Button: "Perez mă poate învăţa cum să gestionez pneurile mai bine"

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button consideră că Sergio Perez îl poate ajuta să gestioneze mai bine pneurile în sezonul 2013, cunoscute fiind abilităţile mexicanului în acest sens.

Jenson Button este considerat liderul celor de la McLaren în sezonul 2013 după plecarea lui Lewis Hamilton la Mercedes, însă britanicul a lăsat să se înţeleagă că este pe picior de egalitate cu noul său coechipier Sergio Perez.

În plus, fostul campion mondial afirmă că mexicanul poate ajuta echipa să înţeleagă mai bine cum să gestioneze noile pneuri Pirelli criticate pentru degradarea rapidă, după ce anul trecut s-a evidenţiat ca unul dintre cei mai buni piloţi la acest capitol.

Urmareste Automarket
"După plecarea lui Hamilton şi sosirea lui Perez, am fost capabil să-mi pun amprenta pe monopost, dar imediat ce ajungi pe circuit eşti la egalitate.
Amândoi am avut acelaşi număr de zile de teste, iar feedback-ul lui Perez este la fel de important."

"Uneori aş spune că este chiar mai important. Vine de la o altă echipă şi ştim că fosta lui echipă (n.r - Sauber) era foarte bună la gestionarea pneurilor. Perez ştie să piloteze un monopost pentru o lungă perioadă de timp cu o degradare minimă a pneurilor. Este interesant să-i auzi părerea şi m-ar putea ajuta şi pe mine", a declarat britanicul.

Via GPUpdate

Comentarii (7)

  • Ia uite la modestul de Jenson. Nu cred ca are ce sa invete de le Sergio despre pneuri. Asta cu Perez mare pilot in gestionarea pneurilor e ... un mit. In toate cursele unde a iesit in evidenta era pe strategie inversa.
    Le-a iesit. Nimic deosebit in asta. Bravo lor. Poate invata ceva si alti piloti.
    5 29
  • mirel_f1
    Asa e Jenson un mare gentlman,si il apreciez pentru asta, dar nu cred ca are ce sa invete de la Perez,toti stim ca Jenson Button are cel mai lin stil de pilotaj si nu cred ca va fi o problema asa de mare uzura pneurilor in comparatie cu alti piloti.
    16 3
  • no-name
    Sau poate e o ironie englezeasca:)
    9 1
  • ghita444
    Numai ''lapte si miere ''o atmosfera proprice performantei, dar sunt curios cand vor fi unul in spatele celuilant cum vor reactiona cei doi piloti.Nu are nici-o legatura cu pneurile,ci va fi o lupta care pe care ,mai ales cand Hamilton a plecat, Button crede ca are sansa de a deveni pilotul nr 1 la McLaren.Perez are ceva din agresivitatea lui Hamilton,deci va fi interesant.
    7 1
  • Jugarugabi
    Unii baieti care comenteaza pe aici ar trebui sa mai treaca pe la scoala... au ramas in urma cu limba romana rau.
    1 4
  • @Jugarugabi
    Mai bine sa fie cu 2 clase decat sa poarte numele 'Jugarugabi'
    4 1
  • Cred ca Button a spus "pe bune" ca va avea ceva de invatat de la Perez. Chiar daca are un stil mai putin agresiv cu pneurile, Button a fost fortat de echipa sa le schimbe pentru a respecta o anumita strategie de cursa. S-a vazut in ultimii 2 ani ca cei de la Sauber au fortat la limita folosirea cauciucurilor, facand mai putine schimburi de pneuri.
    Oricum, in orice domeniu, fiecare cauta sa "fure" experienta de unde poate. Chiar si sa stii ce nu trebuie/poti sa faci este ceva.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru