Button va rămâne la McLaren în sezonul 2016

de Daniel Popescu
Joi, 01.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a confirmat oficial că Jenson Button va rămâne la echipă şi în sezonul 2016 după o serie de discuţii private cu Ron Dennis.

Esential 2010 este sezonul in care Jenson Button a debutat pentru McLaren
8 victorii a obtinut Jenson Button pentru McLaren
26 de podiumuri a realizat jenson Button pe parcursul carierei la McLaren
Viitorul lui Jenson Button în Formula 1 a fost incert pentru o lungă perioadă de timp din cauza clauzelor din contractul său cu McLaren.

Acordul este valabil pentru sezoanele 2015 şi 2016, însă McLaren avea opţiunea de a rezilia contractul la sfârşitul acestui an. 

În ultima perioadă, echipa britanică a încercat să negocieze cu pilotul britanic să renunţe la mărirea de salariu pentru sezonul 2016 prevăzută în contract,  însă pilotul a avertizat că se va retrage din Formula 1 în cazul nerespectării actualelor condiţii. În cele din urmă, McLaren a decis să renunţe la opţiunea de reziliere, astfel că a anunţat într-un comunicat de presă că Button va concura pentru echipă şi în sezonul următor.

"În ultimele săptămâni am discutat în privat cu Button despre planurile sale şi este foarte plăcut că discuţiile noastre au condus la anunţul de astăzi.

Contractul lui Button este pe doi ani şi exista opţiunea de a-l termina după un an, dar după ce a devenit clar că Button rămâne entuziasmat şi devotat aceasta a devenit irelevantă. Prin urmare, Button va concura pentru McLaren anul viitor, conform condiţiilor stabilite în contractul pe doi ani", a explicat Ron Dennis, CEO-ul McLaren Group.

Pentru mine a devenit clar că Dennis este determinat şi echipat pentru a conduce echipa noastră prin actualele dificultăţi pentru a avea succes în viitor.

Jenson Button
Pilot McLaren
La rândul său, Button afirmă că este încântat să-şi continue cariera în Formula 1 pentru încă un sezon alături de McLaren, deşi a admis că s-a gândit o perioadă la posibilitatea de a se retrage din competiţie.

"În ultima lună m-am gândit foarte mult şi nu este niciun secret că eram în dubiu în privinţa viitorului meu. Pentru mine a devenit clar că Dennis este determinat şi echipat pentru a conduce echipa noastră prin actualele dificultăţi pentru a avea succes în viitor.

Imediat ce am luat decizia, am realizat că este una corectă", a declarat britanicul. 

Sezonul 2016 - Grila de piloţi

Echipa Pilot 1 Pilot 2
Mercedes Lewis Hamilton Nico Rosberg
Ferrari Sebastian Vettel Kimi Raikkonen
Williams Felipe Massa Valtteri Bottas
Red Bull Racing Daniel Ricciardo -
Force India Nico Hulkenberg Sergio Perez
Lotus Pastor Maldonado -
Toro Rosso - -
Sauber Marcus Ericsson Felipe Nasr
McLaren Fernando Alonso Jenson Button
Manor - -
Haas Romain Grosjean -

Via McLaren

Comentarii (6)

  • Un mare domn. Isi merita locul in F1 chiar daca are 35 de ani.
    33 1
  • Ma bucur ptr. el, sincer.
    28 1
  • asta in seamna ca anulviitor va reveni la salariul de 16 milioane dupa ce anul asta a avut 11?
    16 0
  • sunt ferrarist..ma bucur ca ramane la mclaren.. e un mare caracter si nu l am auzit niciodata sa vb de rau pe cineva, sau sa aibe iesire nesabuite..formula 1 are de castigat cu astfel de piloti..
    28 0
  • *iesiri...
    mi ar placea sa revina si norbert haug la mclaren.. si martin w care s a retras...si ross the boss la ferrari..sa fie cum a fost odata..
    s au retras mai toti greii..si rorry b. sper sa nu plece si newey..f 1 are nevoie de oameni competenti ptr a si pune talentul in valoare la maximum..nu sa fie restransi, incoltiti..
    8 1
  • Bravo lui, sper să aibă un monopost care să-l pună în valoare.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru