Button speră să-şi îmbunătăţească rezultatele în calificări

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.07.2010
Jenson Button a admis că trebuie să obţină performante mai bune în calificări pentru a putea lupta cu Lewis Hamilton pentru titlul mondial.

Jenson Button a obţinut rezultatele mediocre în sesiunile de calificări din acest sezon, în special în comparaţie cu performanţele coechipierului său Lewis Hamilton. Britanicul a fost surclasat de Hamilton în ultimele şase sesiuni de calificări, iar cea mai bună performanţă personală a fost locul patru.

În acest context, campionul mondial admite că are nevoie de rezultate bune pentru a fi capabil să rămână în lupta pentru titlul mondial.

"Obiectivul meu este să-mi fac viaţa mai uşoară sâmbătă după-amiază. Dacă reuşesc asta, îmi pot maximiza performanţa de duminică fără să fiu nevoit să fiu în urmărire pe parcursul cursei", a declarat Button citat de postul de televiziune BBC.

Pentru a realiza acest lucru, Button mizează inclusiv pe noul sistem de evacuare pe care McLaren îl va evalua pe parcursul celor două sesiuni de antrenamente libere de vineri. În cazul în care rezultatele vor fi satisfăcătoare, britanicii vor menţine componenta pe monopostul MP4-25 pe tot parcursul weekendului.

"Sperăm să avem un test pozitiv şi să fim capabili să vedem beneficiile update-urilor în cursa pentru prima oară", a mai precizat el.

McLaren a testat noul sistem de evacuare care permite eliminarea gazelor de eşapament prin deflectorul spate şi în antrenamentele de la Silverstone, însă echipa a decis ulterior să nu utilizeze componenta în cursă.

Via | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru