Button: "Consecvenţa, cheia succesului pentru înfrângerea Red Bull"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.11.2011
Jenson Button consideră că obţinerea constantă de rezultate bune este cheia prin care McLaren poate opri dominaţia rivalilor de la Red Bull în Formula 1.

Red Bull Racing a dominat autoritar sezoanele 2010 şi 2011 ale Formulei 1, în timp ce rivalii de la McLaren au arătat sporadic că pot lupta de la egal la egal pentru victorii.

Principalul dezavantaj al britanicilor pare să fie semnalat în calificări, însă fostul campion mondial Jenson Button consideră că primul lucru pe care trebuie să-l facă McLaren este să obţină în mod constant rezultate foarte bune.

"Consecvenţa nu a fost acolo în termeni de performanţă. Am avut câteva curse foarte bune în acest an, am câştigat câteva curse şi am fost foarte aproape să câştigăm altele, dar nu am fost la fel de consecvenţi pe parcursul anului, precum Red Bull şi Sebastian Vettel. Într-un weekend am luptat pentru victorie sau am câştigat, iar două săptămâni mai târziu nu am fost atât de competitivi. Trebuie să analizăm asta şi să rezolvăm problema pentru sezonul următor", a declarat britanicul.

În plus, Button este încurajat de modul pozitiv în care McLaren încheie sezonul, mai ales că echipa de la Woking a fost singura capabilă să ameninţe Red Bull în ultimele etape.

"Încheiem acest sezon într-un mod mai bun decât l-am încheiat anul trecut şi, dacă vom continua aşa, cred că putem începe cu bine 2012.

Formula 1 este foarte competitivă în prezent şi nu concurăm împotriva unor amatori, trebuie să fim în faţa de la început şi acesta va fi obiectivul nostru", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Taguri: Button, McLaren

Comentarii (3)

  • Button, cel care tace si face
    Are ceva acest Button care te face sa il placi, indiferent de fanul cui esti. Poate faptul ca tace si face. Si cateodata face mai multe decat ar face din talent, dar are consecventa si e cerebral. Acum, anul acesta nu cred ca consecventa a fost problema McLaren fata de Red Bull, ci put si simplu Red Bull au fost mai bine pusi la punct. Si au si un pilot care confirma. Daca ar fi fost Red Bull cu doi piloti ca si Webber, Button ar fi fost campion mondial. Oricum, prin rezultatul de anul acesta confirma ca acel campionat mondial castigat nu a fost o intamplare.
    18 4
  • @Button
    Destul de sincer, ma bucur ca s-a prins de cum stau lucrurile, este bine pentru sezoanele viitoare. Cat despre sezon in sine... prin prisma punctelor si a sanselor la titlul, Button si Alonso cred ca-l incheie foarte prost, de Webber nu mai zic nimic. Mai sunt 2 curse in care se mai pot intampla multe, dar cred ca vor fi inca 2 victorii Red Bull si nimic altceva. Button si Alonso... buna combinatia ca piloti, sunt interesant.
    6 1
  • rastafan2
    Imi place de Button pt. ca este un tip fair-play. Sper ca in 2012 vom avea lupta la titlu, ca anul asta a fost cam anost.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru