Button dezvăluie că nu ar fi atacat pentru victorie la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.06.2011
Jenson Button susţine că nu ar fi iniţiat un atac decisiv pentru victorie la Monaco, chiar dacă era mult mai rapid decât Sebastian Vettel şi Fernando Alonso.

La capătul unei strategii cu trei opriri la boxe, Jenson Button concura pe locul trei în Marele Premiu al statului Monaco şi era cu aproximativ două secunde mai rapid decât Sebastian Vettel şi Fernando Alonso.

Pilotul echipei McLaren i-a ajuns din urmă pe cei doi cu 15-20 de tururi înainte de final şi se anticipa că britanicul va lansa atacuri pentru victorie, însă accicentul suferit de Vitaly Petrov a forţat suspendarea cursei.

Cunoscut ca un pilot foarte precaut, Button a dezvăluit că nu ar fi dat totul pentru a obţine victoria şi că, dacă cursa nu ar fi fost suspendată, ar fi preferat să aştepte ca Alonso să-l atace pe Vettel.

"M-am putut apropia de ei, dar singura cale prin care puteam să-mi forţez trecerea era ca unul dintre ei să facă o greşeală sau să iasă de pe circuit undeva. Dar nu voiam să forţez neapărat o depăşire, pentru că vedeam că pneurile lui Vettel se degradează şi că Alonso putea anticipa o posibilitate de depăşire. Aşteptam ca Alonso să lanseze o mutare, pentru că ori ar fi abandonat amândoi într-un accident, ori Alonso ar fi devenit lider, iar eu aş fi avut o şansă bună cu Vettel", a declarat fostul campion mondial în cadrul unui interviu acordat site-ului său oficial.

Via | F1Times

Comentarii (10)

  • De aia faptul ca tu ai ajuns campion a fost o intamplare.
    14 22
  • Button dezvăluie...
    Personal cred ca Button este un pilot cerebral care poate castiga prin constanta, cu toate ca pe vremea cand era la Honda eu imi amintesc cateva curse in care s-a manifestat destul de agresiv. Pana la urma este un pilot "curat" iar de aici sunt si avantaje si desavantaje.
    21 1
  • @Button
    Probabil ca are dreptate, este mai greu sa depaseste un tren de monoposturi, mai ales pe un circuit ca cel de la Monaco
    12 0
  • nu ar fi atacat pentru ca nu putea
    si pilotul din fata (alonso) folosea DRS asa k nu se putea apropia
    6 1
  • Dragos
    ...n-a carait ciora sa cada branza in gura lui button.
    candva era altfel, mai luptator... asta pe vremea cand era la BAR Honda. Sau asa mi se parea. Iar acum la McLaren s-a asezat cuminte ca pilot nr 2. Se pare ca la inceput de cariera pilotii au azart de batalii iar cu timpul tot mai slab de ar intra intr-o plictiseala. Vettel si Hamilton acum sant "prospeti". Massa s-a epuizat (poate a tras si o spaima de la accident), Alonso incepe si el parca (la renault era altfel), Rosberg nu cred c-o va tine mult. Si cel mai mult conteaza si atitudinea echipei fata de pilot. Vedem asta la unele echipe cum isi "alinta" pilotii iar coechipierii lor decad sau mai bine zis pun botul pe labe. Cel mai bun exemplu e Webber si Massa...
    Starea psihologica este foarte importanta. Talentul il poti avea dar il poti si pierde usor daca nu ai un moral bine ridicat. Sustinerea, incurajarile, declaratiile prin presa (precum in articolul anterior Mark Gene pu Alonso, s.a.) toate's pentru intarirea psihologica.
    7 9
  • ctlnmihai
    Button dezvăluie că nu ar fi atacat pentru victorie la Monaco
    Dacă spune lucrul acesta de ce a mai declarat după cursă c-a sperat la victorie la Monaco?? Să nu spună că se aștepa ca Vettel și Alonso să intre amândoi la boxe și să-i lase drumul liber spre victorie..
    3 10
  • Jenson Button,un James Bond al F1
    Mie imi place Button. Mi-a placut de pe vremea cand debuta in F1. Acum are experienta, cand a avut masina a pilotat impecabil fara greseala. Consistenta pilotajului sau poate pune in pericol pe oricine, iar cand poseda o masina buna poate castiga. Nu e un pilot prea agresiv, nu are incrancenarea colegului, poate ca titlul castigat cu Brawn il face sa vada lucrurile altfel. Este un pilot cerebral. Cel mai mult imi place insa atitudinea, fair play-ul, calmul si distinctia tipic britanica. Si umorul de buna calitate. Si mai are ceva de viitor James Bond acolo:)..
    18 0
  • buna
    @diesel08
    mai bine nici ca puteai spune!Jenson este genial dpdv,iar pentru cine zice ca nu este agresiv,ii recomand sa vada sau sa revada duelul cu Hamiton,de anul acesta din Turcia!Forteaza doar atunci cand stie ca poate castiga,nu se arunca cu capul inainte doar de dragul unui punct in plus,oricum este mai bine decat sa abandoneze!Cred ca este cel mai constant pilot intrat in puncte sezonul acesta,dintre echipele fruntase!
    14 3
  • Rusine
    De taceai filosof ramaneai. macar taci saraciei din gura nu ne fa de ras ca automat fac ferarristi misto de noi. Oricum nu prea contezi tu la Mclaren. Aici deviza ii: "WIN it or CRASH it!"
    7 23
  • mobius
    asa este,
    "diesel08" si "mad79", la-ti caracterizat pe Button cum nu se poate mai bine.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru