Button ar putea semna cu McLaren in cateva zile

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.11.2009
Publicatia britanica The Guardian sustine ca Jenson Button a ajuns la o intelegere cu McLaren pentru urmatoarele trei sezoane, contractul urmand sa fie semnat in urmatoarele zile.

La mai putin de 24 de ore dupa ce Mercedes-Benz a anuntat cumpararea Brawn GP, Jenson Button este mai aproape ca niciodata de despartirea de echipa pentru care a cucerit titlul mondial in acest sezon.

Reputatul jurnalist britanic Alan Henry sustine ca Button a ajuns la un acord verbal cu McLaren si ca semnarea unui contract intre cele doua parti este doar o chestiune de zile. Contractul ar urma sa fie valabil pentru trei sezoane, iar Button ar urma sa castige 6 milioane de lire sterline pe sezon.

Salariul oferit de McLaren este dublu decat cel pe care britanicul l-a avut in 2009 la Brawn GP si cu doua milioane de lire sterline mai mare decat ultima oferta facuta de actuala sa echipa pentru sezonul 2010.

In cazul in care intelegerea se va confirma, McLaren va deveni prima echipa din 1989 care va alinia la start doi campioni mondiali, precedenta performanta similara fiind realizata tot de echipa din Woking, care a colaborat la vremea respectiva cu Alain Prost si Ayrton Senna.

VIITORUL LUI RAIKKONEN IN F1, IN PERICOL

Sosirea lui Button la McLaren ar putea reprezenta o lovitura pentru Kimi Raikkonen, intrucat campionul mondial din 2007 a admis ca echipa lui Martin Whitmarsh este singura sa optiune pentru anul viitor. Negocierile dintre cele doua parti au stagnat insa din cauza pretentiilor financiare ridicate ale finlandezului, astfel ca McLaren s-a reorientat rapid spre Button.

Cu toate acestea, Raikkonen ar putea accepta sa piloteze pentru noua echipa Mercedes GP, mai ales ca germanii nu au alternative de renume pentru Button.

In prezent, este cert ca Nico Rosberg va fi unul dintre pilotii Mercedes GP, in timp ce Nick Heidfeld este creditat cu sanse de a-i deveni coechipier.

Via | The Guardian

Taguri: Button, McLaren

Comentarii (5)

  • kimi
    sincer, cred ca o sa stea pe tusa mult timp daca nu isi revizuieste cerintele, e bun dar nu e singurul
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Kimi
    Acum sa fim seriosi. Este o prostie sa-l alegi pe Jenson in detrimentul lui Kimi, as o spune cel care a fost impotriva venirii lui Kimi la Ferrari. De fapt am si votat impotriva, dar este cu totul o alta discutie. Kimi nu se poate integra la Ferrari nici in 100 de ani dar la McLaren este perfect pentru ca se integreaza extraordinar de bine acolo. Pretentii mari dar... obrazul fin cu portofelul se tine. Ferrari sunt prosti ca i-au dat drumul (zice Alex aici) dar McLaren sunt si mai prosti ca nu-l iau inapoi (zice ... oricine).
    Oricum eu ma bucur de doua lucruri: Felipe este refacut si Fernando a venit la Ferrari. Restul o sa vedem ce o sa mai fie :)))))
    0 0
  • NeoGalaxy
    eu nu mai zic nimic :)).Dar lasand orice tip de subiectivism la o parte,Jenson o fi el proaspat campion mondial dar sa spui ca e mai bun decat Kimi e cea mai mare prostie.Si aici...toate argumentele din lume.Si totusi,presa englezeasca normal ca isi da drumul la imaginatie si il si vede pe Button pilot McLaren...Cat despre "VIITORUL LUI RAIKKONEN IN F1, IN PERICOL" ,nu prea e asa.Adica e foarte simpla situatia lui Kimi : daca vrea sa continue,mai lasa de la el.Daca nu...atunci inseamna ca isi asuma riscul de a nu fii pe grila anul viitor.
    0 0
  • ....
    nu cred ca cei de la McLaren sunt prosti ca nu il mai vor pe kimi eu sunt de parere ca Kimi a facut un lucru gresit plecand la ferrari.acum sa stea pe tusa.
    0 0
  • @Kimi
    e gata.Robertson a declarat pentru Turun Sanomat ca negocierile nu au dat roade si ca Kimi nu va fii pe grila in 2010.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru