Hamilton: "Alonso, pilotul pe care vreau să-l înving în acest an"

de Daniel Popescu
Luni, 11.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton l-a nominalizat din nou pe Fernando Alonso ca pilotul pe care vrea să-l învingă în 2013, considerând că acesta este cel mai bun de pe grila de start.

Lewis Hamilton şi Fernando Alonso şi-au împărţit complimente pe tot parcursul anului trecut, iar britanicul a reluat această tradiţie şi înaintea sezonului 2013.

Proaspăt transferat la Mercedes, Hamilton afirmă din nou că rivalul său de la Ferrari este pilotul cu care se va compară şi pe care vrea să-l învingă în acest an.

"Alonso este cel mai rapid pilot şi cred că cei de la Ferrari vor fi din nou rapizi în acest an. El este băiatul pe care vreau să-l înving şi oricine s-ar chinui să-l învingă. Rivalitatea cu Alonso mă entuziasmează şi mai mult. Să încerc să termin în faţa lui Alonso, care concurează cu un Ferrari foarte competitiv, este o provocare foarte frumoasă", a declarat el pentru BBC Sport.

Urmareste Automarket
Hamilton şi Alonso au fost coechipieri la McLaren în sezonul 2007, însă relaţia dintre cei doi a fost explozivă în drumul spre titlul mondial, care i-a revenit în cele din urmă lui Kimi Raikkonen.

Pe de altă parte, Hamilton admite că obiectivul său suprem este să devină din nou campion mondial, în ciuda faptului că este puţin probabil să obţină o asemenea performanţă pentru Mercedes în sezonul care va începe la sfârşitul acestei săptămâni.

"Vrei să-l baţi şi pe Vettel, pentru că ei doi (n.r - Vettel şi Alonso) sunt piloţii cu cele mai multe titluri.

Vreau să fiu în frunte. Oamenii îl văd pe Michael Schumacher ca pe un dumnezeu şi acolo vreau să fiu şi eu", a mai precizat el.

Via BBC Sport

Comentarii (12)

  • ciuruitu
    liga lu hamiltica!
    6 7
  • A depasit demult nivelul lui Shoumaker...dar acesti "funny" au ochelari de cal pe langa rasismul de 2 bani
    6 27
  • 2 se bat.. altu castiga
    ei hai.... Vettel, iti mai trebuie inca 4 titluri la rand ca astia sa-si dea seama ca ei se lupta pe un alt circuit. Ei inca nu-l recunosc pe Vettel... chipurile... Asta-i un joc psihologic, dar Vett. are imunitate la prosti!
    12 23
  • ghita444
    Are mare dreptate in ce spune Hamilton, pt ca Alonso[ fara a fi subiectiv] este un mare pilot,si numai talentul,determinarea au facut ca el sa lupte pt titlul mondial pana in ultima cursa,avand in schimb un ''second hand auto''.Vizavi de Vettel numai de bine ,inventeaza ceva Newey si se va bate in continuare pt titlu stiind ca are cu adevarat un monopost bun .
    16 9
  • ciuruitu
    nimeni nu contesta ca Alonso e pliot bun , sau Hamilton, dar deocamdata , de 3 ani de zile, Vettel e omul de batut si referinta ( inclus aici si chelul si horner si trucuri si orice altceva) la care trebuie sa se raporteze oricine de pe grila pentru castigarea campionatului; daca ei continua sa o dea pe ocolite si cred ca-l afecteaza prin razboi psihologic pe Vettel , cred ca se inseala;
    12 16
  • Sa va mai reamintesc ca anul trecut Alonso a fost votat cel mai bun pilot din Formula 1? Daca nu ma insel, aceiasi performanta a avut si in 2010. Intr-adevar, n-a luat titlul, dar nu cred ca valoarea unui pilot sta intr-un titlu, ci in aprecierile oamenilor din domeniu. Iar daca nici baietii aia din Formula 1 n-au habar despre ce inseamna "cel mai bun pilot" atunci noi n-ar trebui sa discutam niciodata despre Formula 1.
    Probabil ca Vettel va strange 20 de titluri, dar la ce folos daca majoritatea specialistilor in domeniu il apreciaza pe Alonso? Nu trebuie sa-mi raspundeti. Stiu, probabil Vettel isi pune titluri pe perete, in loc de tablouri :D
    12 5
  • Tifosi
    @nando-despre valoarea lui Alonso nu are sens sa mai vorbim, stim ca o are, nr de titluri, dupa ce ai deja unul conteaza prea putin ca sunt 2 sau 4, 5 sau 7, e pentru statistica. Important e sa fii in stare sa te lupti mereu in prima linie si sa motivezi o echipa iar fanii sa creada in tine!Asta face Alonso si pentru asta tifosi il adora!
    5 2
  • Tipic in orice domeniu sa lauzi pe cel pe care l-ai batut. E o forma de preamarire a propriei persoane de fapt.
    4 1
  • Heheheh
    Si Alo in 2010 spunea ca el se lupta numai cu Schumacher nu cu micutii istilalti. El vorbea, Vettel lua titlu dupa titlu ..
    3 2
  • Alonso daca vreodata s-a luptat cu cineva de la echipa energizantelor atunci a facut-o cu Newey. Altcineva nu conteaza de-acolo. Putea sa fie si Mikey Mouse in masina aia.
    5 5
  • d'aia a stipulat in contract sa nu vada picior de Vettel la Ferrari cat e el pe acolo ... (cat cinism, cata ipocrizie ...)
    5 1
  • Danut Popescu
    hamilton-ABANDON ! asta spune tot !!!
    auzi la trabantist ce vise umede are :))
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru