Button a câştigat Marele Premiu al Australiei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 18.03.2012
Jenson Button a câştigat prima cursă a sezonului şi a fost urmat pe podium de Sebastian Vettel şi Lewis Hamilton. Michael Schumacher a ratat ocazia de a termina pe podium după ce a abandonat din motive tehnice.

McLaren a confirmat că deţine cel mai bun monopost în acest debut de sezon după ce Jenson Button a obţinut victoria la Melbourne într-o cursă pe care a controlat-o cu autoritate de la început până la sfârşit.

Elementul crucial al cursei a fost startul, întrucât Button a reuşit să se impună în lupta cu Lewis Hamilton, să-l depăşească în primul viraj pe coechipierul său care plecase din pole position şi să se instaleze pe prima poziţie.

Campionul mondial din 2009 şi-a construit ulterior un avans confortabil, care i-a permis o strategie cu două opriri la boxe pentru pneuri medium şi l-a avantajat inclusiv la intrarea Safety Car-ului pe circuit.

Marele câştigător a fost însă Sebastian Vettel, care a reuşit să termine pe locul 2 după ce a urcat o poziţie la start şi a profitat de un abandon suferit de Michael Schumacher din motive tehnice. Astfel, Hamilton a fost nevoit să se mulţumească doar cu ultima poziţie a podiumului în cursa de debut a sezonului.

START SPECTACULOS IN NOUL SEZON

Startul Marelui Premiu al Australiei a fost unul bogat în evenimente, cu numeroase răsturnări de situaţie. Pe lângă depăşirea lui Button asupra lui Hamilton, Michael Schumacher a urcat pe locul trei, iar Sebastian Vettel a promovat de pe locul şase pe cinci, concomitent cu coborârile de câteva poziţii în pluton ale lui Romain Grosjean şi Mark Webber.

Turul 2 a adus şi primele incidente, Nico Hulkenberg fiind nevoit să abandoneze cu puţin timp înainte ca Grosjean să aibă aceeaşi soartă după ce pilotul echipei Lotus a fost lovit în suspensia faţă de Pastor Maldonado (Williams).

Numeroasele incidente le-au permis piloţilor de top care au dezamăgit în calificări să progreseze semnificativ în pluton: Fernando Alonso a urcat şase poziţii până pe locul şase, Felipe Massa a ajuns de pe 16 pe 12, iar Kimi Raikkonen a progresat cinci poziţii până pe 12.

Primele tururi au adus şi un duel spectaculos intre Schumacher şi Vettel pentru a treia poziţie. Mai întâi, Vettel a forţat o depăşire cu sistemul DRS şi a ieşit uşor în decor în primul viraj, pentru ca în turul 12 Schumacher să aibă probleme majore la cutia de viteze, care s-a blocat în treapta a treia. Pilotul echipei Mercedes a ieşit în decor în primul viraj, a reuşit să ajungă cu dificultate la boxe, însă a fost nevoit să abandoneze, ratând astfel cea mai bună şansă de la revenirea în F1 să obţină al 155-lea podium din carieră.

SAFETY CAR SALVATOR PENTRU VETTEL

După această serie de incidente, cursa a început să se calmeze, iar primele intrări la boxe nu au schimbat prea mult clasamentul.

McLaren a ieşit însă în evidenţă cu o strategie diferită de a echipelor rivale, întrucât Hamilton şi Button au optat pentru pneuri medium pentru al doilea stint, comparativ cu păstrarea cauciucurilor soft pentru ceilalţi piloţi din partea superioară a clasamentului.

McLaren părea că se îndreaptă spre un un-doi cu Button şi Hamilton, însă un abandon suferit de Vitaly Petrov (Caterham) în turul 37 chiar pe linia de start-sosire a condus la intrarea Safety Car-ului pe circuit.

În acel moment, Button şi Hamilton efectuaseră deja al doilea pitstop pentru pneuri medium, în timp ce Sebastian Vettel a profitat de oportunitate şi a intrat imediat la standuri pentru schimbul de cauciucuri. În condiţiile în care întregul pluton a rulat lent în aşteptarea maşinii de siguranţă, campionul mondial a câştigat timp preţios şi a reuşit să se infiltreze pe locul 2, intre Button şi Hamilton.

Mark Webber a completat performanţa lui Vettel printr-un loc patru, în timp ce Scuderia Ferrari a reuşit să mai spele din ruşinea calificărilor şi să termine pe locul cinci prin Fernando Alonso. Dublul campion mondial a plecat doar de pe locul 12 al grilei de start, însă a reuşit să câştige şase poziţii la start şi în cele din urmă şi-a trecut în cont 10 puncte.

Nu la fel de norocos a coechipierul său Felipe Massa, care a abandonat cu 11 tururi înainte de final în urma unui acroşaj cu conaţionalul său de la Williams, Bruno Senna (Williams).

WILLIAMS RATEAZA CEL MAI BUN REZULTAT DIN ULTIMII DOI ANI

De altfel, şi Williams a avut o cursă de uitat, întrucât Pastor Maldonado a abandonat la rândul său în ultimul tur după ce a atacat prea agresiv o bordură, a pierdut controlul volanului şi s-a lovit puternic de zid. Totuşi, echipa britanică a arătat un progres semnificativ faţă de anul trecut, întrucât venezueleanul concura pe locul 6 în momentul producerii accidentului.

După rezultatele modeste din calificări, Sauber a impresionat în cursă după ce Kamui Kobayashi şi Sergio Perez au terminat pe locurile 6 şi 8. Mexicanul a plecat de pe ultima poziţie a grilei de start, însă o strategie excelentă cu o singură oprire la boxe l-a adus în puncte.

Între cei doi s-a intercalat Kimi Raikkonen, finlandezul reuşind să câştige 10 poziţii faţă de poziţia de start după o cursă în care a părut să fie bulversat şi de fluturarea inoportună a steagurilor albastre pentru piloţii întârziaţi.

Ultimele puncte au fost acontate de Daniel Ricciardo (Toro Rosso) şi Paul di Resta (Force India).

Australia - Clasament cursa:

 1.  Button        McLaren-Mercedes           1h34:09.565
 2.  Vettel        Red Bull-Renault           +     2.100
 3.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +     4.000
 4.  Webber        Red Bull-Renault           +     4.500
 5.  Alonso        Ferrari                    +    21.500
 6.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +    36.700
 7.  Raikkonen     Lotus-Renault              +    38.000
 8.  Perez         Sauber-Ferrari             +    39.400
 9.  Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari         +    39.500
10.  Di Resta      Force India-Mercedes       +    39.700
11.  Vergne        Toro Rosso-Ferrari         +    39.800
12.  Rosberg       Mercedes                   +    57.600
13.  Maldonado     Williams-Renault           +     1 lap
14.  Glock         Marussia-Cosworth          +     1 lap
15.  Pic           Marussia-Cosworth          +    2 laps
16.  Senna         Williams-Renault           +    4 laps

Fastest lap: Button, 1:29.187

Not classified/retirements: Driver Team On lap
Massa         Ferrari                      47
Kovalainen    Caterham-Renault             42
Petrov        Caterham-Renault             37
Schumacher    Mercedes                     11
Grosjean      Lotus-Renault                2
Hulkenberg    Force India-Mercedes         1
Karthikeyan   HRT-Cosworth                 1
De la Rosa    HRT-Cosworth                 1


World Championship standings, round 1: Drivers: Constructors: 
 1.  Button        25        1.  McLaren-Mercedes           40
 2.  Vettel        18        2.  Red Bull-Renault           30
 3.  Hamilton      15        3.  Sauber-Ferrari             12
 4.  Webber        12        4.  Ferrari                    10
 5.  Alonso        10        5.  Lotus-Renault               6
 6.  Kobayashi      8        6.  Toro Rosso-Ferrari          2
 7.  Raikkonen      6        7.  Force India-Mercedes        1
 8.  Perez          4       
 9.  Ricciardo      2       
10.  Di Resta       1       

Comentarii (85)

  • Bravoo McLaren!!!
    ..
    27 9
  • @ mc_laren_mircea_whateva
    distruge-ne fratioare :) ca pacaliciul tau a fost distrus de adevaratii piloti, button si vettel!
    17 11
  • @Australia 2012
    Ce cursa impecabila a facut Button, era exact ce ma asteptam. McLaren i-au facut o masina foarte buna iar Hamilton in cel mai bun caz va castiga cateva curse. Button are prima sansa la titlul si era de asteptat, cel putin daca ne gandim la ce s-a intamplat anul trecut. Bravo Button, bravo Vettel si Webber si bravo impresionantul Alonso. Personal credeam ca Alonso va termina pe 10 sau mai sus, dar se pare ca m-am inselat. Realitatea din teren arata cu totul altfel decat in calificari, sa vedem restul curselor :P
    31 15
  • Mercedes mai are de munca....pacat de Schumi:(
    33 4
  • marius
    Australia
    Mircea esti varza
    14 7
  • Si acum incepe scandalu ba Button...ba Hamilton......
    16 3
  • Massa iar se tine de glume ca anul trecut:))
    25 6
  • Pilotul care gandeste castiga, Hamilton desi pe 3 este un pierzator. Alonso noroc cu pilotaju altfel Maldonado avea o masina mai buna si Kimi a terminat foarte bine. Unde este ala care ne distrugea dupa victoria lui Hamilton ?
    24 9
  • ?
    cursa buna pt kimi....
    27 4
  • Vetel
    mare noroc a avut, altfel nu prindea p2
    25 17
  • ctlnmihai
    Mclaren
    Yeaah Yeaah it's a Mclaren one-three..
    7 8
  • ...
    Hamilton not the fastest man on the track. Bravo Button :)
    27 14
  • hellboy
    O cursa frumoasa
    Felicitari pentru Button, Alfonso si Kimi.
    A facut o cursa buna si Vettel, pentru mine chiar neasteptat de buna, dar oricum, a avut si noroc, dar si norocul sau ghinionul face parte din F1.
    Imi pare rau de prestatia Mercedes.
    Oricum, dupa prima cursa, se pot trage cel putin 3 concluzii evidente:
    1- McLaren cea mai frumoasa si mai performanta masina;
    2- Vettel care nu-i robot (e uman, greseste, mai ales cand e sub presiune);
    3- Mercedes are a treia masina din punct de vedere al performantelor, dar ultima din punct de vedere al fiabilitatii. Cursa viitoare, o sa fie mai bine.
    Imi pare rau de Schumi.
    32 2
  • Kimi Raikkonen
    A plecat de pe pozitia a 17-a a grilei de start,cu un monopost Lotus,a terminat al 7-lea si ce e mai important...dupa 2 ani de absenta! Felicitari Kimi,McLaren,dar si Vettel!
    51 9
  • mai ziceati de nea miki ca le comite .... astia au vorbit mai mult pe confeinta decat pilotii .. da-o draq de treaba ma ... mai traduci si in reluare

    Bravo McLaren :) RB au fost aproape ... condoleante jumatatii de fani F1 care tine cu Ferrari.

    Foarte bune performantele masinilor echipate de Renault si Mercedes. Diferenta intre McLaren si RB fata de ceilalti este insa vizibila si singurii care pot, pareera mea, sa intre intre ei sunt cei de la Mercedes.
    MS si Kimmi au facut o cursa foarte frumoasa. Ar fi fost o opveste diferita daca la restart ar fi fost prezent si MS :)
    13 7
  • lenny+nicole=love
    eu cred ca lenny kravitz era acolo pentru nicole de fapt, oricum looserul ala de hamaila n-o merita :) hopa, a reaparut si fanatica de de alexandra, drunk or alive??? :)
    3 18
  • Eu sunt fan Ferrari insa recunosc ca masina de anul asta e mai slaba ca cea de anul trecut. McLaren si Red Bull se bat iar pentru ambele titluri. Ma bucura performanta lui Alonso, nu ma asteptam.
    Mircea, Ham Ham a terminat al treilea...azi ai zi de doliu. Si orice ar fi, chiar cand castiga, tu NU ai nici o contributie sau merit, asa ca nu te mai da cocosel pe aici.
    25 10
  • he was not the fastest :(
    bv button :(
    21 7
  • Simona
    pacaliciul v-a pacalit din nou :)) si bunica pilota mai bine !
    bravo Button ! esti net superior lui ham-ham !
    comentatorii de la Digi sunt varza, nici macar la nivelul de amatori nu sunt !!!
    30 22
  • tequilla11
    raspuns la ranjetoplangere
    :))
    1 5
  • Despre
    Scumacher a abandonat pentru ca i-a ramas cutia de viteze in treapta a 3 a si nu pentru ca a iesit in decor!Tocmai de aceea a iesit in decor!As vrea sa vad si eu cum a atacat Maldonado borduera?Daca tot puneti un material faceti-l asa cum trebuie nu cu jumatate de masura!Iar va dati cu firma in cap!
    30 0
  • florin_sm
    ma bucur pt mclaren
    Se pare ca Ham a inceput iar cu stangul.....Mercedes inca nu a aratat ce poate, sunt convins ca este a treia echipa din F1.
    11 2
  • hellboy
    @Simona
    Ce rautacioasa esti.... ala e nivelul lui (inferior lui Button), dar oricum bunica ta, termina pe 1 ;)
    13 10
  • florin_sm
    @SIMONA
    Ham este foarte bun!!!!! este mai tanar si mai zapacit decat But, Ham a fost foarte linistit cursa asta si asta este de apreciat.
    10 7
  • lewis
    dezamagit de lewis,dar fericit pt buton si mclaren.GO LEWIS...GO MCLAREN
    13 11
  • Antal Putinica
    Antal Putinica = Miki Alexandrescu 2.......m-a disperat cu Nicole Scherzinger si mai nou cu Maca Boys
    27 1
  • pacat :(
    Chiar daca sunt cel mai mare fan a lui Lewis si mi-as dori sa castige prin orice mijloace, azi pur si simplu trebuie sa capitulez si sa recunosc ca Button a fost cu 3 clase peste Lewis. Nu avea nici o sansa nici daca intra primul in viraj Lewis. Jos palaria in fata lui Button azi.
    27 8
  • Made in Oz
    Avem prima punctare pentru Kimi. Apoi in ordine, felicitari McLaren, Vettel, Maldonado si Sauber. Restul a fost istorie :))
    23 5
  • sinteza
    Felicitari Button. McLaren parea echipa momentului dar RBR este acolo.
    Vettel a demonstrat carcotasilor ca nu doar datorita masinii a castigat doua titluri.
    Hamilton - nu a fost ziua lui. Isi vor imparti victoriile cei de la McLaren veti vedea.
    Din pacate nici Lotus si nici Mercedes nu sunt atat de bune pe cat pareau.
    Ferrari sunt Ferrari dar de ceva timp sufera la capitolul piloti - si aici este singura vina a blamatului Domenicalli. E ciudat cum de Alonso este "impresionant" din mijlocul plutonului .... ceva nu-i in regula cu acest gen de 'impresionant'. Erau si alti piloti impresionanti dar cand castigau fara drept de apel. Si despre Senna se credea ca de zeu si ca "depaseste" capacitatile monopostului. Dar cei care credeau asta ignorau faptul ca l-a batut Prost pe aceeasi masina castigand si curse si campionat in fata lui. Daca ignoram faptul ca Alonso a fost pilot de teste cand Button era titular si ca l-a batut un debutant, daca mai ignoram si ca se zbate in pluton, atunci da e impresionant. Altfel e dun pilot comun de F1 ... si cam asta e realitatea. Asa ca Ferrari ar trebui sa nu mai mearga doar pe mana lui ca s-ar putea sa nu fie chiar asa buna ... Poate asa vom vedea Ferrari luptand pentru victorii alaturi de McLaren.
    9 21
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Nu esti doar tu cel mai mare fan al lui Lewis:D dar hai sa ne bucuram ca McLaren este acolo sus:):)
    14 11
  • Simona
    am o propunere!
    ce ar fi daca pacaliciului de ham-ham i s-ar da o tura in avans? asa poate ar prinde si el locul doi si n-ar m-ai pacali pe nimeni,
    sau poate are nevoie de un avans mai mare? :))
    22 20
  • doar 25 de comm-uri pana acum?! lipsesc fanii ferrari ....
    Cum se intampla in astfel de situatii, apar si ei a doua zi cand sunt singuri si nu mai are cine sa le raspunda ...
    4 10
  • "Visul" devenit realitate
    Cea mai frumoasa masina este si cea mai rapida anul asta,iar Button este favorit,mai ales ca nu face greseli.Este dureros pt. Ham sa fi batut de coechipier cu acelasi material(numai spun de Vettel),dar sezonul este lung,deci Lewis fa face cunostinta cu parapetii,ca Mirciulica a facut deja cunostinta cu ei cursa asta.Pacat de Schumi,bravo lui Kimi. ps:mirciulica la brutarie(te-am spart)
    15 2
  • momentan fanii ferrari sunt pe ganduri. Trebuie sa gaseasca o explicatie convenabila sa impace si capra (faptul ca Alonso e in pluton de ceva anisori) si VARZA (talentul "incontestabil" al lui Alonso). A se observa fericita asociere dintre "talentul" lui Alonso si varza!
    9 13
  • florin_sm
    corectere
    Ham
    1 1
  • florin_sm
    of.... scuze
    si de data asta
    3 0
  • Leguma
    Prea multe
    Ferrari a initiat prea multe inovatii si nu le poate controla inca. Pilotii cu atat mai putin, noi setari, alte conduite... Masa e varza ca nu se descurca daca nu are o masina impecabila. Massa ar fi fost un exceptional sofer de limuzina de lux hoteliera
    16 1
  • Ferrari
    Orice-ar fi..... Forza Ferrari :)
    14 7
  • @cris
    Nu e chiar cat Miki Alexandrescu. Miki ne mai dispera si cu Jessica Michibatta. Acuma nu stiu cum face Nicole ca arata mai bine la curse decat in videoclipuri unde se presupune ca a muncit mult mai mult la look. Na ca va disper si eu :)
    9 1
  • @chris, asa putem sa spunem si "orice-ar fi ... Forza Marussia". Nu ca as compara Ferrari cu Marusia dar daca tot nu conteaza rezultatele ...
    8 3
  • uite ca @Leguma a gasit deja explicatii "prea multe inovatii". Altcineva?
    Hai ca va dau eu surse se inspiratie - alonso are prea mult talent si da pe dinafara. Sau - Domenicalli s-a dus la culcarica la ora 0:00 in loc sa fie in pat la 21:00.
    9 8
  • tod
    Mai TOD...stai linistit..tot cu Ferrari tinem! Ai mai trebuie inca 20 de ani firmei:McLaren ca sa ajunga la fanii FERRARI..ca sa nu mai zicem de prestigiu mondial in motorsport,perfomante..etc..etc-nu incerca sa faci misto de Ferrari..nu ai ales bine firma!
    18 11
  • simona!!
    dap!o iesit din nou la rampa travestitu de SIMONa cu comentariile lui(ei)de aprozar.un sfat prietenesc stimate domn...d-na SIMONa ......dute pe centura si lasa sportu asta pt altii.Cu respect pt toti fanii indiferent de preferinta lor(aici tu nu faci parte )
    13 10
  • cucubau
    @radu
    si? esti gelos? Majoritatea care au ceva impotriva lui Hamilton fie sunt indragostiti de Alonso fie de Nicole fie ... ambele variante
    In loc sa ne spuna noua ce-i cu pilotul hamilton ... el ii da ca n-o merita pacaliciul (pe Nicole)
    4 5
  • nimic
    ...n-am ce sa comentez. cursa pt mine s-a terminat cu abandonul lui schumacher si nu am mai urmarit-o.
    9 4
  • Attila
    a inceput bine McLaren....dar e mult mult pana la sfarsitul sezonului...
    Ferrari No1....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    8 8
  • Simona
    andreigabriel
    draga andreigabriel, se pare ca ai ceva impotriva fetelor, adica ele n-au voie sa urmareasca F1? n-au voie sa aiba simpatii si antipatii in acest sport?
    te asigur ca sunt fata dar tu ma faci travestit fara sa ma cunosti, nu stiu de ce faci asta, poate ca in urma abuzurilor sexuale ale tatalui tau care se imbraca in femeie si te viola in fiecare seara cand se intorcea acasa mort de beat,
    cred ca din aceasta cauza ai ramas traumatizat !!! e de inteles si mi-e mila de tine, totusi te rog cauta ajutor de specialitate si nu mai jigni pe aici ca nu iti sta bine!
    sa imi spui cum evolueaza starea ta si daca ai gasit un institut de cercetari care sa poata gasi un tratament care sa iti poata vindeca trauma pentru ca eu cred ca esti o cauza pierduta! totusi, se mai intampla si minuni :)
    iti doresc sanatate fizica si mai ales psihica !!!
    11 11
  • @Simon(a)
    dude, tu chiar ai ceva din lumea femeilor. Ai adoptat tonul asta cald si mustrator .... Ar trebui sa te gandesti serios la asta.
    ps: ok, ok cum zici tu, acum esti Simona. Dar cand nu esti, postezi si tu de pe unul din multele conturi pe care le ai, nu?
    6 8
  • RED PASION(FERRARI) No1 .............!!!!!!!!!!!!
    Bravo McLaren ....e drum lung pana la sfarsit ..acesta este doar inceputul
    3 2
  • Simona
    vbr=andreigabriel
    nu stiam dar tocmai mi-ai confirmat tu ca banuielile mele erau ADEVARATE !
    esti atat de prost incat ai picat in capcana! ai auzit de psihologie inversa? desigur ca nu, nu aveai de unde, altfel nu te dadeai singur de gol !
    am putea deschide un cont in care sa se adune bani pentru tratamentul tau psihiatric intr-un azil privat dar sunt convinsa ca s-ar cheltui banii degeaba :))
    MI-E MILA DE TINE !!!
    8 4
  • mclaren_mircea_1984
    hai mclaren jos ferrari!!!!!
    sunt varza cei de la ferrari!!!!! dar ma bucur si pt redbul ca si-au luato la gurita
    3 11
  • cosmin
    ferrari
    ferrari vrea sa repete cele 2 decenii pe car le-a avut fara rezultate
    1 3
  • fan f1
    istoria f1
    formula unu s-a format din mclaren,ferrari si wiliams!!!!! cei care se cred fani redbul sunt astia care habar nu au de f1. Ce istorie are red bul???? asa rapid cum a intrat in f1 asa vor SI disparea...... hai mclaren!!!
    4 7
  • Ham, nu iti bate joc de masina!!!!!!!!!!!
    E varza ham ham!Cu cea mai in forma masina si tot bucteaza!Mai sa fie!Ce naiba e cu el?Pacat de Schumacher cu Merc, merita un podium macar.Farrari...noroc cu Alfonso ca altfel nici macar in puncte n-ar intra!Alfonso s-a invatat cu camioanele, e adevarat, altii au supercaruri si degeaba!
    7 4
  • Attila
    @ mclaren_mircea_1984
    si tu esti varza rau mai baiete...............numai inceputul e,,mai asteapta...tu ce crezi ca ferrari o sa doarma????va raspunde etapa viitoare in forta pariu pe cat vrei!!!!!
    7 7
  • Diesel08
    @unor fani AM
    Fanii Ferrari au migrat in locuri unde se posteaza logat si mai ales civilizat.Barbatii isi asuma punctele de vedere.
    5 3
  • Nu sunt fan Alonso dar tre sa recunosc ca a fost omul cursei in australia, daca nu intra safty-carul
    termina pe 4, nu stiu ce se intampla cu Hammilton dar se chinue, si anul asta am zis ca cu el o sa tin.
    Iar daca e sa ma gandesc strict la Button sunt dezamagit pentru ca nu este un pilot rapid prin definitie,
    este consistent, salveaza pneurile, cerebral, etc... dar Alonos cu o masina comparabila il baga in buzunar.
    in opinia mea totp 3 piloti rapizi in F1 in momentul de fata sunt: Alonso, Hammilton, Vettel,
    nu tineti cont de ordinea in care i-am pus pentru ca e discutabila.
    Felicitari Mclaren, pt superba masina din toate punctele de vedere
    as fi vrut astazi sa il vad pe Hammilton pe primul loc.
    5 4
  • @Attila :))))
    In ce forta sa raspuna mai :)))))))) Auzi ce zice gazzetta dello sport, ca ii o problema fundamentala cu masina Ferarri nu are o singura problema. Are probleme ce tin de aerodinamica, de balans si echilibru atat la intrarea cat si la iesirea din viraje si ca nici cu pneurile nu ar fi tocmai gentila. Ferarri ii terminata anul acesta.Nu le ramane de facut decat ceea ce au facut in ultimii 3 ani: la jumatatea sezonului "se vor concentra pe masina de anul viitor" :))))))))))))))))))))))))))))))))). Pun pariu pe cat vreti ca de la sfarsitul lunii iunie inceputul lunii iulie "vor lucra intens la monopostul din 2013, incetand sa mai aloce resurse pt 2012" :))) Cum zic nemtii de la Auto sport und Motor ca in actuala ierarhie a competitivatii masinii Ferarri este pe locul "sieben" :))) cauta in dictionar sa vezi cat inseamna sieben si atunci vei afla raspunsul la cat de puternic vor reveni Ferarri in 2012 :))))))))))
    6 8
  • @Attila
    Nu sunt eu individul care s-a semnat cu numele userului meu. Acum am vazut ca te adresezi de fapt lui nu mie.
    4 1
  • mobius
    din pacate se confirma
    Sunt unul din admiratorii lui Alonso si cu parere de rau il vad cum se chinuie sa faca ceva cu acest monopost Ferrari, care in acest an este cum spunea cineva mai sus cu mult mai prost chiar decat cel de anul trecut. Se vede clar ca nu are nici un fel de apasare aerodinamica pentru ca in prima parte a cursei cand au avut pneuri soft, Alonso si chiar si Massa au reusit sa urce in clasament, Alonso a ajuns chiar pe locul patru si se apropia de Vettel. Din pacate dupa schimbarea pneurilor soft cu cele hard, lucrurile au inceput sa mearga vizibil mai rau. Declaratiile pilotilor dupa testele din iarna si antrenamentele din acest wekend privitoare la comportamentul monopostului s-au confirmat si in cursa. S-a vazut clar cat de greu stapanea Alonso masina la iesirile din curbe si cine spune ca ar fi putut urca mai sus in clasament astazi este ori rau intentionat ori nu se pricepe. Cat despre restul cursei a fost destul de animata si ma bucur pentru succesul lui Button, atat el cat si masina au mers ceas. Mi se pare ca multe echipe sunt in progres fata de anul trecut si in acest context regresul echipei Ferrari este cu atat mai neplacut.
    7 2
  • florin
    afara cu UDMR
    FERRARI ESTE VARZA VARZA SI CU ASTA AM INCHEIAT MAI OTILO!!!!
    5 9
  • mercador
    @mobius. Am si eu o intrebare pentru gloata de fani alonso. De unde naiba stiti voi ca Alonso ridica masina, ca bla bla? Button este nasul lui Ham si Ham e nasul lui Alonso, Alonso nasul lui Massa. Dupa cum vezi, Mclaren este peste Ferrari in primul rand la capitolul piloti. Si Hamilton si Button scoteau mai mult din Ferrari-ul ala cu care se zbate Massa si se chinuie Alonso.
    2 5
  • Attila
    @Simona: poate ca esti femeie, poate nu. Orice ai fi (nu conteaza) te comporti ca o mahalagioaica.
    10 4
  • MP al Australiei
    N-am mai intrat de mult sa comentez aici, din cauza nivelului foarte scazut la care s-a ajuns.O opinie:

    O cursa normala, dar totusi specatculoasa
    Mclaren-cea mai rapida masina si masina care aduce cel mai rapid pneurile la temp optima.Button-ireprosabil,​ Hamilton-inconsistent, uneori rapid, alteori lent si distrat
    RBR- a doua masina ca performanta, o masina care e mai gentila cu anvelopele.Vettel-a aobtinut(si cu noroc) maximul posibil, Webber a fost rapid dar penalizat de topspeed-ul mic
    Mercedes-rapida pe un tur, dar mare mancatoare de pneuri.Schumacher a fost tot week-endul peste Rosberg
    Ferrari-mai rapida in regim de cursa decat se astaeptau toti, Alonso a facut o cursa foarte solida, Massa piloteaza o masina opusa stilului sau de pilotaj(gen Rosberg in 1986 la Mclaren)
    Lotus-probabil a treia masina ca viteza pe un tur si tota atreia ca regim de cursa.Daca Kimi pleca din primii 10 termina pe 4-5.Nu a pierdut prea mult din calitati finlandezul
    Williams-surpriza primei curse, sa speram ca nu e ca Renault-ul din 2011
    19 1
  • mobius
    pentru "mercador" si nu numai
    In 2010 Alonso a fost la un pas sa castige Campionatul si daca nu ma insel a terminat pe doi, iar anul trecut a terminat pe locul patru si intreb si eu unde era nasul lui Alonso. Anul asta abea a inceput, vom mai vedea.
    6 2
  • adrian
    fan alonso
    se pare ca ati cam uitat ca atunci cand alonso castiga titluri mondiale era pe pista si schumacher si nu numai...
    2 2
  • Bravo Button!!!
    Anul acesta se anunta a celor de la McLaren, e ink devreme sa dam pronosticuri dar eu tin pumnii k Button sa bifeze titlul nr 2,
    cat despre Lewis ... cred k va fi un locotenent bun lui Button ... pilot nr 2
    1 1
  • nu conteaza
    eu
    vad ca acum Red Bull si Lotus numai comenteaza nimic de inovatiile mercedes amg daca nici pe Malaysia nu fac nimic is fail si anul asta pacat
    3 1
  • mercador
    @mobius
    lasa povestile astea ca asa pot sa zic si eu unde era Alonso cand Massa lupta pentru titlu si lua locul doi. Ai priceput unde bat, pilotii se compara cand sunt coechipieri. Ok, ai priceput asta.
    Acum de ce zici ca nu se putea scoate mai mult. Hai sa te fac sa pricepi. ,Mai castiga oare Button daca o dadea in iarba in calificari si nu intra in Q3? Nu prea cred tinad cont ca Vettel a venit doar la cateva sec in spatele lui.
    Ferrari au o masina cu care s-ar fi putut clasa mai sus, dar in mainile lui Alonso si mai ales massa Ferrari-ul pare o masina foarte slaba. Ferrari poate sa faca o masina foarte buna cu care un Button ar castiga la pas campionatul dar in mana lui Alonso care o sa se zbata cel mult sa castige un campionat pare slaba si CULMEA cica o ridica el ... aiurea. Mai vorbim cand il schimba pe Massa.
    2 4
  • Diesel08
    fanii ferrari au migrat pe tusa dar o sa apara cand o sa faca si ferrari ceva branza. Deci, nu e vorba decat de rezultatele echipei, modul "civilizat" in care au tot discutat pe aici se poate usor observa din urma.
    1 5
  • @Diesel08
    pe aici se discuta odata numai logat. Crezi ca era mai ok decat acum si ca isi asumau userii punctul de vedere? Daca da, afla ca esti pe langa ...
    Pentru ca atunci erau la mare folosinta clonele, puteai avea (ca si acum) nspe conturi cu care sa faci conversatie si "sa-ti asumi punctul de vedere".
    2 2
  • @Simon(a)
    psihologie "inversa" ha? Dar ca iti alegi user nume de femeie cum se numeste dpdvd psihologic? Tot ceva cu "invers", corect?
    4 3
  • SIMONa travestitul poponar
    in mod normal ti-as spune draga simona dar sincer mi se zbarleste pielea sa draguiesc un homosexual travestit ca tine.cat despre psihologia ta bolnava ...te asigur ca nu am decat un singur cont si chiar ma simt bine in pielea mea de barbat cea ce nu este valabil si la tine,ai nevoie de ajutor domnule,dar te inteleg...se apropie marsul vostru de poponari nenorociti si dai pe afara de prostie .RESPECT NORMALUL...DETEST ANOMALIILE K TINE
    4 2
  • Eu nu stiu ce cursa au vazut cei ce comenteaza pe aici. Relevant e doar ce s-a intamplat inainte de safety car. Ce am vazut eu e ca Mclaren e la distanta de restul in calificari si in cursa. Vettel avea un loc 3, Alonso 4 si Webber 5. Ambii piloti RedBull au beneficiat de intrarea safety-car-ului si au castigat cate o pozitie. Acum nu stiu cat de bine sta Ferrari sau cat de bun e Alonso, dar cert e ca era intre cei doi plecand la start cu mult in spate. Massa nu poate fi luat ca etalon la Ferrari, cum nici Rosberg la Mercedes. Poate daca ramanea Schumi in cursa, vedeam pe unde e si Mercedes.
    Cea ce cred eu e ca RedBull, Ferrari si Mercedes sunt ca performante apropiati. Sa nu uitam ca Alonso nu a facut turul rapid de Q1. Mclaren se pare ca este echipa de invins anul asta.
    Va certati degeaba, in loc sa va bucurati de ceea ce inseamna F1.
    5 1
  • @syktasy
    Scumi a postat pe pagina oficiala ca fiind foarte dezamagit ca a fost tradat de masina ,dar spune el din aceste greseli pot invata!Campionatul este lung si multe se pot intimpla!Vom vedea ce va fi!important sa revina spectacolul pe circuit!
    2 0
  • @Robert83pit
    Stiu. Ar fi fost interesant ca Schumi sa ramana in cursa. Vettel parea ca se cam chinuie sa-l depaseasca avand si DRS la dispozitie, ceea ce anul trecut era doar o formalitate. Ar fi fost interesanta lupta Schumi - Vettel si poate Alonso care cred ca i-ar fi ajuns din urma, cei doi fiind implicati in duel.
    Personal astept o revenire Ferrari (cu ambii piloti). Sunt usor dezamagit pe inceputul de an.
    4 2
  • comentatori praf
    comentatorii sunt praf. hakkinen la spa in 2000 a facut o tripla depasire. probabil ca s-a depasit si pe el. + ca in conferinta traduceau inainte sa vorbeasca pilotii:)). de tot rasu. abea astept sa scapam de astia.
    cat despre cursa bv button, vettel, alonso si nu in ultimul rand kimi. daca nu pleca de pe 17 probabil termina undeva mai sus in cursa
    5 1
  • HAMILTONG !!OF !!!! OF !!!!!!
    Desi sunt fan Hamilton nu sunt foarte suparat. In continuare cred ca e cel mai rapid pilot din lotul actual. Sunt constient ca nu are nici o sansa la titlu atat timp cat configuratia pneurilor va fi aceasta. Cu toate ca este cel mai rapid nu are sanse deoarece uzeaza f. repede pneurile si dupa 2-3 ture nu mai e competitiv. S-a vazut cel mai bine in cursa asta cand nu s-a mai putut tine de Vettel si dupa 3 ture a inceput sa piarda teren. Asta e!!!!!! Daca se mai schimba furnizorii de pneuri va mai avea sanse.
    4 0
  • @Diesel08 la 18.03.2012, 20:55
    Deci am dreptate, daca erai suficient de barbat iti asumai comentariul.Daca mai sunt cumva uitate pe-aici persoane decente care chiar vor sa comenteze sub adapostul respectului va invit sa va alaturati noua la https://www.facebook.com/groups/Formula1.Romania/.Va asteptam.
    1 0
  • https://www.facebook.com/pages/Ferrari-F1-Romania/160954580686157
    Pentru fanii Ferrari.
    0 3
  • felicitari echipei tehnice si pilotilor
    nu am urmarit cursa dar din ce am spicuit asa pe mai toate sit-urile de specialitate, s-a concluzionat ca weekendul ausatralian a fost unul de bun augur pentru cei de la mclaren si trebuie remarcata si prestatia buna a finlandezului kimi dupa o pauza de 2 ani. bv lui.
    nu imi place sa fac prognoze , dar cum am mai spus-o si anii anteriori sa ajungem la barcelona si apoi sa tragem linie, de fapt dupa monaco se poate spune cu exactitate cine sunt cei care se bat la ambele titluri.
    2 0
  • @diesel08
    "Echipa sportiva de amatori"? O rautate gratuita si fara rost. Parca promovai decenta.
    1 0
  • @syktasy
    Eram "indecent" daca as fi afirmat ca un un grup de entuziasti care constituie o pagina de facebook si posteaza acolo materiale reprezinta "o echipa profesionista":).Probabil trebuie sa te informezi cum functioneaza si ce se poate face cu o asemenea pagina. Sau stii acest lucru si-atunci nu rautatea e in alta parte.Da, promovez decenta.
    1 0
  • @syktasy
    in general fanii ferrari indeamna la decenta cand nu li se scufunda corabiile. Dar sa-i vezi cand castiga alonso (indiferent in ce mod) ...
    0 3
  • @diesel08
    Daca "Ferrari-F1-Romania" este echipa sportiva de amatori, atunci imi cer scuze ca te-am acuzat pe nedrept.
    Dar cum a fost facut contul (denumire, descriere) lasa loc de interpretari, mai ales in contextul actual.
    Numai bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru