Button: "Noul update aduce un avantaj, dar nu este ceea ce speram"

de Daniel Popescu
Vineri, 28.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button nu este pe deplin mulţumit de îmbunătăţirile aduse de update-ul introdus la Sepang, prin care McLaren vrea să câştige o jumătate de secundă pe tur.

Esential 4 este cel mai bun loc ocupat de Jenson Button in antrenamente
McLaren abordează Marele Premiu al Malaysiei cu un update semnificativ, inclusiv cu un design nou pentru nasul monopostului. Echipa şi-a stabilit ca obiectiv să obţină un spor de performanţă de o jumătate de secundă pe tur, pentru a se putea apropia de rivalii de la Mercedes.

După cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri, Jenson Button a remarcat unele progrese, însă afirmă că există în continuare o defecienţă în privinţa vitezei în viraje.

Nu suntem atât de puternici pe cât am fi vrut în virajele de mare viteza.

Jenson Button
Pilot McLaren
"Este dificil aici din cauza căldurii. Nu suntem atât de puternici pe cât am fi vrut în virajele de mare viteză şi, atunci când ai probleme cu forţa de apăsare aerodinamică, acestea sunt amplificate de vremea călduroasă. Aşa că stinturile noastre lungi au fost dificile în privinţa degradării pneurilor şi a ritmului.
Update-urile introduse aici par să ne ofere ceva, dar mai este mult de muncă"
, a declarat britanicul citat de agenţia de presă Reuters.

Coechipierul său Kevin Magnussen a remarcat în special dificultatea de a concura pe căldura şi degradarea pneurilor, elemente cu care s-au confruntat inclusiv cei de la Mercedes.

"Temperatura pistei este atât de ridicată, încât pneurile suferă foarte mult, dar este la fel pentru toată lumea, aşa că trebuie să încercăm să rezolvăm problemele până la sesiunile de mâine. Voi încerca să setez monopostul în aşa fel încât să protejez pneurile spate. Întotdeauna există lucruri care pot fi îmbunătăţite şi trebuie să ne gândim la multe date în această seară", a explicat danezul.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • cabrat
    mirciulicA in pluton iti sede bine
    7 5
  • Trebuie sa recunosc ca inginerii McLaren au aratat ingeniozitate cu designul partii din spate, dar din pacate nu aduce (momentan) avantajul de care se temeau celelalte echipe.
    8 0
  • @cabrat

    Stay calm... because... we are building an empire...
    Mai faceti ceva agitatie in FP3 ca in calificari va dezumflati ca o gogoasa mereu. Am mai vazut sesiuni de astea de antrenamente si anul trecut si in calificari Alonso era pe 6 in cele din urma.

    We are ahead of the Ferraris... because the Mclaren is definetely a faster car...
    5 12
  • cabrat
    mirciulicA toti oamenii au ochii in fata, nu la spate sa numere anii trecutului ,,,,,,,,,si bunica daca avea coaie ii spuneam nenea.........
    2 0
  • Cineva
    McLaren sunt pentru moment in fata multor echipe, dar nici in sezoanele trecute nu au fost in stare sa tina pasul cu alte echipe. Incep bine, merg cateva curse bine dupa care schimba ceva la masina si gata, se termina treaba. Plus desi aveau cea mai buna masina pe stinturi scurte, in cursa nu s-a vazut acest lucru, iar diferenta dintre monopostul McLaren si cel Mercedes este foarte mare in cursa, mult peste o secunda si jumatate. Asta in conditiile in care folosesc exact acelasi motor si au avut un monopost net superior in teste. Probabil 2015 o sa fie sansa lor daca Honda produce un motor bun, ceea ce nu-I o garantie niciodata.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru