Button: "Am preferat să nu-l atac pe Kobayashi la Valencia"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.07.2010
Jenson Button spune că nu l-a atacat pe Kamui Kobayashi în Marele Premiu al Europei pentru că ştia că va urca pe locul trei după intrarea acestuia la boxe.

După intrarea Safety Car-ului pe circuit în Marele Premiu al Europei din weekendul precedent, Jenson Button s-a poziţionat pe locul patru, în spatele lui Kamui Kobayashi.

Japonezul urcase de pe locul 18 datorită unei strategii în care a schimbat pneurile medium cu cele supersoft şi a atras numeroase aprecieri pentru modul în care a pilotat în fruntea plutonului.

Button susţine că nu a vrut să rişte un atac la adresa rivalului sau pentru că ştia că va urca pe ultima treaptă a podiumului după ce pilotul echipei BMW-Sauber urma să efectuee schimbul obligatoriu de pneuri.

"Când stăteau în spatele Safety Car-ului în aşteptarea restartului i-am întrebat pe ingineri care este viteza de top a lui Kobayashi, pentru a realiza cât de dificil va fi să-l depăşesc. Probabil că era posibil, dar această cursă a fost destul de respectabilă şi, chiar dacă nu eram în măsură să lupt cu Lewis Hamilton, mă simţeam confortabil în spatele lui Kobayashi. Şi practic a fost aproape imposibil să mă apropii suficient din cauza aerului murdar.

Ştiam că trebuie să oprească la boxe, aşa că am aşteptat. Am gândit pe termen lung", a explicat campionul mondial pentru site-ul său oficial.

După ce japonezul şi-a efectuat schimbul obligatoriu de pneuri, Button a realizat cel mai bun timp în cursă, iar britanicul susţine că acest lucru evidenţiază calităţile monopostului McLaren.

"Nu pierdeam prea mult dacă stăteam în spatele lui Kobayashi pentru că ştiam că voi obţine un podium, dar odată ce am avut drum liber a fost foarte distractiv să concurez cu monopostul la capacitate maximă. M-am bucurat de ultimele tururi şi cel mai rapid tur de pista este un bonus frumos", a mai precizat el.

Via | Jenson Button

Comentarii (13)

  • @xiorel
    Hei tu, mai abtine-te ! Chiar ai o problema ! Si pentru tine: "comoara" are doar pe jumatate talentul "jigodiei", dar stie sa adune puncte mergand foarte econom si conservator cu masina.
    10 12
  • Ivanoff
    Button,F1,spectacol...
    Oare aerul din spatele lui Alonso si a lui Buemi nu i-au facut rau lui Kobayashi?...
    Retorica intrebarea,va-ti prins!
    Asta este din pacate F1 din zilele noastre,strategii,infinite calcule si nimic spintan...
    Cineva intr-un alt comment spunea ca salvarea spectacolului va mai fi posibila doar in WRC...
    Am o veste proasta,mai mari strategi ca in WRC nu cred ca exista in vreun sport auto,atata timp cat seful Citroen ajunge sa le ceara si celor de la Citroen JR si pilotilor privati ce alearga cu Citroen sa-l lase pe Loeb sa treaca sa muste si el cateva puncte dupa o prima zi de raliu ratata,nu vad unde mai este spectacol
    8 2
  • Button
    Button a gandit si procedat corect. Chiar daca risca o depasire si-ar fi reusit sa treaca n-ar fi castigat mai mult de un loc 3. A preferat sa nu forteze, este logic.
    10 1
  • Diesel
    erata
    ..si ar fi
    2 1
  • Normal
    Din moment ce scorul Kob-Button era deja 2-0 si dupa Valencia a deveni 3-0 , ce rost avea sa-l atace .

    Nivelul investitiei ( $ ) intr-un sport cu motor este invers proportional cu nivelul spectacol.

    Vezi karting cel mai spectaculos sport cu motor de departe si probabil unul dintre cele mai ieftine.
    5 5
  • ctlnmihai
    Button
    Button este un pilot bun dar n-are agresivitatea lui Hamilton..Cu el Mclaren are sanse mai multe ptr.a se bate pentru tilul la constructori decat daca l-ar fi pastrat pe Kovalainen
    8 0
  • ...
    Button este un pilot care gandeste mai inainte de toate. Un pilot care merge constant intr-un ritm ridicat, are sanse mari la titlu!
    9 6
  • Despre Button
    Button este alaturi de Hill cel mai jalnic campion mondial.A avut noroc anul trecut cu o masina foarte buna [dar contestata din cauza deflectoarelor] facuta de Brawn.A castigat 6 curse din primele 7 ale sezonului trecut si si-a asigurat un avantaj suficient pana la finalul sezonulu tinand cont de faptul ca Barrichello a fost putin lucrat de echipai.Dar daca mai erau vreo 2 curse Vettel i-ar fi luat fata in clasament.Anul asta are din nou noroc de cea mai buna masina [Red Bull este cea mai rapida,dar din pacate sufera la capitolul fiabilitate] si Button demonstreaza ca este un pilot ordinar.Pur si simplu nu are barbatie in el.Desi nu tin cu Hamilton pot sa spun ca il apreciez mult ptr spectacolul care il ofera[exceptand anumite manevre nesportive pe care le-a facut in trecut.Anul asta tin cu Vettel si Red Bull.Si Vettel este un pilot spectaculos,dar inca nu are suficienta experienta.Personal imi doresc un duel Vettel-Hamilton in lupta ptr titlul mondial,iar cel mai bun sa castige.Button nu merita sa fie campion.
    8 4
  • O completare la comentariu
    Button este alaturi de Damon Hill cel mai jalnic campion mondial din istoria recenta a F1.Hill ala batran a fost pilot adevarat.
    3 3
  • formula1.automarket.ro
    Oare de ce sa fi fost sters mesajul meu, acel adevar era prea bine vazut de toti vizitatorii paginii?Nu-i nimic, am sa ma exprim din nou: cu acele vorbe Button arata echipei sale si tuturor pasionatilor de F1 ca McLaren a angajat o comoara dar pastreaza o JIGODIE; o "comoara"ce-si respecta echipa si sportul de Formula1. "CINEVA"-ule, asa de dureros a fost acest adevar? :)) Te informez ca daca nu stii sa pierzi o lupta pt. a castiga un razboi ne asiguri ca te vei da cu capul de pereti dupa fiecare replica a unui ferarist :))
    10 2
  • ctlnmihai
    Vettel pilot spectaculos
    Anul asta n-am vazut decat o depasire facuta de Vettel pe circuit.. O depasire in dauna lui Webber la momentul startului in nu stiu care grand prix,..in schimb l-am vazut pe Vettel in pluton si n-a facut mai nimic
    2 1
  • @321xiorel123
    cica "Mclaren a angajat o comoara si pastreaza o Jigodie" . N-ar fi rau sa te uiti in ograda proprie . Am auzit ceva de Massa anul asta ? si chiar nu am inteles treaba cu lupta si razboiul. Cine a pierdut o lupta si cine se da cu capul de pereti ?
    1 7
  • ctlnmihai
    321xiorel123
    eu ca fan mclaren te-am scuzat :) ca si pilotul echipei tale favorite ai reactionat emotional cand ai scris comm-ul respectiv...
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru