Button: "McLaren va fi avantajată de sistemul KERS"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.11.2010
Jenson Button consideră că McLaren va înregistra progrese faţă de sezonul 2010 pentru că va utiliza din nou sistemul KERS în sezonul următor.

După un an de absenţă ca urmare a înţelegerii dintre echipe, tehnologia KERS va reveni în Formula 1 anul viitor, având potenţialul de a produce noi schimbări în clasamentele generale.

Pe baza rezultatelor obţinute cu KERS în 2009, McLaren se număra printre echipele care vor avea cel mai mult de câştigat de pe urma noului regulament, potrivit declaraţiilor făcute de Jenson Button.

"Nu vom avea sistemul F-duct anul viitor, ceea ce este puţin trist pentru că avem un sistem grozav. Nu am pilotat niodata cu KERS, dar echipa a utilizat sistemul anul trecut şi l-a folosit bine. Au atât de multă experienţă în acest domeniu încât cred că vom avea un avantaj, la fel ca Mercedes GP şi Force India, care utilizează motoare Mercedes. Cred că vom avea un avantaj faţă de Red Bull şi Ferrari, ceea ce este grozav. Vom profita de orice avantaj", a declarat pilotul echipei McLaren.

Pe de altă parte, englezul consideră că introducerea aripilor spate flexibile şi eliminarea flexibilităţii pentru aripile faţă va avea un impact major asupra stabilităţii monopostului în timpul curselor.

"Vom putea să ajustăm doar aripa spate pentru depăşiri, când suntem la cel mult o secundă de altă maşină, aşa că asta nu ne va ajuta la stabilitate.

Este păcat că pierdem aripa faţă ajustabilă, pentru că va face stabilitatea foarte dificilă. Concurăm cu 150 kg de carburant la începutul cursei şi cu 5 kg la final, aşa că vom avea o stabilitate foarte diferită şi va fi dificil pentru noi. Vom vedea multe maşini supraviratoare şi subviratoare, iar piloţii nu vor putea schimba asta", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • d^_^b
    Sunt interesante modificarile aduse pentru anul viitor.

    http://formula1grandprix.wordpress.com/2010/11/23/ce-ne-rezerva-2011/
    0 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru