Button regretă că a ratat victoria la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.05.2011
Jenson Button a admis că spera să câştige la Monaco după o strategie inteligentă cu trei opriri la boxe, însă suspendarea cursei i-a dat planurile peste cap.

Jenson Button a optat pentru o strategie cu trei opriri la boxe în Marele Premiu al statului Monaco şi a efectuat nu mai puţin de trei stinturi cu pneuri supersoft.

Pilotul echipei McLaren i-a ajus din urmă pe Fernando Alonso şi Sebastian Vettel cu 15 tururi înainte de final, însă ulterior cursa a fost suspendată, iar rivalii săi au fost capabili să-şi schimbe pneurile. Din acest motiv, britanicul nu a mai avut nicio şansă să lupte pentru prima poziţie şi a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul trei.

"Nu ştiu dacă pot spune că am avut ghinion. Am mers pe strategia pe care am ales-o. În turul 16 ne-am gândit că este strategia potrivită. A fost grozav, monopostul a fost foarte bun şi m-am gândit să continui în acest mod. Safety Car-ul a amestecat puţin lucrurile şi ar fi trebuit să punem pneurile soft, dar în acel moment maşina de siguranţă nu intrase pe circuit. Pur şi simplu lucrurile nu au decurs în favoarea noastră astăzi."

"Este dezamăgitor, pentru că nu am greşit cu nimic, dar a fost bine.

M-am bucurat de cursă, în special când am încercat să creez un avans. A fost distractiv de urmărit pentru că atunci când eşti a treia maşină cea de-a doua are DRS. Aşteptam o mutare. Nu este un rezultat rău, dar evident speram la mai mult", a declarat britanicul la finalul cursei.

Comentarii (15)

  • ctlnmihai
    Button
    Mda.. victoriile se obțin atacând ,nu așteptând ca adversarul să intre la boxe.......Asta e diferența dintre tine și Hamilton..Prefer un pilot care atacă și mai și greșește uneori decât unul care stă și așteaptă ploaia sau intrarea adversarului la boxe
    13 18
  • Indy
    Pentru cine nu a vazut Indy 500 aseara, ultimul tur face cat toata cursa de la Monaco...
    http://www.youtube.com/watch?v=4EGq_yKp2-A
    3 7
  • el ca profesional ar fi trebuit sa stie ca iese pe o parte murdara in momentul depsirii... s-a grabit!
    de nu avea acea depasire a intarziatilui nu avea aceasta "pupatura" a peretelui. A iesit pe partea murdara la depasire... si poate deaceea e mai bine ca intarziatii sa se dea la oparte (o parere).
    2 1
  • :P))
    ctlnmihai ti se pare ca ce a facut HAM HAM a fost ok,sa il scoate pe Maldonado din cursa si sa scape basma curata? Asta cu penalizarea cu 20 sec la finalul cursei e vrajeala trebuia sa i dea retrogradeare 5 poziti cursa viitoare sau descalificare cursa asta ca la percutat si pe masa.
    12 6
  • Button
    Button vs Ham
    Button l-a surclasat pe Ham. Il surclasa si in alte parti daca nu intra aiurea la boxe. Despre ce si cum putea depasi se gasesc niste soferi de duminica sa comenteze. Ham a avut la Barcelona o gramada de tururi la dispozitie, un circuit pe care se putea depasi si n-a facut nimic. L-a depasit pe Vettel cand neamtul nu avea absolut deloc pneuri doar din cauza unei strategii inspirate. Cu asta ne mandrim, stimati mari fani Hamilton? Ar trebui sa va bucurati, Button reuseste sa puncteze regulat pentru echipa Mclaren. Inca putin si il va devansa pe Ham in clasament.
    13 6
  • Andrei Alexandru
    @Button
    La Monte Carlo s-a descurcat foarte bine. S-a luptat pentru victorie la fel ca si Alonso dar nu au fost avantajati de ultimul SC din pacate. Noroc ca nu era Hamilton in locul lui pentru ca castiga Sutil ceea ce sincer nu ne ajuta oricum. Decat rinoceri pe circuite prefer piloti talentati care stiu ce sa faca cu talentul lor, cat mai constructiv posibil.
    12 4
  • ctlnmihai
    sebi4fc
    Lasă .că alți piloți și-au scos cu premeditate adversarii ,cu care erau în luptă directă pentru titlul direct în ultima cursă și n-au primit nici măcar o penalizare de 20 de secunde. Ca exemplu Schumacher Versus Hill 1994 - Adelaide sau schumacher versus Villeneuve 1997 cu mențiunea că la ultimul Schumacher a fost penalizat
    1 8
  • @ctlnmihai
    De acord, Schumacher a facut-o dar avea stil. Si nu dadea iama in pluton. Avea treaba doar cu adversarul direct. Daca Hamilton se batea cu Vettel pt P1 si l-ar fi atins l-as fi inteles. Personal nu-l blamam. Este omul cu care se bate pt titlu. Dar sa faci "curatenie" in pluton pt niste pozitii tranzitorii...asta se numeste PROSTIE!
    13 2
  • Andrei Alexandru
    @ctlnmihai
    Esti paralel cu Formula 1. In 1997 Schumacher a fost descalificat special pentru acel atac. Noroc ca in 1998 si 1999 nu prea se dadeau penalizari altfel pilotii McLaren stateau mai mult la boxe, ba Hakkinen il lovea pe Coulthard ba invers.
    9 1
  • ctlnmihai
    Andrei Alexandru
    Citește mai atent ..am spus c-a fost penalizat pentru incidentul cu Villeneuve..și încă ,ceva nu mă jigni.. de altfel știm foarte bine că tu de fapt ești eternul fan Ferrari ...alias..alias...
    3 7
  • Sper ca Button sa ajunga la Ferrari, nu Hamilton! Nu vreau sa vad monopostul Ferrari distrus in fiecare cursa si pe Alonso scos din cursa.
    Hamilton e un pilot crescut cu NFS, n-avem ce sa-i facem.
    In schimb, fanii McLaren sa nu uite: Schumacher il scoate pe Hamilton in orice cursa doreste el si va putea sa continue cursa linistit. Putea s-o faca si la Monaco... Ar trebui sa ii multumiti lui Schumacher ca nu l-a scos pe Ham Ham. Daca era acum vreo 15 ani, Hamilton pe vremea asta era bagat in spital de german :))
    8 2
  • @ctImihai
    eternului postac mclaren
    Vorbeste peticul de sac. Si noi stim ca tu esti "eternul fan mclaren", cu toate id-urile aferente de pe care scrii. Unele logate altele nu. Chestia este ca esti previzibil. Iar "tacticile" tale, moldovene, le cunoastem.
    4 3
  • ctlnmihai
    @ctImihai
    Nu mă cunoști deloc ... și id-urile de care pomenești sunt numai în imaginația unor obsedați ca tine.. și eu cel puțin folosesc un nume.. tu nu..
    2 5
  • Fan Ferrari
    nu ma asteptam sa recunosti, nici nu e nevoie dar.. nu te enerva. Nu te ajuta mai ales daca ai colesterol, putina odihna si somn si esti ca nou. Poti veni la postat
    4 2
  • hellboy
    @Fan Ferrari
    Tu nu stii ca exista o singura echipa care e adevarata in F1? Asta fiind, bine`nteles, McLaren....
    Ce sa-i reprosezi lui ctlnmihai pentru faptul ca e un suporter gen stadion?
    Nu ai ce cu asemenea oameni... sunt ca propagandistii din ziua de azi
    Lasa ca e bun pacaliciu, chiar daca e un pericol public.
    Ctlnmihai, sunt fan Schumi, dar si el a facut multe tampenii, dar sa nu uitam un lucru: e cel mai complet pilot din F1la ora actuala, chiar daca nu mai e foarte competitiv.
    Daca ne luam dupa titluri, e cel mai bun, ever!!
    Stiu, unii o sa zica: Senna, dar eu cred ca nu se poat compara cei 2 din cauza faptului ca au concurat in ere oarecum diferite.
    Senna cu perioada lui, Schumi cu a lui.
    Ca si echipe, mai taci cu McLaren, pentru ca Ferrari se confunda cu F1 si asta datorita vechimii si prestigiului pe care si l-a cladit in F1 datorita performantelor de-a lungul anilor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru