Circuitul de Formula 1 de la Paul Ricard va fi modificat radical: "Vom genera oportunități majore pentru depășiri"

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Marti, 28.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele cinci viraje ale circuitului de la Paul Ricard vor fi modificate radical pentru a permite piloților de Formula 1 să efectueze depășiri mai ușor.

Franța a revenit în calendarul competițional al Formulei 1 începând din sezonul 2018, însă cursele de pe circuitul de la Paul Ricard nu s-au bucurat de un număr ridicat de depășiri din cauza configurației.

Proaspăt numit director executiv al cursei, Eric Boullier, fostul șef al celor de la McLaren, a anunțat deja un amplu plan care prevede creșterea șanselor pentru depășiri prin modificarea primelor cinci viraje.

"Obiectivul este să facem turul de circuit mai rapid și poate să forțăm echipele să utilizeze un nivel mai scăzut al forței de apăsare aerodinamică. Dar vom crea o oportunitate majoră pentru depășiri. Practic, vom redesena întregul prim sector", a declarat el în cadrul unui interviu acordat publicației RaceFans.

Piloții din Formula 1 s-au plâns în mai multe rânduri de șicana Mistral, însă Boullier afirmă că aceasta nu va fi modificată în niciun fel.

"Șicana rămâne. Nu vrem să schimbăm ADN-ul circuitului. Avem virajul Signes, care este probabil cel mai rapid din calendar, plus virajul Beausset.

Păstram ADN-ul, dar am descoperit unele oportunități pentru a îmbunătăți drastic capacitatea monoposturilor de a se depăși", a adăugat el.

Via RaceFans

Comentarii (2)

  • Costel
    lipsa eruditiei primare in F1 ca si-n alte domenii naste cate-un monstru iar acest gal dolofan ii cel mai graitor exemplu in acest sens in ultima perioada , constat cu mare parere de rau pentru bufleiul frantuz ca excesul de seu si sebum nu i-o dat pace nicimacar propriului cerebel generandu-i din pacate o nastrusnicie publica pe care nu-s dispus sa i-o trec cu vederea si care-i dificil de uitat prea curand de toti aceia care-au imbratisat religia marelui circ fiindca tocmai linia dreapta Mistral cu ai sai 1800 m neconteniti reprezinta ADN-ul traseului Le Castellet si nicidecum aceasta sfartecare marsava si ticaloasa care nu face decat sa amputeze considerabil din splendoarea unuia din traseele legendare ale hexagonului
    7 4
  • petrusian
    @ AM ,MM err.
    circuitul nu e "de la", ci se numeste Paul Ricard si e de la Le Castellet.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru