Bulgaria va gazdui prima cursa de F1 in septembrie 2011

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.09.2009
Primul Mare Premiu de Formula 1 al Bulgariei va avea loc in septembrie 2011 si va fi gazduit pe un circuit ce va fi construit in apropiere de Sofia.

La capatul a aproape un an de negocieri, organizatorii Marelui Premiu al Bulgariei au primit un contract preliminar din partea lui Bernie Ecclestone pentru gazduirea unei curse de Formula 1.

Contractul, care urmeaza sa fie semnat de cele doua parti dupa ce lucrarile la construirea circuitului vor ajunge intr-un stadiu cat mai avansat, impune bulgarilor o serie de conditii similare cu cele pe care trebuie sa le indeplineasca toate celelalte 9 circuite de Formula 1 din Europa.

Potrivit contractului preliminar, Bulgaria va gazdui Formula 1 intre 2011-2015, existand posibilitatea ca acordul sa fie prelungit pana in sezonul 2020. Cursa inaugurala este programata pentru luna septembrie 2011, inainte sau dupa Marele Premiu al Italiei de la Monza.

Circuitul va fi construit pe aerodromul de la Dobroslavtsi de langa Sofia, locatia fiind aleasa deoarece capitala Bulgariei se afla la o distanta rezonabila comparativ cu cateva orase importante din regiune, precum Belgrad, Atena sau Bucuresti, care ar putea atfel sa aduca un surplus de spectatori.

Pretul mediu al biletelor pentru un weekend de cursa va fi de 100 de euro, limita minima impusa de Bernie Ecclestone pentru Marile Premii de Formula 1.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru