Button: "Probabil a fost cea mai bună victorie din carieră"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.06.2011
Jenson Button consideră că victoria reuşită duminică la Montreal a fost cea mai bună din carieră datorită manierei în care a fost obţinută.

Jenson Button a câştigat duminică Marele Premiu al Canadei la capătul unei curse ce s-a întins pe parcursul a peste patru ore din cauza ploii torenţiale.

Pilotul echipei McLaren a fost implicat în două incidente cu Lewis Hamilton şi Fernando Alonso, a fost penalizat cu un drive through şi a efectuat nu mai puţin de cinci opriri la boxe, însă chiar şi în acest context a câştigat cursă după ce a profitat de o eroare a liderului Sebastian Vettel în ultimul tur.

Prin prisma numeroaselor evenimente, britanicul admite că aceasta a fost probabil cea mai bună victorie din întreaga sa carieră.

"Au fost trei ore foarte emoţionante. A fost incidentul cu Hamilton, în care nu am văzut nimic când concura alături de mine. I-am cerut scuze, iar de acolo a fost o luptă. Am primit un drive-through pentru depăşirea vitezei sub Safety Car, aşa că a trebuit să găsesc o cale de trei ori. În ultimul tur îl urmăream pe Vettel, a ieşit larg pe partea umedă şi am profitat de oportunitate.

A fost o cursă fantastică şi m-aş fi bucurat de ea chiar dacă nu câştigăm. O victorie incredibilă şi probabil cea mai bună a mea. A fost o zi incredibilă, nu ştiu ce altceva să spun", a precizat el la conferinţa de presă de după cursă.

Via | FIA

Comentarii (3)

  • Button
    Da, cea mai frumoasa victorie din acest an. Inca o data felicitari lui Button.
    24 0
  • mobius
    Button
    Daca dupa incidentul cu Alonso, in care clar a fost vinovat si dupa care Alonso a abandonat, nu ar fi castigat cursa nu cred ca i-ar fi trecut cineva cu vederea cele doua episoade, care sincer sa fiu nu l-au caracterizat pe Button, cel putin pana acum. Button a avut un noroc pe care il ai de regula o data in viata (ma refer la faptul ca in fiecare din cele doua incidente cele doua masini implicate ar fi putut sa abandoneze impreuna, dar monopostul lui Button a ramas intact de fiecare data), si din acest motiv nu a reusit si nici nu este probabil sa mai reuseasca o astfel de victorie. Norocul de care am vorbit s-a suprapus cu o vointa si dorinta de castig de asemenea rarisime, iar victoria a intrerupt (sa vedem pentru cat timp), o suprematie care deranjaza pe buna dreptate multa lume. Toate aceste lucruri au impresionat pe comisari, care au dat verdictul potrivit.
    17 4
  • Daca taceai filosof ramaneai!
    Justin
    la 11.06.2011, 21:33a cui dubla?
    Dubla meclaran? Vezi ca aia rosii sint de la Ferrari
    4 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru