Button: "Victoria la Spa, crucială în lupta pentru titlul mondial"

de Daniel Popescu
Sambata, 01.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button a admis că transformarea pole position-ului de la Spa-Francorchamps într-o victorie este esenţială pentru a reveni în lupta pentru titlul mondial.

Esential 61 de Mari Premii a asteptat Jenson Button pentru a obtine un nou pole position in Formula 1
8 este numarul de pole position-uri realizate in cariera de Jenson Button
Jenson Button a obţinut sâmbătă în Marele Premiu al Belgiei primul pole position după o pauză de trei ani, o performanţă care a venit la numai câteva zile după ce presa internaţională a speculat că McLaren l-ar putea favoriza pe Lewis Hamilton lupta pentru titlul mondial.

Ipoteza a apărut ca urmare a faptului că Button este la 80 de puncte în spatele liderului Fernando Alonso, însă britanicul consideră că, cu o victorie în cursa de duminică de la Spa-Francorchamps, va avea oportunitatea să revină în lupta pentru titlu, mai ales că rivalul său de la Ferrari pleacă doar de pe locul şase.

"Mulţi oameni m-au întrebat dacă mai lupt pentru titlu. Sunt la 80 de puncte în spatele lui Alonso, aşa că trebuie să fiu pe podium şi să termin în faţa lui în fiecare cursă.

Nu este uşor, dar acesta este un start bun. Dar o victorie este importantă duminică pentru a lupta pentru campionat", a declarat el la conferinţa de presă de după calificări.

Button a admis că nu înţelege exact motivele pentru care sâmbătă a obţinut pole position-ul după o lungă serie de Mari Premii în care a avut prestaţii dezamăgitoare în calificări din cauza incompatibilităţii dintre monopostul McLaren şi stilul său de pilotaj.

"Este important să revin după o pauză atât de lungă cu un rezultat atât de bun. Pentru mine valorează aproape cât o victorie, pentru că a trecut atât de mult timp. Pur şi simplu am rezolvat stabilitatea monopostului în această dimineaţă. Monopostul a funcţionat foarte bine toată ziua şi, în timpul limitat pe care l-am avut, stabilitatea a fost bună mereu. Stabilitatea este pe placul meu şi am un stil de pilotaj prin care este dificil să am un monopost care să funcţioneze pentru mine în calificări. Dar când funcţionează obţin pole-ul", a mai precizat el.

Via FIA

Comentarii (2)

  • Florin
    Daca si Button mai spera la titlu acest an.....
    6 1
  • mobius
    Dupa cum bine spune, nici el nu intelege cum de a obtinut prima pozitie in calificari, deci nu se pune problema sa lupte pentru titlu, va respecte ordinele de echipa si il va ajuta din aceasta pozitie pe Hamilton sa castige, oricum el nu mai are nici un fel de sanse.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru