Button, dezamăgit de mesajul lui Hamilton cu telemetria monopostului McLaren

de Daniel Popescu
Marti, 04.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button şi-a exprimat "surprinderea şi dezamăgirea" pentru decizia lui Lewis Hamilton de a publica pe Twitter telemetria monopostului McLaren.

Am fost foarte surprins şi dezamăgit.

Jenson Button
Pilot McLaren
Lewis Hamilton este în centrul atenţiei după Marele Premiu al Belgiei după ce a declanşat scandalul Twittergate prin publicarea telemetriei monopostului McLaren din calificările de la Spa-Francorchamps pe reţeaua de socializare Twitter. Chiar dacă britanicul şi-a cerut scuze pentru acest incident, iar directorul tehnic Paddy Lowe a minimalizat gravitatea acţiunii sale, coechipierul său Jenson Button a admis că este dezamăgit că Hamilton a publicat pe internet informaţii cu caracter confidenţial.

"Muncim din greu să îmbunătăţim monopostul şi să păstrăm astfel de lucruri secrete şi private. Nu vreau să văd asta pe Twitter. Nu a fost vorba doar despre aripa spate, era toată telemetria din calificări. Am fost foarte surprins şi dezamăgit. Dar cred că totul s-a terminat acum şi nu cred că trebuie să fiu supărat pe Lewis. Nu este ceva personal", a declarat Button pentru publicaţia britanică The Guardian.

Hamilton ar trebui să recupereze timpul în viraje, pentru că oricum are mai multă forţă de apăsare aerodinamică.

Jenson Button
Pilot McLaren
Hamilton a publicat telemetria monopostului McLaren cu scopul de a demonstra că performanţa modestă din calificări (locul 8), care a contrastat puternic cu pole position-ul lui Button, a avut drept cauză decizia de a utiliza aripa spate de specificaţie veche, în timp ce coechipierul său a mizat pe o componentă nouă.
Button a negat însă că diferenţa de aproape o secundă dintre cei doi are legătură doar cu viteza mai mare pe liniile drepte oferite de aripa spate şi consideră că altele au fost motivele pentru rezultatul slab înregistrat de Hamilton.

"Ce a spus Hamilton despre timpul de pe linia dreaptă nu este important pentru mine. Ar trebui să-l recupereze în viraje, pentru că oricum are mai multă forţă de apăsare aerodinamică (n.r - cu aripa spate de specificaţie veche). Şi oricum am fost cu opt zecimi de secundă mai rapid în calificări", a adăugat el.

Via Adam Cooper

Comentarii (2)

  • Eu i-as fi taiat din salariu sau l-as atentiona sa nu mai indrazneasca a fi pretentios la contractul cu McLaren.
    22 4
  • Button asta a cam devenit "batranul satului",stie el cui o sa i fie greu,judeca si corecteaza coechipierul...poate a semnat deja contractul pentru campion mondial F1 2012 si nu stim noi?!Tare as vrea sa l lase Lewis si restul de vre o doi-trei din varful clasamentuliu in urma cu un tur,doua curse,poate devine iar tacut si anonim...nu credeam sa scriu asta dar si o cere,serios!
    3 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru