Buemi speră să-l înlocuiască pe Webber la Red Bull în 2013

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.01.2012
Sebastien Buemi speră ca postul de pilot de rezervă la Red Bull să-i deschidă calea spre înlocuirea lui Mark Webber în sezonul 2013.

Cariera lui Sebastien Buemi a fost în pericol după ce Toro Rosso a decis să renunţe la serviciile sale la sfârşitul anului trecut, mai ales că opţiunile sale pentru anul viitor erau foarte limitate, însă în cele din urmă a rămas în paddock-ul Formulei 1 şi va fi pilotul de rezervă al echipelor Red Bull Racing şi Toro Rosso.

Elveţianul consideră că noul rol pe care îl va avea la Red Bull îi poate deschide calea spre un contract de pilot titular peste numai un sezon, în cazul în care Mark Webber va alege să se retragă din Formula 1 la sfârşitul anului viitor.

"Contractul pe care l-am semnat acoperă un singur an. După aceea nu mi s-a promis nimic, aşa că voi vedea. De fapt, cred că este mai bine să fiu al treilea pilot în cea mai bună echipă decât să concurez în spatele grilei. Încă din decembrie am fost în contact cu alte echipe, pentru că aveam oportunităţi. Dar cea mai bună soluţie a fost să rămân cu Red Bull. Acum depinde de mine să fac tot ce pot în simulator pentru a le demonstra că sunt calificat în cazul în care contractul lui Webber nu este prelungit pentru 2013", a declarat el pentru publicaţia elveţiană Le Matin.

În plus, Buemi a dezvăluit că intenţionează să concureze şi în alte competiţii în paralel cu rolul din Formula 1, una dintre ţintele sale fiind cursa de 24 de ore de la Le Mans.

"Ar fi ideal să combin Formula 1 cu o competiţie diferită, cum ar fi una de anduranţă, mai ales că îmi place foarte mult cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Nu există niciun Mare Premiu în weekendul cu Le Mans, aşa că ar fi posibil. Marile echipe îşi vor începe testele în curând şi aş putea participa. Probabil voi putea anunţa detaliile programului pentru 2012 foarte curând", a adăugat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (1)

  • BackonYou
    B
    :)) , ai ca asta este buna.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru