China, antrenamente 1: Button stabileste timpul de referinta

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.04.2010
Jenson Button a stabilit cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente libere din China, insa Sebastien Buemi a tinut capul de afis in urma unui accident bizar.

McLaren Mercedes a inceput in forta Marele Premiu al Chinei si a demonstrat ca avantajul pe liniile drepte gratie sistemului de ventilatie poate fi decisiv pe circuitul de la Shanghai.

Jenson Button a fost cronometrat cu 1:36.677 si a ocupat prima pozitie in clasament, in timp ce coechipierul sau Lewis Hamilton a ocupat locul 3. Intre cei doi s-a intercalat Nico Rosberg, performanta germanului sugerand o revenire de forma a celor de la Mercedes GP, mai ales ca si Michael Schumacher a ocupat un onorant loc 4.

Sebastian Vettel s-a multumit cu locul 5, in timp ce Renault a furnizat o noua surpriza placuta dupa ce Robert Kubica si Vitaly Petrov au terminat pe locul 6 si 7. Top 10 a fost completat de Mark Webber (Red Bull), Adrian Sutil (Force India) si Felipe Massa (Ferrari).

Cu toate acestea, punctul de referinta al diminetii a fost reprezentat de un accident cel putin ciudat suferit de Sebastien Buemi. Cu numai 15 minute inainte de finalul sesiunii, ambele pneuri fata au zburat simultan de pe monopostul Toro Rosso, iar elvetianul a fost propulsat pe marginea circuitului (subiectul va fi tratat pe larg intr-un articol separat).

O alta problema tehnica a fost consemnata in dreptul celor de la Ferrari.

Fernando Alonso a oprit monopostul pe circuit in urma unei aparente defectiuni la motor inainte ca spaniolul sa reuseasca sa stabileasca un tur cronometrat (subiectul va fi de asemenea tratat pe larg intr-un articol separat). Pe de alta parte, Ferrari si Mercedes GP au evaluat pentru prima oara noul sistem de ventilatie copiat dupa modelul McLaren.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

Comentarii (34)

  • ma rog, suspensiile au cedat
    1 0
  • schumacher; vettel
    pe formula1.com pe locul 4 apare schumacher si vettel pe 5.
    2 0
  • @schumacher; vettel
    pe autosport.com sunt vettel pe 4 si schumacher pe 7.

    http://www.formula1.com/results/season/2010/827/

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/82894
    2 0
  • Punctare gresita
    Punctele pentru Schumacher si implicit Mercedes s-au calculat gresit.
    5 0
  • @stefank13
    si pntru vettel, red bull, kubica, petrov si renault
    2 0
  • Practice 1 - top 10 (formula1.com)
    1 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:36.677
    2 Nico Rosberg Mercedes GP 1:36.748
    3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:36.775
    4 Michael Schumacher Mercedes GP 1:37.509
    5 Sebastian Vettel RBR-Renault 1:37.601
    6 Robert Kubica Renault 1:37.716
    7 Vitaly Petrov Renault 1:37.745
    8 Mark Webber RBR-Renault 1:37.980
    9 Adrian Sutil Force India-Mercedes 1:38.008
    10 Felipe Massa Ferrari 1:38.098
    3 0
  • clau.dios
    pt michelle_b.....
    multumesc de site.........o zi buna!
    1 0
  • Practice 2
    1.Hamilton
    2.Rosberg
    3.Button
    4.Schumacher
    5.Vettel
    6.Webber
    7.Sutil
    8.Alguesari
    9.Kubica
    10.Alonso
    11.Massa
    3 1
  • clau.dios
    ......
    mai fratilor...daca nu ma insel parca era vb ca de la marele premiul al chinei unele echipe au fost obligate de FIA sa monteze oglinzile pe (carutze), sa nu le mai foloseasca drept elemente aeorodinamice , ci pt o vizibilitate mai buna...numai bine
    3 5
  • @clau.dios
    din mp spania
    5 0
  • @Clau.dios si Clasament - AUTOMARKET
    Automarket... ceva lamuriri privind amplasarea oglinzilor??????

    Tot pt Automarket: Clasamentul oficial de la finalul antrenamentelor vazut pe TV i-l afisa pe Schumacher pe locul 4. Nu inteleg de unde tot apare locul 7 pe diferite site-uri. E o greseala!
    4 3
  • SCHUMY1969
    Mersi pentru info!
    2 2
  • Oglinzi si F1 Champ
    Oglinzi: Montarea oglinzilor pe cockpit a fost amanata pentru Marele Premiu al Spaniei: http://formula1.automarket.ro/stiri/montarea-oglinzilor-pe-cockpit-intra-in-vigoare-in-spania-29505.html

    F1 Champ: Din nefericire, mai multe site-uri au publicat un clasament partial eronat pentru prima sesiune de antrenamente libere din China. Investigam problema in aceste momente. Va multumim pentru intelegere.
    5 0
  • Regulamentul
    In Regulamentul concursului F1 Champ scrie ca e valabil clasamentul de pe site-ul oficial al F1 ... deci ce treaba au alte site-uri care publica clasamente?
    5 4
  • Daniel Popescu
    Mersi Daniel!
    3 0
  • @DMP
    Pentru ca acele site-uri au preluat clasamentul furnizat initial de Formula One Management la fata locului. Din cate am inteles, a existat o problema tehnica in streamul de live timing oferit in paddock (sistem usor diferit fata de cel disponibil pe f1.com).

    Sistemul s-a blocat chiar inainte de finalul sesiunii. De aceea, site-urile care au publicat clasamentul imediat dupa expirarea timpului (ex: Autosport.com) au avut in fata un clasament eronat. Intre timp, FOM a rezolvat problema, iar celelalte site-uri au preluat direct clasamentul corect.
    1 1
  • Exact ce ziceam
    Atata timp cat Regulamentul F1 Champ prevede ceea ce prevede, atunci in clasamentele din F1 Champ trebuie introdusa ordinea pilotilor publicata dupa terminarea evenimentului (practice, calificari, cursa) asa cum este ea afisata la adresa indicata in Regulament.

    Ca alte site-uri publica clasamente ... e can can.

    Hai cu ordinea corecta in F1 Champ :) .... l-am avut pe Schumi in practice 1 si nu imi convine ca l-ati trecut pe 7. :)
    3 1
  • Schumi
    Schumacer a terminat sesiunea de antrenamente pe 4. De fapt in ambele sesiuni a terminat pe aceasta pozitie.http://www.formula1.com/news/headlines/2010/4/10662.html
    4 1
  • cand se dau punctele?
    Cand se repara problema de la antrenamente 1 cu pozitionarea pe 7 a lui Schumi in loc de 4?
    4 0
  • clau.dios
    corect...
    schumy1969 and schubler multam fain de info. o zi buna la amindoi.....forza schumacher....
    0 1
  • 9 ore
    Totusi, dupa 9 ore de la terminarea antrenamentelor 1 poate modifica cineva in articol "rezonabilul loc 7" al lui Schumacher intr-un "excelent loc 4" iar in F1 Champ poate apar punctele calculate corect.
    4 2
  • -55 pt DC????
    hallo !!! schumi la primul antrenament este pe locul 4 echivalent a 175 puncte....dc am primit numai 120 pt????? veau punctele !!!cine verifica si da punctele... asa am stiut ca sunteti profesionisti...dar nu asa se vd...va rog +55 puncte pt schumi la antrenamentul 1 .
    5 2
  • Oficial Schumacrer locul 2 in ambele sesiuni frie e1/2....asteptam rezolvarea...
    0 0
  • Schumacher
    A terminat in ambele sesiuni pe locul 4....deci:-???


    http://en.espnf1.com/china/motorsport/story/14571.html

    SA FIM SERIOSI !! ce asteptati fax de la Bernie?
    5 3
  • lipsa profesionalism
    @21bos: Daca ar exista un minim de profesionalism, ca sa nu zic bun simt, ar insemna ca cineva de la Automarket sa intervina si se precizeze care e situatia de nu se indreapta eroarea pe care ei au introdus-o in ordinea pilotilor la antrenamentele 1 si implicit in concursul F1 Cham. Ar putea fi fair si sa spuna exact de ce nu se misca nimic de dimineata.
    6 2
  • Bernie
    f1.com
    La Bernie pe site e clasamentul de la practice1 afisat inca de pe la 6.45. Si, conform regulamentului Automarket, ala e clasamentul pe care trebuiau sa il introduca si ei in sistem.

    Insa ei nu, batman, batman, au bagat un clasament de pe un alt site si acum nu mai stiu cum sa faca sa modifice fara a afecta ce s-a intamplat ulterior in baza de date ce gestioneaza f1 Champ (echipele folosite de concurenti in practice 2, clasamentul de practice2 si generalul dupa practice2).

    Hai aveti puterea sa recunoasteti ca asa e ...
    5 1
  • 55'Puncte...
    LA VALOAREA NOASTRA..50 PUNCTE NUI MARE LUCRU,DOAR SANTEM IN romanica
    2 2
  • Nimic???
    Chiar nu se poate face nimic cu punctele din F1 Champ???

    Schumi a terminat pe 4 in practice1. Pe f1.com este afisat pe 4. Asa a fost si in REALITATE.

    Pe Automarket e trecut pe 7 si in F1 Champ s-a calculat ierarhia cu el pe 7.

    Chiar ne batem joc de Regulament???
    3 0
  • nu e vorba de batut joc...
    Problema e mai simpla de atat. Mai mult ca sigur softul pe care l-au facut pentru joc nu poate sa faca roll-back la un eveniment si sa poti modifica anumite date...altfel reparau de mult problema.
    2 0
  • ???
    este criza si la voi?Automarket... dc nu dati punctele la oameni?si eu am pierdut 8-9 locuri in clasamentul general... pacat de joc... SUNTEM IN ROMANIA SI ASTA E .....
    2 0
  • punctaje gresite ...
    poate nu se mai poate corecta greseala facuta de programul ce aloca punctele, dar cred ca se putea posta vreo replica...ceva de genul "vom anunta in scurt timp masurile ce vor fi luate pentru a se reintra in normal"... ! Vedeti v-am raspuns eu...
    4 0
  • erori de puncte ce deven o obisnuinta...
    Inainte de orele pranzului ne comunicati ca faceti investigatii la problema legata de afisarea unui clasament defectuos pe alte site-uri, dupa care ne-ati lamurit ca acele site-uri si-au revizuit greseala/greselile... Automarket ce asteapta in privinta rezolvarii acordarii punctelor in mod corect ?!? Este deja trecut de miezul noptii...
    4 0
  • roll back
    @McLaren: asta cred si eu. A scris si Bernie mai sus ceva de genul.
    Insa in momentul in care sti ca softul nu poate face roll back atunci iti iei masuri de siguranta ca nu orice neica nimeni sa se apuce sa introduca datele privind un eveniment dupa care se ruleaza calculul de puncte.

    Faci o procedura pe care cei de la Automarket implicati in F1 Champ trebuie sa o respecte:
    - angajatul X ia ordinea pilotilor de pe site-ul din Regulament si o introduce in sistem;
    - angajatul Y VERIFICA ce a introdus X in sistem si APROBA inceperea calculului punctelor;

    Oricum, practice 1 de la MP Chinei s-a terminat la 6.30, clasamentul de pe f1.com a aparut pe la 6.45 - 6.50 iar ordinea pilotilor la practice1 introdusa gresit pe Automarket a aparut mai tarziu.

    Deci e clar ca au bagat ordinea cu picioarele si nici nu au verificat macar ce au bagat.
    Si eu cred ca nici macar nu e valabila explicatia data de Daniel Popescu cum ca in live timing a fost o eroare si de aici si eroarea de pe alte site-uri si de pe Automarket pentru ca tot el spune ca eroarea aia a fost imediat corectata, pe f1.com ordinea a aparut corect la 6.45 iar ei au bagat datele mai tarziu.
    In plus, timpii cu care apar pilotii in ordinea de pe Automarket sunt EXACT timpii oficiali din practice1 doar ca Schumi ar fi trebuit sa fie pe 4 iar toti ceilalti incepand cu Vettel decalati cu 1 pozitie pana la locul 7 iar de la locul 8 pilotii si timpii coincid.
    Deci, eroarea e aproape sigur la introducerea datelor.

    Ultima interventie a lui Daniel Popescu pe comentariile la aceasta stire este la 11.24 dupa care noi ne agitam pe aici sa primim un raspuns de la Automarket in privinta remedierii problemei si ei nimic insa Daniel Popescu punea in continuare articole pe sectiunea F1.
    Aici niciun raspuns de la Automarket.

    Macar sa fi modificat in articol locul 7 al lui Schumacher ca poate mai citesc si altii si ii bufneste rasul cand citesc.
    1 0
  • schumi
    Tot nu s-a rezolvat problema din Practice1.
    Se mai rezolva sau ramane asa?
    Asteptam un raspuns de la Admin site!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru