Button: "Greşelile ne-au costat decisiv în lupta pentru titlu"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.09.2011
Jenson Button susţine că greşelile comise în ultimele curse l-au împiedicat să lupte cu Sebastian Vettel pentru titlul mondial, chiar dacă McLaren deţine un monopost rapid.

Fernando Alonso şi Lewis Hamilton au admis joi că parcursul excelent şi lipsa problemelor de fiabilitate ale monopostului pilotat de Sebastian Vettel au contat decisiv în lupta pentru titlul mondial din acest sezon, însă nu de aceeaşi părere este şi Jenson Button.

Britanicul consideră că McLaren deţine un monopost cu care ar fi putut lupta pentru titlu şi crede că doar greşelile comise în ultima perioadă au contribuit la un deznodământ previzibil pentru acest sezon.

"Am făcut prea multe greşeli în acest an şi nu am reuşit să punem cap la cap un rezultat bun, nici măcar atunci când am avut performanţă. Trebuie să lucrăm la asta. Dacă ne uitam la ultimele două curse (n.r - Spa şi Monza), dacă totul ar fi decurs bine am fi avut şanse foarte bune. Dar nu am făcut o treabă suficient de bună. Cred că avem un monopost suficient de bun pentru a lupta pentru victorii şi, dacă nu comitem greşeli şi dacă totul decurge bine, putem lupta de la egal la egal cu Red Bull şi Vettel", a declarat pilotul echipei McLaren pentru BBC.

Button ocupă locul trei în clasamentul general şi este la 117 puncte în spatele lui Vettel cu numai 150 de puncte rămase în joc.

Dacă Vettel va câştiga în Singapore, singura şansă a lui Button de a rămâne cu şanse matematice la titlu este să termine pe poziţia a doua.

Via | BBC Sport

Comentarii (6)

  • Button are dreptate in mare....la Spa a avut o pozitie proasta pe grila de start...iar la Monza a avut un Start Prost...cu putin mai mult noroc s-ar fi luptat poate "roata la roata" cu Vettel pentru primul Loc.
    6 1
  • mobius
    sa fie oare reprosuri ?
    Si eu consider ca Button are dreptate, in ceea ce ii priveste pe el si pe Hamilton, ei au dispus in acest sezon de un monopost comparabil cu cel al echipei Red Bull (totusi consider eu mai slab decat RBR) si ambii piloti au facut multe greseli (cu mult mai multe Hamilton). In ceea c priveste situatia de la Ferrari, monopostul a fost foarte slab comparativ cu celelalte doua dar si aici s-au produs greseli, insa de strategie (pentru situatia de la constructori Massa a adus o contributie foarte modesta). In alta ordine de idei, atunci cand esti asezat in fata (pol-position) si ai un monopost cu o secunda pe tur mai rapid decat urmatorul (cel de pe locul doi), asa dupa cum s-a vazut, chiar daca pierzi startul nu conteaza, te ajuta regulamentul prin obligarea pilotului urmarit de a nu se putea apara, totul reducandu-se la a mentine monopostul pe trasa. In privinta fiabilitatii cred ca monoposturile celor trei echipe din fata au avut fiabilitati comparabile. S-ar putea insa ca Button sa se refere la faptul ca echipa McLaren in cursele disputate pana acum a mers pe mana lui Hamilton, favorizandu-l.
    3 1
  • Button vs mandea
    Button a fost dezavantajat de echipa mereu.Erori de echipa, cand nu i-au pus bine piulitele sau chemari aiurea la boxe. Au mers pe mana lu mandea care a dat-o de gard sau i-a izbit pe altii. Cu ce monopost au Button putea fi mult mai aproape de Vettel.
    2 0
  • ctlnmihai
    comm
    Da desigur Button a fost defavorizat de echipă și totuși în este înaintea lui Hamilton...Numai la Ferrari și Red Bull fiecare pilot a fost tratat în mod egal dar acolo s-a văzut valoarea lui Alonso și a lui Vettel și slăbiciunle coechipierilor lor.. Cei care au postat înaintea mea au uitat să menționeze bâlbâielile mecanicilor Ferrari când Massa intra la schimburile de boxe sau au uitat fraza maintain the gap adresată lui Webber mai acum câteva curse.. Dacă Button a spus-o ca un reproș deși nu cred asta, este liber să meargă la Red Bull sau la Ferrari unde va primi un tratament egal... egal în ghilimele desigur
    0 1
  • ctlnmihai
    comm
    când Massa intra la schimburile de pneuri*
    0 0
  • Codrut
    Sunt fan Mclaren de pe vremea lui Senna si m-am saturat sa vad o echipa ruinata de cursele infantile ale unui pilot. De-abia acum au ajuns inginerii sa-i ceara parerea lui Button despre viitorul monopost din 2012!Cum se poate asa ceva?Au mers doar dupa aprecierile lui Hamilton?I-au facut monopost lui Hamilton care iroseste constant situatii bune de a puncta!Iar pe Button il trateaza cu superficialitate!Trebuie schimbat Hamilton, adus un pilot care gandeste.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru