Button: "Anul viitor putem câştiga titlul mondial"

de Daniel Popescu
Marti, 27.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button este convins că McLaren va putea câştiga titlul mondial anul viitor, întrucât echipa deţine un monopost competitiv, iar regulamentul nu va suferi modificări dramatice.

Jenson Button a câştigat duminică Marele Premiu al Braziliei, însă victoria sa a fost umbrită de lupta pentru titlul mondial dintre Sebastian Vettel şi Fernando Alonso.

Button a obţinut în acest an trei victorii, iar Lewis Hamilton şi-a trecut în cont alte patru, motiv pentru care campionul mondial din sezonul 2009 anticipează că McLaren va fi capabilă să câştige titlul anul viitor.

"Acesta nu a fost anul nostru, dar cele trei victorii au fost fenomenale. Acum trebuie să lucrăm la consecvenţă pentru a obţine rezultate, dar ştim care sunt punctele slabe şi vom face tot ce putem. Cred că anul viitor putem câştiga titlul. Ştiu că spunem asta în fiecare an, dar chiar cred asta. Adevărul este că suntem în formă. Da, sunt zone unde trebuie să lucrăm, dar suntem într-o formă foarte bună", a declarat el.

Urmareste Automarket
Britanicul îşi justifică declaraţia prin faptul că regulamentul de anul viitor va avea numai schimbări minore în aşteptarea noilor motoare V6 de 1.6 litri care vor debuta în 2014.
Tocmai de aceea, performanţa de la finalul acestui sezon poate fi luată ca punct de referinţă pentru prima parte a anului viitor, iar McLaren a demonstrat că deţine un monopost competitiv, chiar dacă a întâmpinat numeroase probleme de fiabilitate.

"Red Bull a făcut o treabă grozavă şi merită tot ce au obţinut. Trebuie să ne asigurăm că facem o treabă mai bună pentru a-i învinge şi exact asta vom face anul viitor. Am fost aproape să învingem Ferrari în clasamentul constructorilor, dar trebuia să terminăm amndoi în frunte şi este păcat că nu am reuşit. Dar lucrurile vor fi diferite anul viitor. Vom începe cu acest monopost şi nu există schimbări de regulament, aşa că este un mod grozav de a încheia sezonul", a mai precizat el.

Via SportingLife

Comentarii (7)

  • Kempes
    ce sa castigati ma?:)))) tare amuzant BUTONUL asta!
    5 6
  • no-name
    Tari declaratii are Button:)
    11 2
  • Ii urez mult succes!Un pic poate cam prea devreme s-a trezit sa fie atat de ambitios dar eu sper ca anul viitor chiar va fi al lui.
    7 7
  • Pachetul Hamilton+McLaren au aratat foarte bine spre finalul campionatului. Nu este insa (din pacate) cazul si al lui Jenson. La cursa din Brazilia daca nu ar fi exsitat acrosajul dintre Hamilton si Hulkenberg nu prea mai avea mare lucru de sarbatorit.
    Sa vedem cum o sa se impace cu viitorul monopost si noul sau coleg care are si el ambitii pe masura !
    12 7
  • nici o sansa..mclaren nu a aratat nimic de atatia ani..
    3 7
  • Stati asa, ca n-or fi ele mari schimbari, da' sa nu uitam pneurile. Care vor fi diferite. Anul asta Button mai ca n-a dat foc cauciucurilor de nervi, ca de-nteles cu ele, canciu-canciu, ajunsese Hamilton sa scoata mai multe tururi din ele decat Button. Daca la anul are parte de compozitii care ii vor servi atuurilor lui (conservare, marja de lucru si intrarea in temperatura chiar la stilul lui fin de pilotaj) s-ar putea sa aiba el un atu in maneca...
    9 3
  • Rudolf
    Luati aminte de Button ce a zis acuma. Au sanse mari sa domine sezonul ce vine. Aduceti-va aminte inainte sa inceapa hegemonia Red Bull cine a castigat ultima cursa din sezonul 2009.
    Situatia poate fi asemanatoare acuma.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru