Button nu crede că Perez va câştiga curse pentru McLaren în startul sezonului viitor

de Daniel Popescu
Marti, 20.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button anticipează că Sergio Perez va avea nevoie de o perioadă de acomodare la McLaren înainte să obţină victorii în sezonul 2013.

McLaren va miza anul viitor pe serviciile lui Sergio Perez ca înlocuitor pentru Lewis Hamilton, iar alegerea făcută de echipa britanică a început să fie pusă la îndoială după ce actualul pilot al echipei Sauber nu a mai reuşit să câştige niciun punct în cele cinci curse care au urmat anunţului oficial al transferului.

Mexicanul, care a obţinut trei podiumuri pentru Sauber, şi-a exprimat încrederea că va lupta pentru victorii şi titlul mondial în 2013, însă viitorul său coechipier Jenson Button nu crede că lucrurile vor fi chiar atât de simple.

"Va fi un post dificil pentru Perez. Presimt că va fi competitiv, dar sigur că nu are experienţă şi nu cred că va lupta în frunte la startul sezonului următor. Are o sarcină dificilă, dar ce altceva putem să facem? Trebuie să fie cineva în monopost, iar el este rapid. Nu ştiu dacă se va ridică la înălţimea pretenţiilor de la început, dar s-ar putea să producă o surpriză la prima cursă", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
Între timp, Perez insistă că nu este îngrijorat de speculaţiile din presă cu privire la abilităţile sale şi că nu poate decât să aştepte sezonul următor pentru a demonstra de ce este capabil.

"Ar fi existat semne de întrebare chiar dacă aş fi câştigat ultimele curse.

Anul viitor voi merge la cea mai bună echipă, aşa că întotdeauna va exista un semn de întrebare până când voi furniza constant rezultate într-un monopost McLaren. Dar asta nu mă deranjează. Mă concentrez să ofer 100% aici, în fiecare tur şi în fiecare ocazie în care pilotez pentru Sauber", a precizat el pentru BBC Sport.

Via Motorsport, BBC Sport

Comentarii (4)

  • toroblue
    asta spune tot despre viitoarea relatie Button-Perez

    "dar ce altceva putem să facem? Trebuie să fie cineva în monopost"

    si McLaren jura pe banii lui Carlos Slim ca Pererez are stofa
    11 2
  • "Anul viitor voi merge la cea mai bună echipă" ... serios ? Cea mai buna echipa este RBR (si asta al treilea an consecutiv). si mai e una care e inca pe locul doi (si e rosie cu un calut pe ea).
    Cam fara rost declaratia lui Jenson. Si la fel a fost cea a lui Sergio cu " va lupta pentru victorii şi titlul mondial în 2013". Astia doi parca incep deja cearta inainte de a fi in aceeasi barca.
    5 0
  • Nu stiu daca e chiar fara rost...Button e oricum destul de "politic" de felul lui, si probabil incearca sa-l avertizeze pe Perez inca de la-nceput ca vine la echipa in postura de invatacel...hai sa nu zic pilot numarul 2, Macca de obicei nu face diferentieri, dar Button are tot interesul sa fie considerat pilotul numarul 1, tinand cont ca are si el o varsta...contractul lui Button cu Mclaren e parafat ferm doar pana la sfarsitul lui 2013...deci e un fel de "ultima sansa inainte de ultima sansa" de a redeveni campion mondia. Ultimul lucru care l-ar vrea in acest deziderat este un coechipier care sa-i stea ca un ghimpe in coaste inca din prima cursa.
    3 0
  • atm problema este ca totul a inceput de la declaratia lui Sergio, nu a lui Jenson.
    Personal cred ca Perez este pilotul de care avea nevoie McLaren. Un pilot de ajutor. Daca te uiti cum a obtinut punctele anul acesta ... a avut grija de pneuri si s-a clasat pe grila (Malaiesia locul 2 - pneuri hard vs pneuri medii ale celorlalti competitori, Canada - un singur schimb de pneuri, pneuri terminate la Vettel si Alonso, Italia - strategie inversa fata de celilalti - hard+soft). Nu exceleaza prin viteza ci prin strategie. Perfect pentru un pilot nr.2 !
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru