Button: "În 2011 mă voi concentra pe calificări"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Jenson Button susţine că principalul obiectiv pentru anul viitor este să-şi îmbunătăţească rezultatele obţinute în calificări.

Jenson Button a terminat pe locul 5 în clasamentul general al sezonului 2010, iar una dintre explicaţiile pentru reculul înregistrat comparativ cu sezonul în care a cucerit titlul are legătură cu sesiunile de calificări.

În acest sezon, pilotul echipei McLaren nu a reuşit niciun pole position şi a plecat o singură dată de pe prima linie a grilei de start, ratând de 4 ori prezenta în Q3. Tocmai din acest motiv, el susţine că principalul obiectiv pentru 2011 este să obţină rezultate mai bune în calificări.

"Mă voi concentra mai mult pe calificări în 2011. În acest an cred că am avut câteva prestaţii foarte bune duminică, dar probabil că nu mi-am făcut viaţa mai uşoară în zilele de sâmbătă. Şi ştim cât de crucial este asta în Formula 1. Dacă rezolv calificările cred că pot avea un sezon mai bun anul viitor. Pe parcursul iernii, voi discuta cu inginerii, vom analiza cum putem "muta" maşina puţin mai aproape de mine atunci când rulăm cu puţin combustibil pentru a extrage ultima zecime în Q3", a declarat britanicul în cadrul unui interviu acordat site-ului său oficial.

Chiar dacă nu a înregistrat rezultate foarte bune în acest sezon, Button susţine că a avut parte de un an fantastic, pentru că s-a integrat foarte uşor la McLaren.

"A fost un an fantastic.

Este greu de crezut că m-am alăturat echipei doar la începutul anului, simt că sunt aici de mult mai mult timp. Evident, punctele de referinţă pentru mine au fost cele două victorii de la începutul sezonului, în Australia şi China, dar au fost şi altele. Am avut curse bune în Turcia şi Canada şi aproape am câştigat la Monza.  De asemenea, relaţia cu Lewis Hamilton, cu inginerii şi cu mecanicii a decurs foarte bine. Simt că acum fac parte din familia McLaren", a mai precizat el.

Via | Jenson Button

Taguri: Button, McLaren

Comentarii (6)

  • Button
    Buttone!!!...dute te rog la Ferrari si dale niste lectii de strategii...tre sa recunosc, ca tu la capitolul asta esti the best!!
    13 4
  • ayrton
    button
    daaaa ce strategii grozave a avut si in korea si-n in brazilia..Hai sa fim seriosi..
    3 5
  • button
    @ayrton Trebuie sa recunosti ca nu e mare scula de pilot dar in general are strategii bune care ii aduc operformante.
    5 3
  • ctlnmihai
    Button
    Button nu este un pilot spectaculos dar dacă-l compar cu Massa ,anul ăsta a fost peste Massa
    8 1
  • mobius
    Button
    Singura lui strategie anul acesta a fost aceea de pilot secund la McLaren, postura pe care a acceptat-o aparent destul de usor. Va fi nevoit sa se multumeasca cu asta de acum in colo, atata vreme cat echipa cu care a castigat titlul de CM, nu l-a mai dorit.
    5 5
  • ctlnmihai
    Button:
    Dacă şi button a avut postura de pilot secund după unii fani ferrari, mă întreb care a fost rolul lui Massa..
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru