Button: “Am fost la un pas sa-mi distrug cariera in 2001”

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.04.2010
Jenson Button a admis ca a fost la un pas sa-si distruga cariera in F1 in 2001 din cauza stilului extravagant de viata.

Button a fost considerat un viitor campion mondial inca de la debutul sau in Formula 1 in sezonul 2000 pentru Williams, insa rezultatele dezamagitoare l-au impins un an mai tarziu spre Benetton.

La echipa patronata de Flavio Briatore a continuat evolutiile modeste, insa a iesit in evidenta prin stilul extravagant de viata. Punctul culminant a fost atins la Marele Premiu al statului Monaco, cand si-a facut aparitia la bordul unui yacht cumparat cu 2 milioane de lire sterline.

Mustrat sever de Briatore, Button a realizat in cele din urma ca pentru a avea succes in Formula 1 trebuie sa coopereze indeaproape cu inginerii si mecanicii.

“Fiecare are momente grele in cariera, iar pentru mine acestea au fost in 2001. O mare parte s-a intamplat din cauza mea si a oamenilor care erau in jurul meu. Cand am ajuns in Formula 1 erau multe lucruri pe care nu le cunosteam. Eram doar foarte incitat sa pilotez impotriva eroilor mei. Nu am venit cu ochii deschisi, parca eram orb. Inveti foarte repede in acest sport.

Nu a fost locul potrivit pentru a invata, dar am invatat, pentru ca a trebuit".

"Atunci am realizat ca F1 este mai mult decat pilotarea unei masini. Credeam ca pot doar sa pilotez si ca nu trebuie sa ma ocup de probleme, dar acum stiu ca trebuie sa petreci mult timp cu inginerii. Trebuie sa schimbi monopostul pentru a fi al tau si sa ai grija de pregatirea fizica. A fost greseala mea. Am invatat din ea si acum sunt exact opusul. Fac tot ce trebuie sa fac, ba chiar putin mai mult as spune”, a declarat britanicul in cadrul unui interviu acordat publicatiei Daily Mail.

Button este recunoscut in prezent pentru numeroasele sale participari in intreceri de triatlon, acolo unde si-a conslidat pregatirea fizica in ultimii ani.

Via | ESPNF1 | Foto: Renault

Taguri: Button, McLaren

Comentarii (7)

  • Mama Matura
    ""Atunci am realizat ca F1 este mai mult decat pilotarea unei masini. Credeam ca pot doar sa pilotez si ca nu trebuie sa ma ocup de probleme, dar acum stiu ca trebuie sa petreci mult timp cu inginerii. Trebuie sa schimbi monopostul pentru a fi al tau si sa ai grija de pregatirea fizica. A fost greseala mea. Am invatat din ea si acum sunt exact opusul. Fac tot ce trebuie sa fac, ba chiar putin mai mult as spune”, a declarat britanicul in cadrul unui interviu acordat publicatiei Daily Mail'

    Si cand te gandesti ca mai exista un pilot care tot nu a invatat nimic din greselile trecutului. Dar deh, cine are urechi sa auda?
    4 7
  • F1 CHAMP
    Off topic dar asta e, puteti sterge comentariul: Williams si Hispania nu pot fi selectate in F1 Champ.
    5 0
  • subscriu
    Nu pot selecta Williams
    0 0
  • iulian
    ce bine era daca isi distrugea cariera nu mai era azi un laudaros cica astazi este opusul vai si amar de capul tau baiete ai avut noroc cu ros brawn
    5 0
  • F1 Champ
    Multumim pentru observatie, vom investiga problema.

    La noi in redactie cele doua echipe pot fi selectate. Va rog sa detaliati problema, exista un motiv clar pentru care nu se pot selecta cele doua echipe (banner, lipsa de actiune la click etc)?
    0 0
  • marian0904
    Altii
    Mai sunt si d'astia pe lume. Nu numai boci, basei si muti.

    Bravo Button!
    0 3
  • F1 Champ
    Eu pot selecta Willians insa nu pot selecta Hispania.

    Ce nu merge? Apesi sa selectezi echipa, se deschide casuta cu cele 5 echipe, dai click pe Hispania, se inchide casuta dar Hispania nu apare selectata, locul ramane gol (fara echipa).
    Sper ca am fost destul de clar. :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru