China, cursa: Vettel si Webber, dubla de vis pentru Red Bull!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 19.04.2009
Sebastien Vettel a obtinut prima victorie din istoria echipei Red Bull intr-o cursa desfasurata integral sub auspiciile ploii, iar performanta sa a fost completata excelent de Mark Webber.

Marele Premiu al Chinei a adus o ploaie torentiala care a consemnat prima victorie din istorie pentru Red Bull Racing, prima clasare in puncte cu ambii piloti pentru McLaren, dar si o mare dezamagire pentru Ferrari, care nu a reusit nici de aceasta data sa castige vreun punct.

Red Bull Racing a detronat Brawn GP din postura de favorita la titlu dupa numai doua curse, echipa patronata de Dietrich Mateschitz realizand in China prima performanta majora.

Intr-o cursa presarata cu numeroase iesiri in decor si alte incidente, Sebastian Vettel a pilotat fara greseala pe ploaie si si-a adjudecat fara nicio emotie cea de-a doua victorie din cariera. Vettel a repetat practic prestatia de la Marele Premiu al Italiei din 2008, cand a obtinut prima victorie din cariera alaturi de Toro Rosso pe o ploaie torentiala. De asemenea, Red Bull a consemnat cu aceasta ocazie prima victorie din scurta sa istorie, performanta austriecilor fiind completata de Mark Webber, care a obtinut al doilea loc.

Brawn GP si-a trecut in cont locurile 3 si 4 prin Jenson Button si, respectiv, Rubens Barrichello, la capatul unei curse in care liderul clasamentului general a preferat sa nu forteze in contextul conditiilor dificile.

De asemenea, McLaren a reusit pentru prima oara in acest sezon sa termine in puncte cu ambii piloti, Heikki Kovalainen si Lewis Hamilton pozitionandu-se pe locurile 5 si, respectiv, 6. Campionul mondial a avut parte de o cursa plina de suspans in care l-a depasit de trei ori pe Kimi Raikkonen, insa a iesit de multe ori in decor, ratand astfel o clasare mai buna.

Timo Glock a obtinut locul 7, in timp ce ultimul punct pus in joc a fost trecut in contul lui Sebastien Buemi, debutantul absolut al Formulei 1 facand o noua cursa promitatoare.


START SUB SAFETY CAR

Ploaia abundenta cazuta inainte de startul cursei l-a determinat pe directorul de curse al FIA, Charlie Whiting, sa decida inceperea cursei sub safety car. Robert Kubica si Timo Glock au luat startul din pitlane, cei doi ocupand astfel ultimele doua pozitii in pluton. Prezenta in cantitati mari pe circuit, apa a provocat scaderea dramatica a aderentei, iar Felipe Massa a iesit de pe pista in turul 3. Totusi, brazilianul a revenit fara probleme pe circuit, profitand de spatiul de esapare generos.

Adrian Sutil a avut la randul sau o iesire in decor, fiind foarte aproape de a lovi parapetii. Pilotul echipei Force India a intrat la boxe in turul 5, in timp ce Kimi Raikkonen a avut la randul sau parte de o excursie in afara pistei. Nico Rosberg a efectuat la randul sau prima intrare la boxe in turul 6, urmat doua tururi mai tarziu de Fernando Alonso, care a avut cea mai putina cantitate de benzina in rezervor la startul cursei.

SPECTACOL SI ADRENALINA PE PLOAIE

Cursa s-a reluat normal abia in turul 9, dupa ce pilotii au parcurs peste 20 de minute la relanti. Vettel si Webber au condus plutonul ca urmare a intrarii la boxe a lui Alonso, in timp ce Lewis Hamilton l-a depasit pe Kimi Raikkonen in acelasi tur. Doua tururi mai tarziu, campionul mondial a trecut si de Jarno Trulli, nu inainte ca debutantul Sebastien Buemi sa incerce fara succes sa treaca de Raikkonen.

Alti patru piloti au iesit in decor in urmatoarele minute, in timp ce Vettel si Webber s-au distanta la peste 10 secunde de Button si Barrichello, aflati pe locurile 3 si 4.

Singurul pilot cu probleme majore in debutul cursei a fost Raikkonen, care a fost depasit in acelsi tur de Buemi si Massa. Ulterior, Hamilton a iesit in decor si a coborat foarte multe pozitii, ajungand pe locul 10, in spatele coechipierului sau, Heikki Kovalainen. Glock si Heidfeld au avut un contact in turul 14, iar pilotul echipei BMW-Sauber a pierdut mai multe locuri in clasament. Desi nu este recunoscut drept un pilot bun pe ploaie, l-a depasit in acelasi tur pe Trulli, urcand pe locul 6.

KUBICA, PESTE TRULLI. LA PROPRIU

Turul 15 a consemnat prima intrare la boxe a celor doi piloti Red Bull, Mark Webber si Sebastien Vettel, in timp ce Raikkonen si Hamilton au trecut succesiv de Trulli. Pilotul McLaren si-a demonstrat din nou abilitatile ploaie depasindu-l pentru a doua oara in aceasta cursa pe Raikkonen. Turul 18 a consemnat un accident violent intre Kubica si Trulli, polonezul urcandu-se efectiv pe monopostul Toyota. In urma impactului, Kubica a ramas fara aripa fata, iar Trulli fara aripa spate, insa doar Kubica a fost capabil sa continue cursa.

Ramasitele monoposturilor ramase pe piste au obligat comisarii de cursa sa introduca din nou safety car-ul pe circuit, moment in care Button si Barrichello au intrat pentru prima oara la boxe pentru realimentare si schimbul de pneuri. Button a iesit de la standuri pe locul 2, in fata lui Massa, care nu efectuase inca prima intrare la boxe, dar mai ales in fata lui Webber, reusind astfel sa castige doua pozitii fata de start. Desi rula pe un confortabil loc 4, Buemi a fost nevoit sa intre la boxe dupa ce si-a avariat monopostul in urma unui contact cu Vettel. Totusi, monopostul liderului a ramas intact, germanul continuand cursa fara probleme pe primul loc.

UN NOU ESEC MARCA FERRARI PENTRU MASSA

Turul 21 a consemnat abandonul lui Felipe Massa, brazilianul oprind monopostul ferrari pe pista, cel mai probabil in urma unor probleme de fiabilitate la motor. Safety car-ul a iesit de pe pista un tur mai tarziu, iar Hamilton l-a depasit pentru a treia oara in aceasta cursa pe Raikkonen, urcand pe locul 4. Vettel s-a mentinut fara probleme in fruntea cursei si a reusit sa se distanteze la peste 6 secunde in fata lui Button, profitand de pista libera din fata, dar si de calitatile cu care este inzestrat. Nelson Piquet Jr a pierdut controlul volanului si si-a avariat monopostul, reusind totusi sa ajunga la boxe.

Intre timp, Button a iesit in decor, iar Webber a profitat la maxim si a urcat pe locul 2. Astfel, Red Bull s-a mentinut pe primele doua pozitii, Vettel avand un avans de peste 10 secunde in fata coechipierului sau. Totusi, dupa numai cateva tururi Webber a iesit in decor, iar Button si-a recuperat locul 2 in clasament. Capul de afis de la jumatatea cursei a fost tinut insa de duelul electrizant pentru locul 7 dintre Buemi si Alonso. Debutanul absolut al Formulei 1 i-a tinut piept dublului campion mondial pentru mult timp, insa experienta spaniolului si-a spus cuvantul in turul 33, cand Alonso a reusit in sfarsit sa treaca in fata.

Webber a reusit pentru a doua oara sa treaca in fata lui Button, in timp ce Vettel s-a distantat la 18 secunde de australian.

CINE ESTE LA SEFIE?

Cu 20 de tururi inainte de final, Vettel a efectuat ultima intrare la boxe, revenind pe locul 3 in spatele lui Webber si Button. Coechipierul sau a efectuat la randul sau ultima oprire trei tururi mai tarziu, revenind pe locul 3 si permitandu-i lui Button sa preia temporar sefia clasamentului. In turul 41, Vettel a revenit pe prima pozitie dupa ce a trecut fara prea mari probleme de Button, englezul preferand sa fie precaut in perspectiva sezonului. De altfel, pilotul echipei Brawn GP a intrat la boxe in turul 43 pentru ultima intrare la boxe. Coechipierul sau, Rubens Barrichello, a pierdut o pozitie in acest mod si a coborat pe locul 5, permitandu-i lui Buemi sa urce pana pe locul 4.

Turul 47 a consemnat o noua iesire in decor a lui Piquet Jr, brazilianul fiind din nou nevoit sa intre la boxe. Desi rula pe locul 5 in fata coechipierului sau, Hamilton a iesit in decor si i-a permis lui Kovalainen sa treaca in fata sa, in timp ce Heidfeld si Glock s-au luptat pentru ultimul punct pus in joc cu numai 7 tururi inainte de final. In spatele celor doi a ajuns Buemi, care a pierdut numeroase pozitii in urma ultimei opriri la boxe. in turul 50 Hamilton a pierdut din nou controlul volanului, iar Sutil a trecut in fata pe locul 6, campionul mondial coborat pana pe 7. Totusi, turul 51 a consemnat abandonul pilotului german, care a pierdut controlul volanului si s-a izbit violent de parapeti, retezand aripa fata a monopostului Force India.

Ultimele tururi au trecut fara incidente majore, consemnand dubla realizata de Red Bull, dar si pozitionarea celor de la Brawn GP pe locurile 3 si 4.

UN NOU DEZASTRU PENTRU FERRARI

Marea dezamagirea a cursei a fost din nou Scuderia Ferrari, echipa nereusind nici in cea de-a treia cursa sa obtina vreun punct. Felipe Massa nu a trecut linia de sosire ca urmare a problemelor tehnice, in timp ce Raikkonen a terminat doar pe locul 10, in spatele lui Fernando Alonso.

Dublul campion mondial si-a ruinat cursa la start, cand a intrat la boxe chiar inainte de iesirea safety car-ului de pe circuit, pierzand astfel sansa de a obtine o performanta majora dupa locul 2 realizat in calificari. Sebastien Bourdais s-a clasat in fata celor doi piloti BMW-Sauber, Nick Heidfeld si Robert Kubica, germanii nereusind in China sa obtina performante remarcabile. Nico Rosberg si Nelson Piquet au incheiat plutonul, in timp ce Adrian Sutil a fost considerat clasat pentru ca a parcurs peste 90% din distanta cursei.

In ciuda ploii abundente de pe tot parcursul cursei, Marele Premiu al Chinei a consemnat doar 3 abandonuri, trecute in dreptul lui Kazuki Nakajima, Felipe Massa si jarno Trulli.

Cel mai rapid tur de pista a fost realizat de Rubens Barrichello, pilotul Brawn GP fiind cronometrat cu 1:52.592 in turul 42.

Clasamentul complet al cursei este disponibil aici.

Taguri: China, Shanghai, cursa

Comentarii (92)

  • deci asa...
    3 ratati pe ploaie, in ordine evident: hamilton, raikkonen, alonso. 3 genii pe ploaie, tot in ordine, evident: vettel, massa, kovalainen. astept provincia... :)
    0 0
  • locul 3
    bai fratilor,

    barichello a terminat pe 4 si a luat mai multe puncte decat button??
    Incredibil, cred ca vreti sa ne furati....
    0 0
  • aloooo
    Button pe 3 :))))
    0 0
  • @crion82
    Calmeaza-te, Barrichello a primit bonus 50 de puncte pentru cel mai rapid tur.
    0 0
  • Urrraaaa
    Sunt pe locul 5 in etapa asta, urraaaaa. Sper sa raman aici. Si nici macar nu mam strofocat sa-mi fac o echipa calumea toata saptamana.
    0 0
  • Ce cursa!
    ince pem cu "pleava" : 1) BurrningFlame esti un distrus 2) comentatorii TVR : in afara de faptul ca nu stiu pe ce lume se afla isi mai dau si cu parerea . De ce nu putem avea si noi comentatori precum cei de la Eurosport? Baietii aia ce comenteaza cursele moto (cam toate) stiu domnule exact fiecare echipa , fiecare pilot , pozitiile acestora in cursa etc . Acesti 2 handicapati nici castile pilotilor nu le cunosc ( cum sa spui ca , casca lui Piquet este asemanatoare cu a lui Alonso????) Este revoltator! Strigator la cer! Nu am RTL ca m`as fi uitat acolo! Am ajuns sa ma uit la F1 fara sonor! Faceti ceva cu acesti incompetenti domnilor! Altfel , Ferrari ...anost , McLaren parca incearca ceva ( nu stiu ce) . Bravo Vettel , bravo Red Bull , au fost geniali!
    0 0
  • ctlnmihai
    @admin
    Da-i punctele sa digere fruiptura de miel linistit,,
    0 0
  • ma uimit cursa lui alonso si hamilton
    marii campioni au fost si deziluziile acestei curse, numai bourdais i-a depasit la scheme in rest felicitari red bull si brabo buemi, sarbatori fericite in continuare
    0 0
  • Mda....
    alonso e cel mai slab pilot o dovedeste inca odata pe ploaie unde se zice ca e cel mai bun....kovalainen fara greseala a mers astazi felicitari pentru vettel !!!
    0 0
  • @burningflame
    stiu multi ratati ca tine care numai de comentat sunt buni. Bravo Vettel !
    0 0
  • ctlnmihai
    bogdan_197
    Mie mi-a placut Adrian Cheltuitoru,tipul care prezenta F1 cand era transmisa de Pro TV
    0 0
  • felicitari Vettel!:)...@BurningFlame-arzi cam repede:))
    o prestatie de exceptie pentru Vettel!Buemi,o cursa foarte buna,ma asteptam.Alonso insa..dar campionatul e lung;)
    0 0
  • @bogdan_197
    s-a mai discutat in privinta astora 2 , sunt de pe alta planeta . si mie imi plac cei 2 de la eurosport care prezentau motogp . pai ala tipa cand era o depasire spectaculoasa sau un accident mai urat . astia 2 in schimb numai "ooooo" stiu sa zica , nici macar pe ala . pacat ca anul asta nu vom mai vedea nici motogp , asta tot din cauza unor looseri pe nume TVR !
    0 0
  • @all
    Incercati transmisiunea TVR - mute si comentariul de la BBC - e genial. Functioneaza :))
    0 0
  • frumoasa cursa
    daca nu pariezi nu ai de unde sa stii de punctele pentru CMRT. oricum frumoasa cursa si bravo vettel. s-a vazut si fiabilitatea ferarri si fiabilitatea nervilor lui hamilton. e frumos ca se mai schimba un pic clasamentul si castiga doar o echipa. cel mai jalnic a mers BMW. pacat de sutil ca merita sa intre in puncte.
    0 0
  • ctlnmihai
    @burningflame
    suna pe 112 si solicita pompierii.. relax k azi e Paste si macar acum sa fim mai buni cu semenii nostri..oricum tu ai gresit...
    0 0
  • felicitari vettel
    felicitari vettel...cand am vazut k ploua eram sigur k vettel va castiga cursa....dezamagit de ferrari..pacat de massa...nu ma asteptam sa fie asa rapid pe ploaie...in cateva tururi dupa saefty-car a ajuns pe 3...dupa care a avut pb cu motoru....frumoasa cursa...si frumoase depasiri pentru massa...kimi a dezamagit...slabut:(....si force india era sa ia vreo 3 puncte...atunci chiar ca erau injositi cei de la ferrari:|
    0 0
  • @burningflame
    nu ma cobor la nivelul tau ca dau de petrol !
    0 0
  • @Join
    ai judecati de valoare, extrem de aprofundate si plina de inteligenta:))
    0 0
  • Vettel
    a condus fara greseala! Ceilalti - sa revada cursa + pilotajul lui si apoi pot (le dau eu voie) sa isi exprime parerile despre curse, asa in general, si despre pilotajul pe ploaie, in particular.
    0 0
  • @burning-oligo
    Prostovanule , nimicuri ca tine servesc la micul dejun . Nu mai intru in polemici cu tine ca`mi jenez inteligenta , repetentule!
    0 0
  • ca de obicei
    se cearta lumea pe automarket. TREZITI-VA aici trebuie sa va spuneti parerile despre cursa si nu toate invectivele care va vin in minte. cat despre comentariul TVR abonament ei stiu doar ce face doru sechelariu si mihai marinescu, cred ca stiu si la cat se culca seara si cate carii au in gura, o rusine nationala.
    0 0
  • @FlacaraArzatoare(de parca exista si alt tip)
    Fugi si baga repede un calmant , ca o sa te consumi de tot . Nu te mai agita atata "ca y m-a facut xxxxxx" . E doar un joc ;)
    PS: Kova n-a facut nimic spectaculos (a reusit doar sa nu iasa in decor), asa ca nu prea inteleg de unde il scoti tu geniu . Dar ma rog.......fiecare isi seteaza idolii in functie de el insusi :))
    0 0
  • ctlnmihai
    @ally_great
    Pai si Vettel a iesit de pe pista..kova intr-adevar a luat fata lui Lewis dar el s-a bazat m mult pe strategie ,nu prea a riscat nimik eu nu l-am vazut pe kova sa faca o depasire sincer
    0 0
  • @BurningFlame
    Este primul si ultimul avertisment pe care il primesti. la urmatoarea abatere vei fi exclus din concurs. Daca nu esti capabil sa comentezi fara sa ataci , lasa-i pe ceilalalti useri sa impartaseasca impresii despre aceasta cursa frumoasa in aceasta zi de sarbatoare.
    0 0
  • ctlnmihai
    @admin
    Nu sunt atacuri.. sunt jigniri:)
    0 0
  • @daniel.popescu
    probabil va trebuie niste ochelari domnule admin: eu am postat un comentariu pe care l-au atacat cativa dintre stimabilii de mai sus, cu cuvinte nu tocmai ortodoxe. mi se pare normal sa jignesc la randul meu si nu vad care-i problema de nu va luati de ei ci de mine... astept un raspuns oficial...
    0 0
  • NeoGalaxy
    Super cursa :)
    Sincere fericitari celor de la Red Bull :))) Au fost magistrali. Si cum spuneam... Brown incepe sa decada :) Pacat de Kimi si Felipe, mai ales ca Felipe a facut ceva depasiri marfa dar... asta este. Oricum Lewis vs Kimi = 3 vs 2 :))))

    O cursa super marfa, plina de evenimente interesante, dar mai ales ma bucura victoria lui Seba :)))
    0 0
  • @admin
    am trimis un e-mail pe adresa f1champ@automarket.ro. imi furnizati datele pe care vi le-am cerut pe acea adresa sau exista o alta modalitate de a intra in legatura cu voi? eventual un nr. de telefon?
    0 0
  • comentatorii TVR nota ZERO cu felicitari
    eu nu inteleg la ce naiba de clasament de pe internet se uitau ei ??? nu au auzit de live timming , care chiar daca nu este perfect dar macar iti ofera foarte multe informatii in plus fata de transmisiunea video. Ca sa nu mai vorbim de comentariul sub orice critica. Bai frate pe mine ma intereseaza ce update-uri aerodinamice au introdus echipele, ce s-a schimbat, ce cauciucuri a pus la standuri ( Rosberg trecea pe intermediare si ei parca tot de havy rain ziceau ca are ) si multe alte tampenii care deja ma enerveaza :(, dar de RTL nu prind deci trebuie sa rabd. Am vazut multe lucruri bune la TVR in ultima vreme si chiar nu inteleg de ce nu schimba comentatorii pentru transmisiunele F1, chiar asa de greu este sa gaseasca un alt comentator ?
    0 0
  • NeoGalaxy
    Buemi & Felipe
    Au condus magistral, primul pentru ca a reusit sa-i tina piept lui Fernando iar al doilea pentru ca a avut cateva depasiri frumoase, dar a fost tradat de motor. In rest, mi-a parut rau de Adrian... avea sansa sa ia macar 2 puncte in cursa asta, pacat.
    0 0
  • ctlnmihai
    @Neo
    Paste fericit neo..Cred k daca as fi manager la Ferrari mai degraba l-as aduce pe Vettel la Ferrari decat pe Alonso..asta si cu obligatia echipei de a furniza un monopost bun..
    0 0
  • @admin
    in loc sa faca lume mai buna aceasta sarbatoare, se incranceneaza pe niste chestii de trei lei de parca le-ar face cineva cel mai mare rau. Se pare ca nimeni nu-si mai aminteste o veche vorba romaneasca "CEL MAI DESTEPT CEDEAZA". Oricum m-am saturat sa vad ca dupa fiecare cursa e prilej de cearta pentru cativa din userii automarket. mai au o saptamana sa se gandeasca la alte invective.
    0 0
  • @ctlnmihai
    Ti se pare ca gresesc undeva? Nu cred , so...
    0 0
  • ctlnmihai
    @ally_great
    nu..vb lui sebabaur..cel mai inteligent cedeaza
    0 0
  • @all
    Sarbatoare fericita in continuare tuturor! Astept curse la fel de frumoase si spectaculoase :)
    @Dani - sa fii iubit!
    0 0
  • @all
    Stiu ca e cam tarziu, dar va urez si eu un Paste Fericit! Ma bucur ca am avut prilejul sa fim impreuna la o cursa de Formula 1 intr-o astfel de zi. @ally_great :)
    0 0
  • firicel zice...
    Sarbatoare fericita in continuare tuturor! Astept curse la fel de frumoase si spectaculoase :)
    0 0
  • @ally_great
    cum ai reusit sa asculti comentariul BBC ?
    0 0
  • @alex_capruciu
    www.justin.tv/dragon_maclaren - pe astia i-am ascultat tot weekendul ; cometariile sunt facute de persoane competente : David Coulthard (care stie mereu ce si despre ce vb), Anthony Davidson si Mike Gascoyne. Merita si e gratis, nu e ca la TVR :)) Daca as avea si eu RTL nu m-as mai chinui cu netul...si acolo sunt comentatori calificati :D
    0 0
  • ctlnmihai
    @cursa china
    Victoria echipei Red bull meritata ,e buna ptr. k mai ,,strange" si clasamentul..pana acum pe langa cele 2 echipe care s-au luptat si in anii trecuti- Ferrari si Mclaren
    a dezamagit si Bmw Sauber..dupa forma lbuna aratata in teste in curse nu se vad mai deloc.. cu mici exceptii ..
    0 0
  • NeoGalaxy
    @BMW
    A fost si o "scena porno" intre Robert Kubi si Iarno :))))) Pe la spate parca :)))
    0 0
  • @alex72
    Mai intai, trebuie sa confirmi premiul pe adresa de e-mail mentionata in stirea despre castigatorii etapei a treia (stirea va fi publicata in maxim 30 de minute). Ulterior, vei fi contactat de reprezentanta departamentului de marketing, care iti va da toate detalii despre modul in care poti intra in posesia premiului.
    0 0
  • @ally_great & all
    multumesc ally, sper sa ma pot folosi de acest comentariu la la cursa de saptamana viitoare. @all pacat ca multi dintre voi vad acest concurs ca pe un mod de a jignii fanii altor echipe/ piloti. Daca sustineti o anumita echipa / pilot nu trebuie sa considerati ca cei care tin cu alt pilot echipa sunt mai prejos de voi. Este optiunea lor si trebuie sa fim toti fair play. Comentati strict la subiect, si fara jigniri. Sarbatori Fericite tuturor! Hristos a inviat !
    0 0
  • @all
    Paste Fericit tuturor. Hristos a inviat!.....@admin...si anul trecut tot intr-o zii de sarbatoare a fost la barcelona:)...atunci ferrari nu erau asa buni....dubla ferrari...victorie kimi...ultima:))...asta e...sa speram k vor reusi sa imbunatateasca
    0 0
  • ctlnmihai
    scuderia
    paste fericit scuderia
    0 0
  • Paste Fericit!!!~Bravo Vettel'' nepotu
    frumoasa cursa si tactica pt unii plicticoasa noroc cu stream-urile dp net ca la TVR ..sa fugi in lume/Alo slab .,wiliiams la fel piquet . tre sa lase loc la altu ,
    Poate...faceti o reconfigurare a grupelor aqm ca vin in Europa oamnenii.Ferrari si McLaren retrogradate si piloti evident
    0 0
  • @daniel.popescu
    Eu inca mai astept un raspuns oficial la intrebarile adresate adminului acestui site. Sau mi se pare mie ca atunci cand vine vorba de dat o explicatie coerenta si nu amenintari din topor cu excluderea din concurs nu mai sunteti chiar asa de combativ domnule daniel popescu???
    0 0
  • @daniel.popescu
    a, si inca ceva domnule daniel popescu. Vad ca ati sters comentariile mele, dar pe cele care imi aduc injurii mie personal, nu! E deontologic ceea ce faceti domnule daniel popescu, sa lasati un user fara aparare in fata jignirilor celorlalti useri??? As dori sa stiu o adresa de mail unde sa pot reclama in mod oficial atitudinea dvs. total lipsita de profesionalism domnule daniel popescu. O zi buna domnule daniel popescu!
    0 0
  • @BurningFlame
    Am sa-ti raspund eu."Deontologic" este sa nu folosesti epitete "radicale" de genul, "ratati",in masura in care bunul simt exista,trebuia sa stii ca,in sport nu exista "ratati" si "genii".Sportul e sport.Stiai ca vei deranja,ai facut-o deliberat.Probabil ai niste ani mai putini,dar timp inca este sa cresti.Mie poti sa-mi dai replici,din pacate nu te pot educa.Nu am timp.
    0 0
  • all
    Chiar imi pare rau ca unii dintre noi se cearta de sfintele sarbatori,dar asta totusi nu ne strica distractia.Sincer,un pic cam greu m-am acomodat cu noul 'look' al masinilor de anul acesta,dar abia astept sa-i vad odata live.Noile schimbari chiar au facut un mare bine pt concurs,fiecare cursa de pana acum a fost palpitanta.In fiecare an reusesc sa fiu prezent la 2-3 curse,abia astept sa-i vad in actiune.Pana atunci insa va doresc tuturor Sarbatori Fericite !
    0 0
  • @diesel08
    "ratati" parerea mea este ca este un termen prea bland pentru abilitatile tehnice demonstrate de cei 3 in timpul cursei de azi ; nu aveam cea mai vaga idee ca voi deranja si inca in aceasta maniera groteasca, de haita, pe care observ ca au dezvoltat-o membrii mai vechi ai acestui concurs ; nu-ti fa tu grija de anii mei, te asigur eu ca mai ai pana sa ajungi la ei si in ceea ce priveste ironiile tale de 2 lei cu crescutul si educatul, desi sunt un pic mai elevate decat cele ale colegilor tai care m-au jignit direct, totusi ma ataca pe mine si nu parerea mea, deci vezi sa nu te atentioneze si pe tine adminul, care apropo, tace malc de cand trebuie sa dea niste explicatii
    0 0
  • @burning flame
    frate io zic ca mai bine ne dai pace...sincer este prima data cand te vad k comentezi pe acest site...deci chiar nu ne intereseaza comm-urile tale....cel putin eu...cat despre admin....parerea mea ca a gresit foarte mult:)...trebuia sa te excluda din prima...:)Sarbatori fericite tuturor...si sa va aduca epurasul multe puncte:)...bafta tuturor in continuare:)
    0 0
  • @ BurningFlame
    N-are nimic cu "haita".Din respect pentru ceilalti,pur si simplu nu ma lansez sa fac enunturi nestapanite.Apreciaza eufemismul si foloseste-l.In spatiul asta sunt si oameni decenti,tomberonul e in alta parte.Daca nu poti,am sa-ti inteleg limitele.
    0 0
  • @ BurningFlame
    ca sa inchei,"ratatii" au niste titluri ,mondiale,n-au ratat nimic,dimpotriva,au demonstrat ceva in sportul asta.cu respect,sa ai sarbatori fericite:)
    0 0
  • @BurningFlame
    cataloghezi drept "ratati" 3 piloti de mare clasa.ai grija ca daca te gandesti ca nu le ajungi nici pana la glezna,nu stiu cum te-ai cataloga pe tine daca ei sunt .."ratati" ;)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @BurningFlame

    Singura mea parere de rau in legatura cu comentariile tale, este aceea ce incepi sa semeni cu Kova, Join si inca vreo 10 useri pe care acel baiat ii are. Si nu cred ca exista un user mai ignorat si neserios decat el. Este chiar pacat sa i te alaturi sincer.

    Hristos a Invitat! Multa sanatate, voua si famiilor voastre, multe realizari si tot ce va mai doriti :)
    0 0
  • cursa China
    Hristos a inviat! Paste fericit tuturor. In rest o cursa cu multe surprize, normale in conditiile in care s-a desfasurat. Trebuie avut in vedere faptul ca ansamblul pilot, monopost si conditiile in care evolueaza la un moment dat, reprezinta o multitudine de variabile foarte greu de controlat (de ex. un derapaj pe criblura invizibila, adusa pe pista de o iesire in decor anterioara). Cred ca startul sub safety-car si prezenta prelungita a acestuia pe pista au fost greseli care au influentat foarte mult rezultatele. Nu vreau sa spun ca Red Bull nu merita dubla si in nici un caz nu vreau sa minimalizez meritele incontestabile ale lui Vettel. Dubla de azi arata ca echipa a reusit o masina de exceptie, capabila sa castige chiar si cu un pilot mai putin titrat (Webber). Cat despre Alonso astept cu rabdare si incredere momentul cand isi va putea pune in valoare din nou talentul.
    0 0
  • @diesel8
    la faza cu "ratatii" au titluri mondiale iti dau perfecta dreptate...asa este...@neo:))...poate chiar el este:))) nu se stie:))...Hristos a Inviat!
    0 0
  • @neo
    ai dreptate kubi e pe invers....l-a "Desfeciorit" pe iarno:))))
    0 0
  • mobius
    nu esti singurul..;)sa avem rabdare si...Sarbatori frumoase!
    0 0
  • @scuderia :)
    Adevarat ca-nviat!O duminica frumoasa tuturor!
    0 0
  • erata
    c-a-nviat!
    0 0
  • DEJA-VU
    ma uit de mult timp la F1, de peste 25 de ani , si desi nu imi ascund faptul ca tin cu echipa Ferrari, am impresia ca este un DEJA-VU de acum 20 de ani cand erau ciuca bataii, un pilot incompetent RAIKONNEN si unul care munceste mult MASSA ,dar degeaba,la italieni ca la noi fara dictatura nu se face nimic.......oare LUCA DIMONTEZEMOLLO nu face nimic, grupul FIAT ???????.
    Sincer apreciez geniul lui ROSS BRAWN care a ridicat Ferrari din cenusa si pe Jean Todd, si geniul lui Shumacher, sa dovedit ca nu conteaza banii si si munca de echipa ...in rest ce sa zic ca Red Bull o impresie frumoasa, si Button a facut o cursa normala puntele conteza la sfarsitul campionatului mondial.

    Cristos a inviat
    0 0
  • @scuderia
    altu care cauta galceava... sincer, nici pe mine nu ma intereseaza comenturile tale, dar ti-am spus asta vreodata??? vezi-ti si tu de treaba ta, poate ai vreo menta de frecat :)
    0 0
  • Nu caut galceva.........BurningFlame
    imi exprim dezamagirea fata de echipa favorita...Ferrari...nu ma implica in galceava ta ....

    Merci mult
    0 0
  • @kingslayer
    ai grija ca RAIKKONEN se scrie cu 2 "k" nu cu 2 "n".o sa trec cu vederea ca l-ai facut incompetent pentru ca asa cum zice Kimi, "People always talk a lot of shit so...not a big surprise" ...:-j
    0 0
  • @kingslayer
    fiind fan Ferrari sunt sigura ca erai foarte mandru de acest "incompetent" prin 2007,nu? :-j get over it...
    0 0
  • merci de atentionare..am sa fiu atent data viitoare
    parerea mea KIMI RAIKKONEN nu prea are ce cauta la Ferrari ,dar este parerea mea , Felipe Massa merita mai mult ajutorul echipei Ferrari, si totusi cred ca este preferatul lui Michael Schumacher si al echipei
    0 0
  • @neogalaxy, @admin
    sincer nu-l cunosc pe userul de care pomenesti (join) si nici nu stiu ce comenturi da pe aici, dar chiar nu inteleg de ce tocmai commentul meu a starnit atata adversitate, ma refer la primul comentariu, restul (oricum sterse) au fost reactii firesti de aparare in fata haitei formate din o mana de useri "de treaba" ai site-ului acesta... oricum observa ca ai un limbaj mult mai elevat decat ceilalti, asa ca poate ma luminezi tu unde am gresit numind 3 piloti ratati, am vazut si alte apelative mult mai magulitoare la adresa lor si nu s-a sesizat nimeni! tind sa cred ca de fapt ce-i deranjeaza cel mai mult pe "stimabilii" de mai sus e ca am aparut eu din senin postand primul comentariu la acest articol si normal impunand un trend in viitoarele discutii, ceea ce evident i-a lasat cu garda jos... mai elegant era ca un user vechi si "stimabil" sa inceapa el cu vreo aberatie si apoi toti cateii de pe aici organizati in miute sa inceapa sa-i cante in slava, na ca de data asta a-ti luat plasa... cat despre atitudinea adminului, nimik nou, am mai intalnit-o si pe alte site-uri/forumuri: 1. arunca o amenintare cu eliminarea din concurs ; 2. nu mai raspunde cand i se cer explicatii oficiale ; 3. sta ca hiena la panda in speranta ca userul nebagat in seama va rabufni si-l va injura pe el si pe tot site-ul, dandu-i astfel un motiv bine-intemeiat sa-l elimine. Atitudine low-people. Nu ma cobor atat de jos, si e important de tinut minte un aspect in toata povestea asta: eu n-am atacat pe nimeni, am fost atacat cu cuvinte jignitoare pe care le puteti lesne observa mai sus si am raspuns cu aceeasi moneda, nefiind inca un asa de bun crestin ca atunci cand mi se da o palma sa intorc si obrazul celalalt! Adevarat a Inviat pentru toti!
    0 0
  • Chiar deloc...Alexandra1710
    a fost bafta lui oricum, nu se ridica la nivelul lui LAUDA sau alti mari piloti care au avut cinstea de pilota un monopost FERRARI, hai sa nu facem polemica aici degeaba , au fost finlandezi care si-au meritat locul in F1
    0 0
  • cam asa a fost in 2007
    Piloti
    Loc

    Pilot

    Puncte
    1 K.Raikkonen 110
    2 L.Hamilton 109
    3 F.Alonso 109
    4 F.Massa 94
    5 N.Heidfeld 61
    6 R.Kubica 39
    7

    H.Kovalainen
    30
    8

    G.Fisichella
    21
    9

    N. Rosberg
    20
    10

    D. Coulthard


    14
    11

    A. Wurz
    13
    12

    M.Webber


    10
    13

    J.Trulli


    8
    14 Button 6
    - Vettel 6
    16

    R. Schumacher


    5
    17 Liuzzi 3
    18 Sutil 1

    Constructori
    Loc

    Echipa

    Puncte
    1 Ferrari 204
    2 BMW-Sauber 101
    3 Renault 51
    4 Williams-Toyota 33
    5 Red Bull 24
    6 Toyota 13
    7 McLaren 8
    Torro Rosso 8
    Honda 6
    7 Super-Aguri 4
    Spyker 1
    ca sa numai zic de pasiunea lui pt o anumita bautura, nu am nimic cu acest pilot,dar ezitarile lui...spun totul :((
    0 0
  • .....................................
    restul il stim si il vedem la o saptamana sau la doua .......................
    in continoare tin cu Ferrari si cu Felipe Massa , sa speram ca isi vor revenii cat mai repede
    0 0
  • mda...
    asta e...kimi e kimi si nu il va schimba nimeni niciodata..cand castiga ma bucur enorm, cand abandoneaza sau merge destul de incet injur, ma inervez rapid....sa nu uitam sezonul 2008 un sezon dezamagitor pt kimi...l-am injurat, l-am facut in toate formele...asta e...nu tin cu el numai de cand a venit la scuderie, inainte eram cu schumi...de cand a venit nu stiu ce mi-a facut...orice id, orice cont de pe net, orice parola este legata de numele lui, temele telefonului sunt numai cu el, pe toate bancile din scoala este scris numele lui si al scuderiei:))...sa speram ca isi va reveni si se va lupta pentru victorii...am observat ceva...dupa ce si-a vazut visul implinit (titlul mondial) nu mai trage asa de tare dupa f1...deci in sezonul 2007 si-a dat silinta si a scos tot ce este mai bun de la el si de la masina...masina a fost superba iar el si mai si...===>> FORZA KIMI
    0 0
  • @kingslayer
    stiu foarte bine standing-ul din 2007.chiar nu e nevoie sa mi-l amintesti
    0 0
  • @scuderia
    exact.Kimi e Kimi si clar nu-l va schimba nimeni vreodata :)).si nici nu e nevoie.cat despre injuraturi si alte cele,crede-ma ca il bag si eu destul de des la origini.de obicei ma enervez pe el foarte usor si asta poate tocmai din dorinta de a-l vedea stralucind pentru ca stiu cat potential are.dar nu stiu,nu ma simt deloc bine atunci cand vine un looser sa-l jigneasca,necunoscandu-l macar.adica hei! tin cu el de cand a venit in F1,te trezesti tu,necunoscatorul,sa vii sa-i aduci jigniri gratis? si in plus...pe nedrept.pentru ca e clar ca anul asta Ferrari nu mai pot da vina pe nimeni.anul trecut ziceau ca e Kimi nemotivat & stuff dar acum e clar ca problema se numeste :Ferrari. chiar daca nu sunt fana Ferrari ci doar Raikkonen,nu pot sa le doresc raul pentru ca sub nicio forma nu merita sa fie acolo unde sunt in clasament.sper din suflet sa revina in frunte incepand cu barcelona. ps:imi place atitudinea pilotilor in situatia actuala.sunt de acord in declaratii,au inceput sa vorbeasca in paddock despre masina si e evident ca situatia dintre ei nu mai e deloc tensionata.Bravo baieti! :)
    0 0
  • @kingslayer
    vodka...mama da' zici ca restul pilotilor nu beau...:-j nici nu are rost sa mai zic nimic.e clar ca neavand de ce sa va luati,incepeti cu "Kimi alcoolicul" =)) he doesn't give a shit about what his haters think ;)
    0 0
  • @toti Chimii-stii
    Kimi are nevoie de sustinerea noastra, so scuderia, Alexandra & ceilalti, strangeti tare pumnii la fiecare cursa! Forza Iceman, forza Kimster!
    0 0
  • Alexandra1710 ....invata, apoi sa vorbesti despre F1
    necunoscatorul,sa vii sa-i aduci jigniri gratis?........ te inseli dar las pe altul "AVIZAT " un mucea ,da,ii ridice statuie , prin anii 90 te jucai probabii cu masinutele si ,ti-am spus doar......hai sa nu facem polemica aici degcel putin asa ganditi ......Ferrari inseamna istoria F1, Masserati , Alfa Romeo,Mercedes Benz,Cooper ,Braham, Lotus,McLaren, .Williams Ligier,la fel desigur nu ati auzit, va dati cu parerea
    Mai documentativa si apoi vorbiti si nu va luate de cineva care are background mai mare in domeniu , nu pe acest site pe care il respect pentru ceea ce face pentru voi necunoscatori ai F1, dar care aveti pretentii............nejustificate........

    Unde erai in ani 80-90???????


    Oameni buni incetati ....nu-i fotbal....eu atrageam atentia ca o anumita echipa are un DEJA-VU din perioada neagra, ar fi vremea sa sa trezeasca sa faca o ordine la echipa, ATAT
    ce nu intelegeti
    0 0
  • Da eu
    comentatii tocmai voi care jucati F1 pe PS2/PS3,Xbox360.sau alte console dar de condus ......"soferi de duminica" ........nu va ascundeti in spatele monitorului si a tastaturii , repet inca odata ca acest comment nu are legatura nici cu pasiuniile fiecaruia, era o simpla parere dar cei AVIZATI sau simtit lezati..nu stiu sa piarda , tipic balkanic
    0 0
  • si revin cu o precizare....
    nu era vorba de scuderia Ferrari pe care o sustin in continuare si de altfel si pe Felipe Massa.....Forza Ferrari..........

    Toate cele bune
    0 0
  • kingslayer
    Ai vrut sa "ucizi" orice rezistenta:))))...urmaresc de aproape doua decenii, mi-a placut Mansell,dupa aceea i-am tinut pumnii lui Schumi in incercarea temerara de a castiga cu Ferrari,pana la urma a reusit,si de ce maniera!Apoi,mi-a fost drag Alonso,de la prima lui prezenta pe podium...sunt dependent de F1 si,probabil,asa va fi inca multa vreme.Polemicile sunt inerente,fiecare isi alege un protagonist pe care il ia "in brate".Pana la urma tine de farmecul acestui sport.Voi face insa mereu distinctia intre un consumator de calitate al F1 si un "trompetist de sant" cu lipsuri, al carui singur scop este acela de a provoca.Buna dimineata.
    0 0
  • ...
    daca as fii in locul celor de la ferrari si as vedea ca masina nu da roade pana la monaco...m-as apuca de masina din 2010....totusi...sa speram ca acel deflector ii va ajuta sa lupte constant pentru primele pozitii...+ eu cred ca ar trebuii sa faca ceea ce au facut cei de la Red Bull....sa puna putina benzina in calificari si sa scoata un timp in primii 5....si in cursa o sa se descurce..ati vazut chiar daca a mers la inceput cu putina benzina cei de la RB au castigat cursa...datorita unei strategii geniale....asa ca la munca:)....FORZA KIMI
    0 0
  • kingslayer
    E bun 'manualul' acesta :))
    Propun sa se intoduca obligatoriu pentru 'clasele primare' :))
    0 0
  • kingslayer
    E bun 'manualul' acesta :))
    Propun sa se intoduca obligatoriu pentru 'clasele primare' :))
    0 0
  • @ally_great
    dap.asa e.Kimi are nevoie de sustinerea noastra pentru ca noi stim ca e cel mai bun asa ca restul sunt...vorbe-n vant :) GO KIMI! YOU'LL NEVER WALK ALONE,NEVER!
    0 0
  • Doar KImi
    eu una cred ca KIMI isi va revenii. Poate este doar frustrat din cauza masinii. Am vazut ieri cursa si m-am enervat evident. Se vedea ca nu el era de vina, ci doar masina. La un moment dat s-a auzit in discutia radio faptul ca nu era multumit de masina. Eu una sper. Parerea mea este ca daca ajungi in F1 nu esti un pilot mediu, toti sunt buni. Asta sa nu uitati. Oamneii astia muncesc mult. Sa nu uitati asta. GOOOOOOOOOOOOOO KIMI. Ma duc anul acesta la hungaroring. YUPIIIIII
    0 0
  • inca ceva
    politica,fotbalul,f1 etc,etc sunt aidoma unui iceberg.adica 10-15 maxim 25% cunoscute de noi toti.nimeni nu cunoaste cu adevarat toate dimensiunile si fatetele lor.iceberg-iceman:cine este iceman KIMI RAIKKONEN.un om pe care voi cel care-l criticati si radeti de el nu-l cunoasteti nici cat negru sub unghie.iar cunostintele voastre fata de el sunt egal proportionale cu adevarata valoare si inteligenta a voastra in comparatie cu el.o sa v-o spun mai pe sleau:sunteti niste nimicuri in comparatie cu el.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Baieti
    Incepeti sa aberati sincer. Parerea mea simpla si umila... este sa ne limitam la a comenta cursele :P
    0 0
  • @kingslayer
    Soferi de duminica....Sunt curios cam cati km faci tu zilnic? Faci parte din "rasa" aia de "formulist" pur-sange cumva si noi nu stim?? Ai pilotat prea multe monoposturi si crezi ca esti superior celorlalti? Un copy-paste ieftin crezi ca te propulseaza in topul cunoscatorilor de F1? DA`TE`N .... .....`TII :))
    0 0
  • @kingslayer
    Soferi de duminica....Sunt curios cam cati km faci tu zilnic? Faci parte din "rasa" aia de "formulist" pur-sange cumva si noi nu stim?? Ai pilotat prea multe monoposturi si crezi ca esti superior celorlalti? Un copy-paste ieftin crezi ca te propulseaza in topul cunoscatorilor de F1? DA`TE`N .... .....`TII :))
    0 0
  • @angusyoung
    exact!!! niste nimicuri fratilor! comentati asa degeaba.oare cati dintre voi stiti in saracie a trait kimi si fratele sau cand erau mici?oar cati stiti ca la varsta de 15 ani copilul asta a plecat singur si cu 50 de dolari in buzunar la londra pt a cauta sponsori?oare cati stiti asta si atat de multe alte chestii?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru