Button: "Mercedes GP va produce surprize în Canada"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.06.2011
Jenson Button anticipează că Mercedes GP va fi marea surpriză la Montreal şi crede că McLaren îi poate învinge pe rivalii de la Red Bull.

Comunitatea Formulei 1 aşteaptă cu interes Marele Premiu al Canadei, ca urmare a faptului că circuitul de la Montreal nu se potriveste caracteristicilor monopostului Red Bull Racing, care a trecut primul linia de sosire în cinci dintre primele şase curse ale anului.

McLaren şi Ferrari sunt văzute ca principalele rivale ale celor de la Red Bull, însă Jenson Button anticipează că marea surpriză va veni din partea celor de la Mercedes GP. Fostul campion mondial îşi justifică afirmaţia prin faptul că germanii beneficiază de o viteză foarte bună pe liniile drepte.

"Calificările vor fi foarte interesante. Vom fi mult mai aproape sau poate chiar mai rapizi decât Red Bull, dar trebuie să ne uităm la ce au Ferrari şi Mercedes cu DRS-ul. Sunt multe linii drepte aici, iar noi suntem foarte buni la DRS şi se pare că suntem capabili să-l folosim în mai multe locuri decât alţii. dar, având în vedere liniile drepte de aici, cred că Mercedes poate obţine un avantaj de 20 km/h, iar cele mai multe echipe obţin doar 12 km/h.

Este o mare diferenţă aici, aşa că în calificări vor fi foarte, foarte rapizi. Probabil că Mercedes GP sunt cei mai mari competitori şi asta cred că vine ca o mică surpriză pentru cei mai mulţi oameni. Dar ei vor fi foarte competitivi aici", a declarat britanicul în paddock-ul circuitului de la Montreal.

McLaren a susţinut în cadrul unei videoconferinţe din această săptămână că deţine un monopost mai rapid decât Red Bull în termeni de cursă, iar Button este de acord cu această ipoteză, chiar dacă admite că rezultatele din calificări lasă încă de dorit.

"Cred că în ultimele două curse am fost foarte aproape să-i învingem pe Red Bull şi cred că ar fi trebuit să o facem într-una dintre ele, dar tot ei au câştigat cursa. Se pare că în ritm de cursă performanţa noastră este la fel ca cea a lor, iar aici avem două zone DRS, aşa este foarte interesant că poţi lupta pentru victorie chiar dacă nu obţii pole position-ul", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • Button
    A mai avut astfel de declaratii surprinzatoare si-n trecut, (vezi Canada de anul trecut, despre RedBull la inceputul sezonului 2009) si mereu a avut dreptate... asa ca un singur lucru am de zis despre delcaratia lui: Amin!
    8 1
  • creosc
    corect :)
    poate se referea la KERS sa-l foloseasca in mai multe locuri ca altii :)
    4 0
  • Andrei Alexandru
    @creosc
    Oricat de ciudat pare... nu vorbeste despre Kers ci despre DRS. Si cred ca se refera la utilizarea DRS-ului in calificari si nu in cursa, sau cel putin asa am inteles eu :P
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru