Caterham va introduce un update major în Belgia pentru a termina pe locul 10 în clasament

de Daniel Popescu
Luni, 14.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noii investitori de la Caterham au aprobat finanţarea unui update semnificativ pentru echipă care va fi disponibil pe monopost cel mai devreme la Marele Premiu al Belgiei.

Esential 11 este locul ocupat de Caterham in clasamentul constructorilor
Obiectivul celor de la Caterham pentru a doua jumătate a acestui sezon este obţinerea locului 10in clasamentul constructorilor, esenţial pentru ca echipa britanică să obţină mai mulţi bani din drepturile TV ale Formulei 1.

Caterham ocupă însă în prezent ultima poziţie în clasament şi are nevoie de o îmbunătăţire majoră a performantelor pentru a-şi putea surclasa rivalii.

În acest context, noii proprietari ai echipei, care preferă să rămână anonimi, şi-au dat acordul pentru investiţia într-un update major care va fi disponibil pe monopost cle mai devreme în Marele Premiu al Belgiei. Cursa de la Spa-Francorchamps va fi prima de după pauză de vară şi va avea loc în 24 august.

"Vreau câteva upgrade-uri, şi asta cât mai repede posibil. Nu va fi uşor, pentru că acestea costă mulţi bani, dar lucrăm la asta", a declarat Christijan Albers, şeful celor de la Caterham.

Planul lui Albers este ca echipa să fie capabilă să forţeze mai mult de locul 10, însă admite că acest lucru nu va fi deloc uşor.

"Nu vă voi spune că vom fi campioni mondial, asta ar fi o prostie.

Cred că trebuie să fim realişti, întâi trebuie să lucrăm pentru a fi într-o situaţie sănătoasă pentru ca toată lumea să supravieţuiască, iar de acolo să forţăm. Trebuie să forţăm. Pentru mine, prioritatea este să obţinem cât mai multe upgrade-uri la un cost rezonabil", a mai precizat el.

În prezent, Caterham şi Sauber sunt singurele echipe care nu au câştigat puncte. Dacă situaţia se va păstra până la finalul sezonului, locul 10 va reveni echipei cu cel mai bun rezultat în companie. Ambele echipe au câte un loc 11 în cursele din acest an, însă Sauber are avantajul că a terminat alte trei runde pe locul 13, în timp ce Caterham a realizat o singură astfel de performanţă.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • Sigur trece in clasament de McIaren ,,ALO MIRCIULICA NU ESTI IN MASURA SA VORBESTI DEOCAMDATA SI I-ATI PASTILELE
    4 2
  • Toata lumea are dreptul sa viseze.Ar fi spectaculos sa fie asa Kobaiaschi s-ar descurca la volanul unui monopst mai bun asa cum a dovedit in trecut la BMW SI TOYOTA. Nu stie de Ericson
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru