Bucăţică de istorie: monopostul Benetton cu care Schumacher a obţinut primul podium din carieră, scos la licitaţie

de Daniel Popescu
Luni, 11.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Monopostul Benetton cu care Michael Schumacher a obţinut primul podium din carieră în 1992 va fi scos la licitaţie în luna mai pentru un preţ estimat la peste 200.000 de euro.

Michael Schumacher va rămâne pentru o lungă perioadă de timp omul recordurilor din Formula 1, întrucât performanţele sale sunt dificil de egalat chiar şi pentru piloţii de top ai momentului.

Germanul şi-a început cariera în Formula 1 în 1991, iar una dintre primele sale performante notabile a fost podiumul obţinut în Marele Premiu al Mexicului de la începutul sezonului 1992.

La vremea respectivă, el s-a aflat la volanul unui monopost Benetton B191 echipat cu motor Ford V8 de 3.5 litri care va fi scos la licitaţie în 13 mai de casa de licitaţii Bonhams din Monaco. Schumacher a utilizat acest monopost în opt curse, însă anterior la volan s-au aflat şi Nelson Piquet şi Martin Brundle.

Urmareste Automarket
"Piquet a câştigat Marele Premiu al Canadei din 1991 cu B191, ceea ce a fost foarte plăcut.
Fiecare monopost pe care l-am desenat până atunci a câştigat în primul sezon, iar Piquet a menţinut acel record. În perioada aceea am părăsit echipa, aşa că am ratat sosirea lui Schumacher, dar el a condus în ultimele cinci curse din '91 şi în primele trei din '92"
, spune John Barnard, designerul monopostului.

Se estimează că monopostul va fi vândut la licitiatie pentru o sumă cuprinsă în intervalul 225.000 - 290.000 de euro.

Via AOL

Comentarii (13)

  • Un mare campion cum altul nu o sa mai fie curand, Michael Schumacher!!
    A readus gloria pierduta al lui Ferarri, dupa de 20 de ani si a facut o echipa invincibila ce a redesenat regulile formulei 1pentru multi ani, pana cand nu au intervenit "specialitii" FIA.
    42 6
  • campion de plastic, nu s-a comparat cu senna niciodata, adevarata lui valoare s-a vazut cand a revenit la Mercedes si mai ales cand era sa il omoare pe barrichello in acel zid, acolo s-a vazut adevarata lui valoare de frustrate, in rest nu ii doresc decat sa se insanatoseasca desi e imposibil, pacat de el.
    8 37
  • cred ca e o greseala pe undeva. Cum sa fie un monopost de F1 (unul cu ceva istorie in spate) atat de ieftin?
    9 0
  • vad ca si pe alte site-uri tot pretul asta e estimat, nu stiam ca masinile de F1 sunt atat de ieftine dupa ce se retrag. Ok, nu e o masina pe care sa o folosesti prea mult (masina de sprint nu de anduranta) dar totusi ..
    8 0
  • ProfiBv
    Pacat ca , Marele circ F1 , la cam uitat , sau cel putin asa mi se pare.
    Nu stiu cu cit si-a vandut avionul si as fi curios daca din aceasta vanzare va primi ceva.
    Imi doresc sa aflu ca se ridica macar singur in picioare ! Ar echivala cu al opt-ulea titlu de campion.
    HAI SUMMY !
    18 0
  • Se arunca preturi atat de mici pentru ele ca sunt multi care sunt interesati sa o aibe. Am impresia ca vor sa faca un joc de licitare interesant, in care sa se scrie ca au licitat multe persoane pentru astfel de monopost.

    Pentru individul care s-a semnat "."... amice, ai dat-o-n petec. Nu o fi fost Schumacher mai tare ca Senna (ca fan al amandurora o spun ca fiecare a avut ceva al lui si a fost bun in felul lui, la vremea lui), dar sa spui ca adevarata valoare a lui a fost vazuta la Mercedes, cand regulamentul era unul mizer si mult schimbat fata de ceea adevaratul Mare Circ, e o prostie crunta.

    Cat despre faza cu Barrichello nu comentez nimic, te uiti la un sport in care s-a pierdut mult din farmecul depasirilor, asta inseamna sa fii barbat si sa te urci in monopostul de Formula 1. Barbatul a fost Barrichello ca nu a renuntat si l-a luat frumos pe neamt.

    Dar sa spui ca un pilot cu 7 titluri este de plastic, e o prostie.
    21 1
  • Asta e un pret estimat pentru a atrage cat mai multi milionari sau colectionari.Pretul va sari cu mult de un milon de euro.
    7 0
  • lol, esti comic fratzica, Alonso al tau uite ca nu are 40 de ani si a luat-o la vale vartos; cand va avea 40 de ani nu va fi de F1, ii vor da toti 2 sec pe tur
    4 4
  • mobius
    Am mare compasiune pentru Schumacher si in parte ii recunosc valoarea, dar nu cred ca toate meritele sunt ale lui. Un titlu l-a castigat scotandu-l pe Hill din cursa in situatia in care acesta era in fata si ar fi castigat doua puncte, iar Schumacher avea un punct avans. Un alt titlu l-a castigat impunandu-i-se lui Barichello sa se lase depasit. In aceeasi idee se poate spune ca a beneficiat de o conjunctura favorabila la Ferrari, in acea perioada fiind la echipa doi titani ai F1 Jean Todt si Ross Braun (din pacate Todt se comporta in noua calitate complet atipic iar celalalt s-a retras). Ca argument in sprijinul celor spuse mai sus, aduc faptul ca actualmente la Ferrari un cvadruplu campion mondial, abea intrevede un loc trei, cu o masina deloc de neglijat. Apropo de Alonso, (indiferent de subiect lumea se leaga de Alonso, semn ca este intr-adevar o valoare), cu o masina mai slaba decat cea de anul acesta a facut spectacol si a tinut in suspans lumea F1 pina in ultimul tur al ultimei curse in 2010 si 2012. Numai politica din actuala F1, l-au impiedicat sa castige (trebuia sa castige Vettel caruia nu degeaba unii ii spun campion de carton). Istoria se repeta acum cu Hamilton, a trebuit sa castige el in pofida altora, in spetza Vettel. Vom vedea in acest an ce va fi, poate FIA a decis ca e anul lui Rosberg. Circ mare intr-adevar.
    3 9
  • @mobius
    Eu nu-mi permit sa critic un campion de F1 in conditiile in care singura mea problema a fost sa stau in fata tv cu un ceai in fata in timp ce el isi risca viata in fiecare cursa.
    In orice caz, as prefera oricand sa vad din nou acele dueluri memorabile, Schumi si restul lumii , adica : Nigel Mansell, Damon Hill ,Mika Häkkinen, Jacques Villeneuve, Montoya, Alonso.
    In ziua de azi ce dueluri vezi? Rosberg si Ham. Noroc ca isi mai baga nasul Vettel din cand in cand intre ei, altfel am ar fi vai si amar de formula asta.
    Fara suparare.
    18 0
  • @mobius
    esti cam comunist asa de felul tau ...
    Un titlu l-a castigat ca s-a dat Barichello la o parte ha? In 2002 cumva? Tu ai vazut diferenta de puncte la final? De ce nu spui ca in acelasi an Schumacher i-a cedat cursa lui Barichello ca sa-l ajute sa castige titlul de vicecampion? De ce nu a venit Barichello pe 2 fara ajutor daca masina era asa de buna?
    Schumacher ar fi avut mai mult de 7 titluri daca se orienta mereu catre echipa mai buna, nu se punea problema sa nu fie acceptat, in orice echipa.
    Lumea se leaga de Alonso pentru ca apare cate un alonsist sa-l critice pe Schumacher. De, frustrarea, Schumacher e un nume mult mai mare in F1 decat Alonso si nu mai exista nici speranta sa se modifice asta.
    11 1
  • mobius
    Cred ca nu s-a bagat de seama, eu nu am facut o comparatie intre Alonso si Schumacher, desi, in ciuda rezultatelor vizibile cei doi ar putea fi comparati. Sunt foarte multi care spun ca doar rezultatele conteaza, statistica, ceeace ramane inscris in istoria competitiei. Sunt insa si unii, e drept cu mult mai putini, care iau in considerare si circumstantele in care au fost obtinute anumita rezultate. Este mult mai comod sa discuti pe date concrete care nu se mai modifica sunt sapte titluri, nu intereseaza cum au fost obtinute. Dupa acelasi principiu la fotbalul nostru Steaua si Dinamo, au cei mai multi fani, nu au contat metodele, au castigat si in continuare castiga,asa ca sa nu ma catalogati pe mine drept comunist
    2 3
  • Profibv
    Lance Armstrong , care a câștigat de șapte ori la rând Turul Franței, între anii 1999 și 2005...asta zice statistica vremurilor ....Si ... "titluri care i-au fost retrase în 2012 pentru că a fost găsit vinovat de dopaj".
    Dinamo si Steaua , cluburile profesioniste amintite , pline de palmares cf. statistici , au fost umilite de Unirea Urziceni......
    Dar Michael Schumacher , a fost cel ai bun "al vremurilor sale" cu sau fara statistici.
    La comparat cineva mai sus cu Sena , cu tot respectul , as face referire la cursa de la Monte Carlo cind , pe ploaie si cu masina net inferioara , Michael Schumacher i-a facut fleasca si pe Prost si pe Sena .
    Si inca ceva , apropo de Vettel...sa ma ierte, dar e mai PROST ca Sena.
    Statistic vorbind "Juan Manuel Fangio, a fost un pilot de Formula 1, campion mondial în cinci rânduri în anii '50" ...cel ai bun poate si aici ma inclin pentru ca , pe vremurile acelea , se muncea la volan fara sisteme electronice si zece mecanici.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru