Button: "Nimeni nu ştie cine are cel mai rapid monopost din F1"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.05.2012
Jenson Button consideră că nimeni nu poate spune cu precizie cine deţine cel mai bun monopost din Formula 1, însă crede că performanţele sunt dictate de specificul circuitului.

Rezultatele din primele patru curse indică un sezon echilibrat în Formula 1 în care nu mai puţin de patru echipe şi-au adjudecat deja o victorie, motiv pentru care stabilirea unei favorite este dificilă.

De altfel, Jenson Button consideră că în prezent este aproape imposibil de stabilit care este echipa cu cel mai rapid monopost de pe grila de start şi crede că fiecare echipă este superioară pe anumite tipuri de circuit.

"Cred că avem un monopost bun şi cred că am demonstrat asta în prima cursă, dar şi la Shanghai am fost foarte rapizi. Dacă ne uităm la ultima cursă, nu a fost weekendul perfect pentru noi. În principiu, nu am fost rapizi. Cei de la Lotus şi Red Bull au fost cu o secundă mai rapizi decât noi. Nu înţeleg de ce şi sunt sigur că nimeni altcineva din Formula 1 nu înţelegere de ce există o schimbare atât de mare. Dar nu cred că ei au un monopost cu o secundă mai rapid decât al nostru. Cred că depinde de circuit şi cred că şi condiţiile fac o diferenţă majoră", a declarat britanicul.

În ultima perioadă, mai mulţi piloţi au afirmat că gestionarea pneurilor furnizate de Pirelli în acest sezon joacă un rol crucial în obţinerea unui rezultat pozitiv, însă Button nu este pe deplin convins de argumentul ca aceste cauciucuri sunt dificil de gestionat.

"Ştiu că tot timpul vorbim despre pneuri, dar condiţiile (n.r - temperatura, precipitaţii) fac o diferenţă majoră dacă poţi lucra cu pneurile pe un anumit monopost.

Este foarte dificil de înţeles cine este rapid. Ai spune că la Melbourne şi în China am fost noi şi Mercedes, iar în ultima cursă ai spune că au fost Lotus şi Red Bull. Nu am fost niciodată implicat într-un sezon în care să fie atât de multe echipe care luptă pentru victorie pe circuite diferite", a mai precizat el.

Via | SkySports

Taguri: Button, McLaren

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru