Contractul circuitului de la Nurburgring pentru Formula 1 a fost anulat

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.02.2012
Autorităţile locale din landul german Renania-Palatinat au anulat contractul operatorului circuitului de la Nurburgring şi, implicit, contractul pentru cursele de Formula 1.

Viitorul Marelui Premiu al Germaniei de pe circuitul de la Nurburgring din 2013 este din nou în pericol, după ce Nurburgring Automotive GmbH (NAG) a pierdut contractul pentru operarea circuitului.

Decizia a fost anunţată marţi de autorităţile locale din landul Renania-Palatinat, care susţine că rezilierea contractului atrage după sine şi anularea contractului pentru găzduirea curselor de Formula 1.

Planul autorităţilor prevede desemnarea unui nou operator pentru circuitul de la Nurburgring pe termen mediu care să vină cu soluţii pentru redresarea financiară a circuitului. Nurburgring găzduieşte Marele Premiu al Germaniei de Formula 1 în anii impari în alternanţă cu cursa de la Hockenheim.

Potrivit informaţiilor dezvăluite de oficialii NAG, Nurburgring a primit o ofertă pentru un contract valabil pentru cinci curse care ar fi necesitat o finanţare de cel mult 10 milioane de euro pe cursă din partea statului, însă propunerea a fost refuzată de autorităţi.

De altfel, Roger Lewentz, ministrul de interne al Germaniei, a declarat marţi că va discuta cu Bernie Ecclestone despre posibilitatea de a rămâne în calendarul Formulei 1.

"Vreau şi trebuie să vorbesc personal cu Ecclestone", a precizat el.

Ecclestone este însă recunoscut pentru reticenţa de a negocia scăderea taxelor pentru participarea în calendar, mai ales că există numeroase ţări care doresc să găzduiască Formula 1.

Via | Rhein-Zeitung

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru