China risca sa fie exclusa din calendarul F1 in 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.04.2010
China ar putea gazdui in acest weekend ultima cursa de Formula 1 de pe circuitul de la Shanghai, intrucat contractul ce expira la finalul anului 2010 nu a fost inca prelungit.

Marele Premiu al Chinei a debutat in calendarul competitional in sezonul 2004 si ofera unele dintre cele mai mari tribune din Formula 1, avand in vedere capacitatea totala de peste 200.000 de spectatori.

Cu toate acestea, in ultimii ani fanii chinezi nu au fost atrasi de cursa de la Shanghai, atat din cauza preturilor mari ale biletelor, cat si a distantei relativ mari dintre circuit si centrul orasului.

In acest context, Marele Premiu al Chinei este finantat in mare masura de stat, iar oficialii asiatici nu au dat inca semne ca sunt dispusi sa continue investitiile. Actualul contract al circuitului de la Shanghai cu Bernie Ecclestone expira la finalul sezonului 2010, iar cele doua parti nu au ajuns inca la un acord pentru prelungirea intelegerii.

China reprezinta o piata importanta pentru constructorii din Formula 1, in contextul in care vanzarile de masini din aceasta tara inregistreaza cresteri vertiginoase chiar si in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic.

Pe de alta parte, locul Chinei in calendar poate fi luat cu usurinta de alte Mari Premii.

Mai multe tari sunt pregatite sa intre in calendarul oficial la Formulei 1 in urmatorii ani, printre acestea numarandu-se India, Rusia si Statele Unite ale Americii, iar Roma va gazdui o cursa stradala in Italia incepand din 2013.

Via | F1Fanatic

Taguri: China, Shanghai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru