Button anticipează haos în prima sesiune de teste din ianuarie

de Daniel Popescu
Marti, 17.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button consideră că frigul şi primul contact cu noile pneuri Pirelli şi monoposturi pentru 2014 vor transforma în haos prima sesiune de teste programată la Jerez în luna ianuarie.

Testele de iarnă vor fi hilare la Jerez. Va fi frig, pneurile nu vor funcţiona şi probabil nici monoposturile nu vor funcţiona.

Jenson Button
Pilot McLaren
Prima sesiune oficială de teste a noului sezon competiţional va avea loc pe circuitul de la Jerez în perioada 28 ianuarie - 1 februarie.

Cele patru zile de evaluare vor marca prima oportunitate pentru piloţi să ia contact cu noile reguli de natură tehnică introduse pentru sezonul 2014, însă Jenson Button anticipează că sesiunea va fi una haotică din trei motive.

"Testele de iarnă vor fi hilare la Jerez. Va fi frig, pneurile nu vor funcţiona şi probabil nici monoposturile nu vor funcţiona, iar atunci când vom parcurge un tur probabil că va fi ciudat, pentru că vom folosi trepte mai înalte de viteză. Vom ajunge în a opta treaptă mai devreme decât ajungem acum în a şaptea. Este un stil de pilotaj foarte diferit şi trebuie să uiţi ce ai învăţat pe parcursul anilor în privinţa pilotării, motorului şi puterii", a precizat britanicul citat de publicaţia Autosport.

De asemenea, Button anticipează că forţa scăzută de apăsare aerodinamică a noilor monoposturi va determina o aderenţă mai mică pe circuit, însă consideră că toate aceste probleme se vor rezolva până la prima cursă programată în Australia la jumătatea lunii martie.

"Nimeni nu ştie cum vor funcţiona monoposturile până la prima cursă.

Va fi provocator, pentru că avem un cuplu mai mare în motor. Va fi mult mai puţină forţă de apăsare aerodinamică şi va fi foarte greu să ne descurcăm. Avem multe de învăţat, inclusiv noi, piloţii experimentaţi. Lucrurile arată rău acum, dar până la prima cursă le vom rezolva", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Acum o sa-l vedem pe soferica vetel daca stie cu volanul cu adevarat, pana acum Newey i-a facut niste sine pe care i-a pus masina sa mearga pe circuit...
    19 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru