Cinci echipe negociază cu FIA reducerea costurilor în F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.03.2012
Ferrari, McLaren, Mercedes, Williams şi Marussia se întâlnesc joi cu reprezentaţii FIA pentru a discută despre modul în care vor să reducă costurile în Formula 1.

Negocierile dintre echipe şi FIA pe tema modului în care va fi aplicat acordul pentru reducerea costurilor în Formula 1 vor continua joi la sediul forului mondial de la Paris.

Echipele sunt reprezentate de Ferrari, McLaren, Mercedes, Williams şi Marussia, singura echipă de top care lipseşte fiind campioana mondială Red Bull Racing.

Motivul este legat de refuzul celor de la Red Bull ca acordul pentru reducerea costurilor să fie inclus în regulamentul sportiv şi gestionat de FIA, propunere acceptată de toate celelalte echipe cu excepţia Toro Rosso, aflată în proprietatea Red Bull.

Între timp, McLaren insistă că un acord de acest fel trebuie implementat în regulament întrucât este singura opţiune reală de a-l respecta, în condiţiile în care echipele de talie mică precum Marussia şi HRT au un buget anual foarte redus.

"Nu putem fi de acord cu tot ce spune Red Bull. Adevărul este că, în acest moment, ştim cu toţii că există echipe în Formula 1 care se chinuie să supravieţuiască.

Asta ne spune nouă că nu facem destul şi de aceea trebuie să forţăm", a precizat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren.

Via | TheF1Times

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru