Button dezvaluie programul testelor de la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.01.2010
Jenson Button a dezvaluit ca va pilota pentru prima oara monopostul McLaren pe 3 februarie, la o zi distanta dupa noul sau coechipier, Lewis Hamilton.

La fel ca cele mai multe echipe, McLaren face in aceasta perioada ultimele pregatiri pentru primele teste din aceasta iarna, care vor avea loc in perioada 1-3 februarie pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia.

Desi echipa nu a prezentat inca in mod oficial programul testelor, informatia a fost dezvaluita de Jenson Button, care a precizat ca va debuta la McLaren pe 3 februarie. Lewis Hamilton va urca la volanul noului MP4-25 pe 2 februarie, in timp ce Pedro de la Rosa va pilota monopostul in prima zi de teste.

"Testez pe 3 februarie. In prima zi este Pedro de la Rosa, in a doua Hamilton, iar eu in a treia zi. Astept cu nerabdare si va fi cea mai ciudata zi, una dintre cele mai importante zile din F1 in 2010. Vom vedea cum stau celelalte echipe, care masini sunt rapide si care sunt competitive", a declarat campionul mondial in cadrul unui interviu acordat publicatiei Autosport.

Testul pe care il va avea efectua de la Rosa pe 1 februarie confirma astfel indirect ca spaniolul va ramane pilot de teste la McLaren si in sezonul 2010, in ciuda speculatiilor potrivit carora ar urma sa semneze un contract cu BMW-Sauber.

Pe de alta parte, McLaren este decisa sa il pastreze ca pilot de teste si pe Gary Paffett, chiar daca britanicul concureaza in DTM pentru Mercedes, constructor ce si-a format propria echipa in Formula 1.

"Voi continua sa testez pentru McLaren pentru a dezvolta masina si pentru a ajuta echipa britanica sa castige titluri. Nu am fost implicat la echipa Mercedes. Am un job in DTM cu Mercedes si un job in F1 cu McLaren. Exista inca o relatie intre cele doua pentru motoare si, chiar daca este o rivalitate intre ele, sunt implicat la McLaren in F1 si la Mercedes in DTM", a explicat Paffett pentru publicatia Autosport.

McLaren va continua astfel sa colaboreze cu de la Rosa si Paffett, cei doi fiind piloti de teste pentru echipa din 2005 si, respectiv, 2006.

Via | Autosport | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru