Canada, antrenamente 1: Button începe în forţă

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.06.2010
Jenson Button a stabilit cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente din Canada, devansându-i pe Michael Schumacher şi Lewis Hamilton.

McLaren Mercedes a confirmat statutul de favorită în Marele Premiu al Canadei, reuşind să domine cea mai mare parte a primei sesiuni de antrenamente.

Lewis Hamilton şi Jenson Button au monopolizat primele două poziţii până spre finalul sesiunii, când Michael Schumacher a reuşit să se intercaleze între cei doi. Button a rămas pe prima poziţie până la finalul sesiunii, cel mai bun timp al său fiind 1:18.127, devansându-l pe septuplul campion mondial cu numai 0.158 secunde.

Hamilton s-a mulţumit numai cu locul 3 şi a fost urmat de Nico Rosberg, care confirmă de asemenea forma bună pe care o traversează Mercedes GP în acest weekend.

Red Bull Racing nu a impresionat în această după-amiază pe circuitul Gilles Villeneuve, cea mai bună clasare a austriecilor fiind obţinută de Sebastian Vettel, care a terminat pe 5. Coechipierul său Mark Webber a avut şi mai multe probleme, terminând sesiunea numai pe locul 14, însă cel mai probabil austriecii îşi vor reveni treptat până la ora calificărilor.

Nici Scuderia Ferrari nu a avut parte de un debut pozitiv, întrucât Fernando Alonso şi Felipe Massa au terminat doar pe locurile 7 şi 12. Sesiunea a fost una lipsită de incidente, cu excepţia unei ieşiri în decor a lui Schumacher.

Piloţii au început să efectueze tururi cronometrate doar după mai bine de o jumătate de ora de la stat, din cauza pistei foarte murdare. Pe parcursul sesiunii au căzut şi câteva picături de ploaie, însă acestea nu au afectat desfăşurarea evenimentelor. Lucas di Grassi nu a efectuat niciun tur cronometrat din cauza unor defecţiuni tehnice, petrecând cea mai mare parte a sesiunii în garaj.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

A doua sesiune din cadrul Marelui Premiu al Canadei va avea loc vineri cu începere de la ora 21:00, ora României.

Comentarii (18)

  • hai mclaren
    sari cu victoria :)
    16 25
  • dati mai voturi negative
    ador asta :) aratami cat de virulent si de transant sunt dand voturi negative :)) eu nu particip in nici un concurs la automarket, nu vreau nici sa fiu agreabil (si pot sa fiu avand in vedere ocupatia mea), vreau doar sa fiu suporterul cel mai radical a lui Mclaren si ador sa absorb voturile negative si dezaprobarea a tot ce vine dinspre Ferrari :) Am Mclaren in sange asa cum spunea si Ronn :) ia sa imi dau si eu negativul :)) sa fie 0-3 :))
    13 31
  • @suporterii mclaren
    am de facut o specificatie. suporterii lui Mclaren mi-as dori sa ma voteze pozitiv totusi, putini cati sunt ei, ii stimez si ii apreciez pe toti si as vrea chiar sa ma imprietenesc cu ei si sa vorbim despre tot ce tine de Mclaren :)
    15 22
  • 4891_aecriM_neralcM
    esti cam agreabil
    adevarul este ca esti foarte transant si virulent.
    17 6
  • @suporterii Ferrari
    acuma cred ca vor sa imi faca in ciuda dand vot pozitiv :))) dar nu are sens sa ma enervez din cauza asta :)) is calm si bine dispus pentru ca stiu ca urmeaza o victorie marca LEWIS HAMILTON :)
    13 22
  • @Mclaren_Mircea_1984
    sau doar pleaca...si ramai acolo
    7 8
  • Prodigy
    a venit si vremea noastra!!!
    6 10
  • Iesire in decor a lui Schumacher ?
    "Sesiunea a fost una lipsită de incidente, cu excepţia unei ieşiri în decor a lui Schumacher."

    Eu am urmarit antrenamentele aici - http://eurosport.yahoo.com/formula-1/canadian-grand-prix/2010/free-practice-1.html iar astia nu zic nimic de vreo iesire a neamtului.
    In fine ...
    8 1
  • ctlnmihai
    Canada, antrenamente 1
    Un inceput bun ptr. principalele monoposturile motorizate de Mercedes 9Mclaren si Mercedes) .Sa speram ca Mclaren Mercedes vor pleca din Canada cu un nr. cat mare de puncte
    5 10
  • cupra_r
    mclaren
    te inseli amarnic Mircea! suntem f multi in lume EU sunt din domeniul racing-ului si am avut deosebita onoare sa fiu la mclaren tech centerla wocking!MCLAREN ESTE RELIGIE,INOVATIE IN F1.iti voi trimite si niste poze mclaren pur sange!!!!
    8 6
  • @cupra_r
    m-am referit ca suntem putini cu Mclaren aici pe automarket. m-as bucura sa imi trimiti poze cu Mclaren, imi doresc orice, orice ii legat de Mclaren :)
    6 7
  • cupra_r
    am un eveniment in august la Manchester,dc ai posibilitatea de a ma insoti incerc sa trag niste sfori pt tine,transportul se face cu masina mea,printre care si cateva teste cu mp4-12c pluscu mp4-21c fosta MIKKA!!!
    6 5
  • practice 2 LIVE
    http://livesport1.us/tv2.html
    9 0
  • @cupra_r
    apreciez invitatia, dar nu pot pleca nicaieri vara asta. oricum mersi inca odata pentru invitatie ;)
    3 7
  • stone29
    Multumim
    6 1
  • @Mclaren_Mircea_1984
    si acum sa vedem tzopaiala de dupa a doua runda de antrenamente libere :)) ... sau acum o sa zicem ca defapt Mclaren a testat setari de cursa. ideea domnul meu e sa ai rabdare si sa vezi cum decurg lucrurile...
    6 0
  • un blanos mic care a "taiat" pista...
    Cea mai interesanta faza a acestor antrenamente a fost aparitia acelui animalut blanos pe pista, dar care a stiut sa-si gaseasca portita prin gardul de protectie...si asta fara sa faca vreun tete-a-queue !
    4 0
  • voi chiar stiti ?
    fara suparare,dragilor ...
    dar de data asta chiar sunteti pe alaturi ...
    nu vedeti subiectul ...
    ati invatat doar un cuvant ... "septuplul" ...
    doar asta ati invatat despre Schumi ? ...
    sau sa va intreb cati ani aveati in 1993 ? ...
    in fine, nu credeti ca era mai inteligent "Michael începe în forţă" ? ...
    va doresc mai multa inspiratie pe viitor ...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru