Circuitul de la Silverstone ar putea fi vândut unei companii din Qatar

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.10.2011
Un grup de investitori din Qatar ce beneficiază de sprijinul lui Bernie Ecclestone intenţionează să cumpere circuitul de la Silverstone pentru o perioadă de 150 de ani.

Influenţa Orientului Mijlociu în Formulei 1 este pe cale să capete noi proporţii, după ce arabii nu se mai mulţumesc doar cu cursele din această regiune.

Un grup de investitori din Qatar reuniţi sub umbrela companiei Alpha Group intenţionează să cumpere Silverstone, unul dintre cele mai importante circuite din calendarul Formulei 1. Transferul de proprietate ar urma să fie valabil timp de 150 de ani, însă suma tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Pentru a intra în posesia circuitului, Alpha Group are nevoie de acordul celor 850 de membri ai British Racing Drivers' Club, compania care deţine legendarul circuit britanic. Intenţiile arabilor au stârnit deja îngrijorare pentru fostul campion mondial Nigel Mansell, însă tranzacţia are deja sprijinul necondiţionat al lui Bernie Ecclestone.

"De asta are nevoie Silverstone. Trebuie să lase profesioniştii să lucreze. Noii proprietari vor pune oameni potriviţi şi vor comercializa circuitul corespunzător. Europa trebuie să înţeleagă că Europa va fi vândută Chinei, Indiei sau acestor oameni din Orientul Mijlociu", a declarat britanicul în vârstă de 81 de ani.

Silverstone a fost la un pas să părăsească Formula 1 în 2010, însă dificultăţile înregistrate de Donington Park au readus circuitul drept gazda a Marelui Premiu al Marii Britanii până în 2026.

Totuşi, organizatorii au acumulat datorii de 22 de milioane de lire sterline, acesta fiind unul dintre motivele pentru care unii membri ar fi dispuşi să vândă circuitul. Silverstone este unul dintre circuitele de referinţă ale Marii Britanii şi a găzduit în 13 mai 1950 prima cursă de Formula 1 din istorie.

Via |  ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru