Button: "A fost una dintre cele mai dificile curse din carieră"

de Daniel Popescu
Luni, 26.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button a catalogat cursa pe care a câştigat-o la Interlagos drept una dintre cele mai dificile din carieră datorită numeroaselor incidente şi a apariţiei sporadice a ploii.

Jenson Button a obţinut duminică a treia victorie din acest sezon, însă succesul său a intrat în mod firesc într-un con de umbră ca urmare a luptei pentru titlul mondial dintre Sebastian Vettel şi Fernando Alonso.

Britanicul a profitat la maxim de incidentul dintre Lewis Hamilton şi Nico Hulkenberg pentru a deveni liderul cursei şi a trecut primul linia de sosire sub Safety Car, după ce la un moment dat avea câteva zeci de secunde în faţa lui Alonso. În contextul în care alături de Hulkenberg a fost singurul care a rămas cu pneuri slick după ploaia din prima parte a cursei, pilotul echipei McLaren spune că a fost una dintre cele mai grele curse din carieră.

Urmareste Automarket
"A fost una dintre cele mai dificile curse pe care le-am avut vreodată.
Condiţiile erau foarte înşelătoare şi în acel moment crezi că pneurile intermediare erau alegerea corectă. Trebuie să forţezi la limită şi să aştepţi ca echipa să-ţi ofere informaţii. Nu este vorba doar despre pilotarea monopostului, ai nevoie de toate informaţiile. A fost o cursă foarte bună complicată de primul Safety car. Atunci, cursa era între mine şi Hulkenberg, aşa că asta a făcut cursa mult mai dificilă şi apoi m-am chinuit"
, a declarat el.

La începutul cursei, Button a avut câteva dueluri spectaculoase cu Hamilton şi regretă că acesta din urmă a părăsit McLaren printr-un abandon.

"Sunt trist că Hamilton nu este aici să se bucure de ultima lui cursă împreună cu echipa, dar aşa sunt cursele şi astfel de lucruri se întâmplă. Am petrecut momente bune împreună în ultimii trei ani şi am demonstrat asta în primele 10 tururi, când am avut parte de o luptă bună", a adăugat el.

Comentarii (4)

  • vyctor7
    Cel mai mare cavaler acest Button cel mai elegant pilot Bv Button...
    25 5
  • GrosJan
    button e cel mai mare pomanagiu dupa vettel, fara cele doua abandonuri castiga mp din etiopia care se desfasoara in luna ianuarie
    5 30
  • Gentleman ca de obicei Button. Pe podium, la conferinta ad-hoc, Piquet Sr. l-a intrebat direct daca se bucura ca pleaca Hamilton. O intrebare care, din punctul meu de vedere, nu isi avea locul , mai ales acolo. Button a raspuns iar diplomat, cu felicitari echipei, una-alta. Poate ca nu e cel mai tare pilot dintre cei 24, dar are un stil (si, probabil , o echipa de PR) de toata lauda.
    14 0
  • Of,of, mai mai.
    Janeee
    Mai nou l-ai luat si pe Jenson in vizor? Te-ai plictisit de injurat doar un pilot ? Daca ai ajuns sa spui ce rau si pe cel mai corect pilot de pe grila e grav.
    Chestie interesanta: Anul competitional 2012 a inceput cu o victorie a lui Button si s-a incheiat tot cu o victorie a lui !
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru