Controversa depăşirii lui Vettel de la Interlagos s-a încheiat, Ferrari nu a depus contestaţie

de Daniel Popescu
Luni, 03.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a acceptat răspunsul oficial al FIA pe tema controversatei depăşiri efectuate de Sebastian Vettel asupra lui Jean-Eric Vergne la Interlagos şi a decis să nu depună contestaţie împotriva campionului mondial.

La capătul unei săptămâni marcate de numeroase controverse cu privire la legalitatea depăşirii efectuate de Sebastian Vettel asupra lui Jean-Eric Vergne în Marele premiu al Braziliei, Ferrari a anunţat oficial că a decis să nu ia nicio acţiune împotriva pilotului echipei Red Bull Racing.

Scuderia a luat această hotărâre după ce a FIA a informat echipa prin intermediul unei scrisori oficiale că manevra de depăşire a lui Vettel a fost perfect regulamentară.

În anunţul făcut public pe site-ul oficial al echipei, Ferrari susţine că nici măcar nu a avut intenţia de a contesta titlul lui Vettel, dar a solicitat punctul de vedere al FIA după e a primit "zeci de mii" de mail-uri din partea fanilor pe acest subiect.

Urmareste Automarket
"Ferrari a luat la cunoştinţă răspunsul trimis de FIA şi prin urmare consideră acest subiect închis.
Cererea de clarificare din partea FIA [...] a venit din necesitatea de a face lumină în privinţa circumstanţelor depăşirii, care au apărut pe internet numai la câteva zile după cursă. Scrisoarea către FIA nu a avut niciun fel de intenţie de a submina legalitatea rezultatelor cursei. Am primit zeci de mii de solicitări pe acest subiect din întreaga lume şi a fost obligatoriu să mergem mai departe, solicitând forului mondial să analize un incident care care ar fi putut păta campionatul în ochii fanilor Formulei 1, nu numai a fanilor Ferrari"
, precizează Ferrari într-un comunicat.

La scurt timp, Red Bull Racing a făcut primul comentariu oficial pe marginea acestui subiect, afirmând într-un comunicat de presă că nu este deloc surprinsă de decizia celor de la Ferrari.

"Suntem mulţumiţi, dar nu şi surprinşi, că FIA a confirmat că nu există niciun caz cu privire la Marele Premiu al Braziliei. Suntem extrem de mândri de performanţa incredibilă a lui Vettel şi de istoricul titlu obţinut, care îl face cel mai tânăr triplu campion mondial din istorie", precizează echipa austriacă.

Via Ferrari, Red Bull, FIA

Comentarii (6)

  • "Suntem mulţumiţi, dar nu şi surprinşi ...va dati seam ce surprinsi ar fi fost cei de la ferrari daca Vettel ar fi fost penalizat, probabil antecedentele cu massa pierzand titlul in favoarea lui Hamilton in 2008 a facut ca scuderia sa numai conteste nimic toata viata lor, e prea mare fercicirea cand castigi un titlu si il pierzi fara sa iti dai seama DE ce si cum :)) CONCLUZIA: FERRARISTI FITI IN CONTINUARE LA FEL DE FRUSTRATI, VETTEL TRIPLU CAMPION! ;)
    21 13
  • Cred ca esti tu mult mai frustant , pentru ca postezi aici. Ca idee pastreazati parerile si nu le mai posta ptr ca nu au nici un sens.
    10 16
  • Baieti in rosu cred caceea ce era de demonstrat,s-a demonstrat.Cred ca se impune de acum concentrarea pe noul an competitional.2012 a murit,traiasca 2013.
    10 12
  • ...ca ceea ce....scuze
    5 10
  • Traiasca 2013 in care Ferrari nici macar nu o sa conteze in campionat.
    17 5
  • @x-zone
    "Suntem mulţumiţi, dar nu şi surprinşi" au zis cei de la Red Bull
    5 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru