Calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2018: Franța și Germania revin într-un program cu 21 de curse

de Daniel Popescu
Marti, 20.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Franța și Germania sunt principalele noutăți ale calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2018, care va avea 21 de curse și va include în premieră trei curse desfășurate în săptămâni consecutive.

FIA a publicat în această săptămână o versiune preliminară a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2018.

Conform tuturor așteptărilor, sezonul următor va avea în total 21 de curse, ca urmare a excluderii Marelui Premiu al Malaysiei și a revenirii Franței și Germaniei.

Cursa de pe circuitul de la Paul Ricard a fost programată în 24 iunie și va fi urmată la câte o săptămână distanță de etapele din Austria și Marea Britanie, astfel că 2018 va fi primul sezon cu 3 Mari Premii desfășurate în weekenduri consecutive.

Vestea bună este însă că în weekendul în care va avea loc Cursa de 24 de ore de la Le Mans nu se va desfășura nicio cursă de Formula 1. Alte schimbări minore vizează mutarea cursei din Azerbaidjan din iunie în aprilie și a cursei din Rusia din aprilie în septembrie. În schimb, cursele din China și Singapore nu sunt încă oficial conformate.

Calendar Formula 1 2018: 

Data Tara
25 martie Australia
8 aprilie China
15 aprilie Bahrain
29 aprilie Azerbaidjan
13 mai Spania
27 mai Monaco
10 iunie Canada
24 iunie Franta
1 iulie Austria
8 iulie Marea Britanie
22 iulie Germania
29 iulie Ungaria
26 august Belgia
2 septembrie Italia
16 septembrie Singapore
30 septembrie Rusia
7 octombrie Japonia
21 octombrie Statele Unite
28 octombrie Mexic
11 noiembrie Brazilia
25 noiembrie Abu Dhabi

Comentarii (7)

  • Nu inteleg care sunt rationamentele mentinerii cursei de la Hungaroring. Din punctul meu de vedere este cea mai plictisitoare din calendar, din orice parte as privi problema.
    5 10
  • Claudiu
    @dubfire

    Ti se pare mai plicitisitoare decat cea din Rusia? :)
    10 4
  • Ca sa putem ajunge si noi mai ursor la ea.
    Apropo, este cinva care merge anul acesta la cursa din Ungaria?
    7 1
  • GrosJan
    Din punctul meu de vedere (care n-o fi tocmai corect pentru ca nu incurajeaza progresul) ma bucur daca se pastreaza circuitele vechi de F1, pe care au pilotat campioni precum Senna, Prost, Schumacher. Cand spun pastrate ma refer si la configuratie nu doar cu numele. Mi-e dor de vechiul Hockenheim, de vechiul Silverstone dar asta e. Hungaroring din fericire e tot acolo (in F1 adica) si avand aceeasi configuratie.
    5 0
  • Cele mai plictisitoare curse sunt cele din Rusia,Monaco si Azerbaidjan.Circuitul din Soci ne-a oferit 4 curse proaste culminand cu cea din 2017(cursa ce intra fara nici o emotie in top5 cele mai proaste din istorie),Monaco se evidentiaza prin starurile prezente dar cursele au fost mereu plictisitoare(singura exceptia cursa din 2016) iar in ultimii 4 ani pilotii care meritau victoria au fost sabotati,circuitul din Baku nu-si are rost in calendar pentru ca nu atrage public si nici nu ofera spectacol.Hungaroring a oferit mereu sesiuni de calificari interesante iar cursele s-au impartit in:plictisitoare,interesante si foarte bune (cursa din 2014 a fost senzationala).Si daca tinem cont ca acest circuit este sansa esticilor de-a asista la o cursa de f1 ne dam seama ca Hungaroring chiar trebuie mentinut in calendar dar despre Soci si Baku nu se poate spune acelasi lucru.
    6 1
  • La Baku, anticipez dueluri interesante pe lunga linie dreapta.
    1 0
  • yo,vreau o cursa de F1 prin fata sediului PSD...ai pile?
    0 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru