Button îl acuză de agresivitate pe Perez

de Daniel Popescu
Luni, 22.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button consideră că Sergio Perez a pilotat prea agresiv în Bahrain după ce cei doi piloţi McLaren au făcut contact de trei ori pe parcursul cursei.

Sergio Perez a fost aspru criticat de presa internaţională pentru debutul modest de la McLaren, însă mexicanul a replicat în Bahrain cu o cursă în care a ieşit în evidenţă prin duelurile roată la roată cu coechipierul său Jenson Button.

Cei doi s-au lovit de nu mai puţin de trei ori şi, chiar dacă amândoi au terminat cursa, atitudinea sa l-a nemulţumit pe Button.

"Am fost foarte vocal prin radio, erau multe emoţii la mijloc, dar aş spune din nou acelaşi lucru. Lupta a fost grozavă, dar singura persoană care nu a fost aşa a fost Perez. Aş spune că a fost prea agresiv. Când concurezi cu 300 km/h nu te aştepţi ca exact coechipierul tău să vină lângă tine şi să lupte roată la roată. A fost o surpriză şi probabil că nu sunt singurul care simte asta. Asta faci în mod normal în karting", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
Perez a admis la finalul cursei că a pilotat într-o manieră agresivă şi că a riscat ca ambii piloţi McLaren să fie scoşi din cursă.

"Cred că am fost la fel de agresiv cu el ca şi el cu mine.

Probabil că a fost prea mult, pentru că amândoi am fi putut să terminăm cursa acolo", a precizat el.

Perez a încheiat în cele din urmă cursa pe locul şase, obţinând cel mai bun rezultat de la sosirea la McLaren, în timp ce Button a terminat doar pe 10 după ce a fost nevoit să efectueze o oprire suplimentară la boxe pe final.

Comentarii (12)

  • Este clar si limpede, trebuia sa se intample si asta (scateia dintre ei).
    17 0
  • Perez ar fi fost mult mai bun la Ferrari decat Masa, dar cred ca il deranja prea tare pe Alonso. Are sange in instalatie!!!
    10 24
  • Button se cam simte injosit de lectiile date de Perez, si-ar dori sa-l puna sa stea numai la curul lui si sa nu-l depaseasca. Eeee butonic britanic...
    15 6
  • Oooo da. Ca tu nu l-ai scos in afara circuitului ! Hai ca a fost frumos, noua la TV ne-a placut si mai vrem :)
    21 2
  • JugaruGabi
    Eu spun ca duelul dintre cei 2 a fost demential - asta inseamna o batalie pentru pozitie cat mai sus. Asa e firesc in F1: lumea sa se lupte pe traseu pentru pozitie, nu la pit si prin strategeme de pit.

    De apreciat si capetenia, Whitmarsh: nu a intervenit deloc in lupta dintre cei doi, desi a existat riscul viu de a pleca din Bahrain fara puncte.
    29 1
  • adidor77
    Eu cred ca daca Perez trecea la primul duel de Button, ar fi avut sanse sa termine cursa pe 5, in locul lui Hamilton. Spun asta tinand cont de diferenta care a fost la finalul cursei intre locurile 5 si 6. Oricum era si timpul sa arate ceva si Perez.
    15 2
  • DEMOnick
    Probabil ca Button s-ar fi asteptat ca Perez sa se alinieze in spatele lui si sa faca trenuletul pana la linia de sosire. Daca nu i-a placut pilotajul agresiv a lui Perez trebuia sa-l lase sa depaseasca iar el sa se plimbe pe circuit in stilul lui caracteristic. Eu zic ca Perez a procedat corect pentru a demonstra ca merita locul lasat liber la McLaren prin plecarea lui Hamilton.
    11 3
  • button ce te plangi atat?asta insamna formula1
    3 1
  • Lasa ma ca au luat na na de la ALONSO ambii si fara DRS :)))
    2 1
  • Fan F1
    Perez nu avea de ales, trebuia sa incerce sa-l depaseasca pe Button prin cam orice mijloace. Si nu pentru ca vroia ci pentru ca din cate imi aduc aminte a zis ca vrea sa lupte si sa castige titlul in acest sezon. Asta fara sa vada masina sau s-o piloteze 10m pe gazon in fata sediului McLaren. Si asta dupa ce Hamilton care este la o mare distanta in fata lui, ca pilot (fara si, cum spun retardatii aia de la Digi), si a fost cel pe al carui loc piloteaza in acest moment. Bine si Hamilton si Alonso zic in fiecare an ca vor lupta pentru titlul desi pentru moment doar Alonso pare ca lupta, fara nici o sansa. Bine sezonul nu s-a terminat asa ca vedem pe final cum o sa stea treaba.

    Oricum a fost un duel interesant, placut si mai ales fara urmari grave, ma indoiesc ca Withmarsh avea ce sa faca...
    9 2
  • ciprian
    sir buton hai sa nu mai fim plangaciosii....hamilton te-a batut de tea nenorocit la toate capitolele la mclaren...faci si tu ca vettel ...mark is to slow datil la oparte..daca esti bun batete frate..nu cere echipei sa il linisteasca..ce a facut ? a vrut sa te depaseasca..plangaciosule..am mai spuso inca o data si marepet..daca nu facea ros brauwn atuncea transformarea hondei in brawngp..proiect la care lucra de un an jumate..acea masina cu contestatul dublu difusor..prinzand echipele pe picior gresit..ca ele se concentrau la actualul sezon..nu ajungeai in trei vieti campion mondial bai baiatule..te va bate perez chiar daca nu e stralucit si deacum incolo..frunte sus astea is cursele incerca sa fi mai rapid si nu doar conservator de pneuri...ca altfel vei plange tot sezonu..
    1 1
  • Nu cred ca Button se astepta ca Perez sa stea in spatele lui,dar e cam neplacut ca propriul coechipier sa iti razuiasca pneul.Niciunul dintre ei nu a fost vreun "sfant" in acest duel,dar asta a fost bine pentru noi ca spectatori.Ne-a reamintit de adevarata F1 nu competitia din prezent.Pana la urma(desi fiind fan Button nu prea imi place sa recunosc)Perez a fost mai bun ca Button,iar duelul asta poate fi unul foarte bun pentru McLaren:poate in felul asta ambii vor fi mai motivati sa-si invinga coechipierul prin aducerea a cat mai multe puncte in contul McLaren.Eu cred ca Button la inceput de sezon se astepta ca Perez sa nu ii puna prea multe probleme,dar acum ca a vazut ce poate mexicanul poate se hotaraste sa-si "miste fundul" mai cu talent.Ce ma bucura e ca nu am vazut ordine de echipa;Whitmarsh putea pune capat duelului chemand unul dintre piloti sa schimbe pneurile,dar McLaren nu e Ferrari...sau RedBull.Nici nu i-a cerut lui Perez sa ramana in spate.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru