Button îl avertizează pe Alonso că poate pierde rapid prima poziţie

de Daniel Popescu
Marti, 24.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button consideră că Fernando Alonso poate pierde într-un timp foarte scurt poziţia de lider în clasamentul general.

Fernando Alonso şi-a consolidat duminică poziţia de lider în clasamentul general după victoria obţinută la Hockenheim, având acum un avans de 34 de puncte în faţa lui Mark Webber.

Aflat într-o revenire de formă după ce a luptat temporar pentru victorie în Germania, Jenson Button îl avertizează pe rivalul său de la Ferrari că în Formula 1 lucrurile se pot schimba într-un timp foarte scurt.

"Fernando a fost fenomenal în aceste ultime curse, a făcut o treabă grozavă. Dar totul se poate duce de râpă foarte uşor. Dacă ai o cursă proastă în care nu termeni, ajungi la următoarea şi te gândeşti că trebuie să revii, dar tu sau echipa ta comite o greşeală. Nu spun că Ferrari va comite greşeli. Spun doar că nu se ştie niciodată când devine dificil şi ce se poate întâmpla în cadrul unei echipe. Trebuie să sperăm că vor avea un pic ghinion, aşa cum am avut şi noi. În acest moment nu se întrezăreşte aşa ceva, dar se poate întâmpla în cursa următoare, pentru că Ferrari sunt acum pe cont propriu", a declarat britanicul pentru postul britanic de televiziune SkySports.

Urmareste Automarket
În plus, Button susţine încă o dată că Ferrari nu deţine cel mai rapid monopost de pe grila de start şi că McLaren şi Red Bull sunt capabile să învingă cu regularitate Scuderia.

"Noi şi Red Bull suntem competitivi şi dacă facem cu toţii o treabă bună înseamnă că el termină pe locul cinci sau chiar mai rău dacă apar şi cei de la Lotus.

Totul se poate întoarce în defavoarea lui, dar în acest moment trebuie să spun că face o treabă grozavă şi merita să fie acolo unde este", a mai precizat el.

Via | SkySports

Comentarii (13)

  • Pai si pana acum pe contul cui au fost,al lui,al McLaren sau RedBull ?!Cum am mai spus,se pot schimba multe foarte radical,pentru oricine,inclusiv pentru Alonso,ca doar nu va fi el invincibil !In cazul lui Button ar trebuii sa fie constant in puncte sus,si dupa sa inceapa sa atraga atentia altora,deocamdata RedBull sunt mai aproape de al ameninta pe Alonso,o cursa reusita nu inseamna neaparat ca ai rezolvat diferentele,nici ceilanti nu dorm...le urez si lor spor la treaba ;) !
    9 5
  • Laurentiu
    Aprob cele spuse mai sus
    6 0
  • Florin
    Are dreptate Button, Ferrari nu e cea mai rapida masina dar pilotul e cel mai bun. Printre altele si-a dat cu firma-n cap.
    13 3
  • Button nu vrei tu sa te busesti cu Alonso si sa castige Red bull? =D
    Cel mai bine pentru toti.
    1 23
  • bbrunes
    alonso a tot avut ghinion in ultimii ani, insa Ferrari a demonstrat ca poate invata din greseli...nu s au considerat,mai ales in acest sezon, cei mai buni..din contra,imi amintesc ca fiecare victorie nu insemna mare lucru pentru echipa,in conditiile in care sunt constienti de ce sunt in stare..faptul ca sunt in forma nu li s a urcat la cap, ca lui button la inceputul sezonului..alonso e constant, e mereu in puncte si asta e important, scoate rezultate cu toate ca nu are cea mai buna masina
    8 0
  • azmodan
    @house
    asa vrei tu ? poate ia si vettel ceva podium sau victorie..ca altfel.....
    acum se vede cat de bun e vettel in pluton..cand nu are cea mai buna masina si nu reuseste sa ia toate polurile
    7 2
  • nu contrazic ce spune button. dar sunt sigur ca acea echipa cu cel mai rapid monopost nu este mclaren, red bull detine cel mai rapid monopost la ora actuala. imi pare rau de button, dar dupa ce termini 5-6 curse in a doua jumatate a plutonului si in ultima cursa ai sansa sa castigi nu poti spune ca ai cel mai rapid monopost. eu stiu ca prima pozitie din clasament nu se acorda echipei cu cel mai rapid monopost. daca era asa performant mclaren-ul lui button trebuia sa treaca de alonso fara probleme, mai ales pe zona DRS, unde stie toata lumea cum se depaseste. "vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri"
    7 1
  • AndreiF1
    @Europa 2012, daca eram Button taceam din gura. Dar nu-i atat de destept incat sa taca din gura se pare sau se ia dupa colegul lui "genial" in astfel de comentarii fanteziste. Cred ca uita ca asa cum lui ii merge masina bine intr-o cursa la fel poate sa-i mearga foarte prost in cursa urmatoare, dar deh... prostia pe care o demonstreaza Hamilton in fiecare declaratie este contagioasa.

    Evident ca lui Alonso ii poate merge prost masina sau sa aiba ghinion, dar nu cred ca Button a avut ghinion sau Hamilton sa fi avut incat sa se planga atata. Dezamagitor comportamentul unui persoane pe care o credeam un campion mondial.
    7 1
  • mai un pic si vo da astia de la lotus
    3 0
  • House, nu cumva esti coleg de camera cu Mircea McLaren 189 si cu acelasi diagnostic ? E molipsitor ?
    6 0
  • Sorry, 1984
    0 0
  • mobius
    Avand in vedere faptul ca anul acesta sunt foarte multi piloti buni capabili de a castiga puncte si multe echipe care si-au imbunatatit performantele, eu cred ca Alonso ar trebui sa piarda cel putin jumatate din cursele ramase, pentru ca sa nu mai poata sa castige campionatul, ceeace dupa parerea mea nu este posibil in acest an. In prima parte a sezonului am avut parte de o surpriza majora, a cstigat Maldonado o cursa, dar mai sunt pilotisi echipe care in mod real au si dorinta si potentialul de a castiga, Lotus cu Raikonen sau chiar cu Grosjean, Mercedes sau Sauber.In acest an sunt multi consumatori de puncte astfel ca, cine are la jumatatea sezonului un avans de 34 puncteare sanse maxime sa castige campionatul. Succes Alonso din toata inima.
    2 0
  • Button nu l-a "atacat" pe Alonso si categoric nu spera sa castige campionatul doar pentru ca a facut o cursa buna in Germania.Tot ce a spus el e ca Alonso poate pierde campionatul in defavoarea unui pilot RedBull sau McLaren,iar pentru moment ambii piloti RedBull mai au sanse considerabile la titlu,iar de la McLaren Hamilton mai are ceva sanse.Button nici nu a insinuat ca ar lua titlul,el a insinuat ca DOAR DACA Ferrari are ghinion ar putea sa se claseze intre primii 4 piloti alaturi de Hamilton,Vettel si Webber.Inainte sa sariti cu gura pe cineva incercati sa fiti mai obiectivi!Button cel mai probabil a facut declaratia asta pentru fanii McLaren,sa le arata ca ambii piloti sunt dispusi sa lupte in continuare.Cat despre partea cu viteza masinii chiar are dreptate:McLaren are o viteza de top mai mare decat cea a celor de la Ferrari.De ce nu s-a apropiat totusi de Alonso?Simplu:pentru ca nici Alonso nu e de azi de ieri in Formula1.Daca bine stiu eu,parca si-a folosit aproape tot KERS-ul in zona Parabolika iar pe restul circuitului pilotii nu beneficiau de DRS asa ca nu aveau nici un avantaj fata de el.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru