Button: "M-am obisnuit sa castig curse"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.04.2009
Jenson Button spune ca s-a obisnuit deja sa castige curse de Formula 1, dupa ce a triumfat in ambele Mari Premii desfasurate in acest sezon.

Button a avut un debut excelent de sezon in 2009, reusind sa castige in acest an mai multe puncte decat in precedentele doua sezoane la un loc.

Brawn GP pare in acest moment o echipa imbatabila, britanicii fiind principalii favoriti la victorie si in acest weekend. Inainte de acest sezon, Button obtinuse o singura victorie in sezonul 2006, insa englezul spune ca a inceput deja sa se obisnuiasca cu noul statut.

"Este foarte ciudat cat de repede te poti obisnui sa fii in fata dupa doua sezoane slabe. Cand urci pe podium nu te gandesti ca este cea mai grozava experienta. Te gandesti mai mult la cursa urmatoare", a declarat el la Shanghai, gazda urmatoarei curse de Formula 1. "Intr-un fel asta este bine, presupun. Daca nu castig in acest weekend voi fi putin dezamagit, dar trebuie sa-ti amintesti ca este un campionat format din 17 curse. Daca iesi pe circuit pentru a castiga fiecare cursa si apoi esti dezamagit ca termini pe locul 2, 3 sau ceva mai prost, nu cred ca ai mentalitatea potrivita".

Cu toate acestea, Button admite ca Brawn GP are rivali de temut in acest sezon, nominalizand echipe precum Toyota, Williams si Red Bull.

In plus, el este convins ca marile echipe din Formula 1 vor reusi sa isi revina treptat dupa debutul slab de sezon.

"Am un coechipier foarte competitiv care imi va face viata dificila, iar Toyota pare sa fie foarte competitiva, dar nu numai Toyota si Williams au fost rapizi", a adaugat el. "Si cei de la Red Bull au fost rapizi si sunt sigur ca oamenii isi vor reveni foarte rapid. Am avut un start lansat dupa o treaba foarte bine facuta in aceasta iarna, cu siguranta am facut o treaba buna in multe zone, nu numai cea a deflectorului, si cred ca oamenilor le va lua putin timp sa ne ajunga din urma".

"Totusi, ei stiu unde trebuie sa imbunatateasca, asa ca ne vor ajunge sau cel putin vor incerca. Absenta testelor este pozitiva pentru noi pentru ca avem un avantaj si echipele nu mai pot arunca pur si simplu lucruri pe monopost pentru a vedea cum functioneaza pe circuit. Chiar si asa, cred ca tunelele de vant sunt foarte bune si cred ca vom vedea cateva echipe apropiindu-se de noi".

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru