China, antrenamente 3: Rosberg revine in frunte

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 18.04.2009
Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp in ultima sesiune de antrenamente libere de la Shanghai, devansandu-i pe Jarno Trulli si Lewis Hamilton.

Ultima sesiune de antrenamente libere de la Shanghai a fost presarata cu numeroase incidente pe circuit si probleme tehnice pentru piloti, insa rezultatele nu au constituit o surpriza majora fata de cum au stat lucruri pe parcursul zilei de vineri.

In ciuda unei erori personale in urma careia a ratat primele 20 de minute ale sesiunii, Nico Rosberg a reusit sa stabileasca cel mai bun timp al diminetii, devenind astfel lider in 6 dintre cele 9 sesiuni de antrenamente ale acestui sezon.

Toyota a dat semne vizibile de progres, dupa ce Jarno Trulli a stabilit al doilea timp al diminetii, plasandu-se in fata lui Lewis Hamilton. Campionul mondial in exercitiu a demonstrat astfel inca o data ca McLaren a reusit sa imbunatateasca performanta generala a monopostului MP4-24, mai ales in urma noului pachet aerodinamic si a unui deflector updatat.

Liderul clasamentului genral, Jenson Button, s-a multumit de aceasta data doar cu locul 4, in timp ce marea surpriza a zilei a fost pozitionarea lui Nelson Pique Jr pe locul 5.

La randul lor, cei de la Ferrari au avut un parcurs mai bun decat vineri, Felipe Massa si Kimi Raikkonen terminand pe locurile 6 si, respectiv, 9. Intre cei doi piloti ai echipei italiene s-au intercalat Heikki Kovalainen (McLaren) si Kazuki Nakajima (Williams).

Rubens Barrichello a incheiat topul primilor 10 piloti, fiind urmat de un pluton compact de piloti care activeaza la aceeasi echipa. Astfel, Nick Heidfeld si Robert Kubica au terminat pe locurile 11 si 12 pentru BMW-Sauber, urmati de cei piloti piloti ai Scuderiei Toro Rosso, Sebastien Buemi si Sebastien Bourdais.

Mark Webber si Sebastian Vettel au efectuat impreuna doar 15 tururi, dupa ce amandoi au suferit o problema tehnica identica la treptele de viteza ale monopostului Red Bull. Adrian Sutil si Giancarlo Fisichella au terminat pe locurile 17 si 18 pentru Force India, in timp ce Fernando Alonso si-a petrecut cea mai mare parte a sesiunii in garaj din cauza unor probleme tehnice.

Timo Glock a parcurs doar 6 tururi inainte de a reveni la boxe pentru ceea ce se anunta a fi o problema la cutia de viteze.

Este posibil ca pilotul echipei Toyota sa fie nevoit sa schimbe cutia de viteze, ceea ce ar echivala cu o penalizare de 5 pozitii pe grila de start.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt disponibile aici.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru