Button va fi retrogradat cu trei poziţii pe grila din Statele Unite

de Daniel Popescu
Sambata, 16.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button va fi penalizat cu trei poziţii pe grila de start după ce a efectuat o depăşire sub steag roşu în prima sesiune de antrenamente libere din Statele Unite.

Esential 3 pozitii pe grila de start va fi penalizat Button in Statele Unite
Jenson Button a devenit principala victimă a haosului creat de ceaţă şi defecţiunile elicopterului medical în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Statelor Unite.

Potrivit comisarilor de cursă, pilotul echipei McLaren a efectuat o depăşire într-un moment în care pe circuit erau afişate steagurile roşii, care marchează întreruperea sesiunii.

Potrivit regulamentului, într-o astfel de situaţie orice depăşire este interzisă. "Depăşirile sunt interzise, iar piloţii trebuie să-şi reamintească de faptul că anumite vehicule pot fi pe circuit, circuitul poate fi complet blocat din cauza unui accident, iar condiţiile meteo pot face circuitul impracticabil la viteze obişnuite pentru curse", se precizează în articolul 2.4.4.1 din Codul Sportiv International.

"Adevărul este că am depăşit sub steag roşu, ceea ce nu este corect.

Nu a fost o situaţie periculoasă şi pilotul din faţa mea a încetinit. Aş fi putut frâna, dar nu ştii niciodată ce este în spatele tău. Dar regulile sunt reguli, mi-aş fi dorit doar să nu avem steag roşu pentru că elicopterul medical nu era acolo", a declarat britanicul.

Aceasta este prima penalizare primită de Button pe parcursul acestui sezon. 

Comentarii (1)

  • oricit de inteligent este motivata o asemenea regula cel care o aplica fara consultarea circumststantelor comite o aberatie jegoasa
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru