Cosworth nu comenteaza revenirea in F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.06.2009
Compania Cosworth a refuzat vineri sa comenteze revenirea in Formula 1 ca furnizor al motorului unic, cu numai cateva ore inainte ca FIA sa anunte lista echipleor participante in sezonul 2010.

Cosworth a fost desemnat la finalul anului trecut sa construiasca motorul unic pentru Formula 1 intre sezoanele 2010-2012, insa compania nu a comentat niciodata aceste informatii.

In contextul in care FIA va anunta vineri dimineata lista completa a echipelor participante in sezonul urmator, este de asteptat ca forul mondial sa oficializeze inca o data contractul cu Cosworth. Acest lucru va avea loc intrucat noile echipe din Formula 1 au fost obligate sa nominalizeze furnizorul de motoare cand s-au inscris pentru sezonul 2010.

Cu toate acestea, un purtator de cuvant al companiei britanice a refuzat sa comenteze situatia. "Tot ce pot sa spun este ca nu putem face niciun comentariu in acest moment", a declarat un purtator de cuvant al Cosworth pentru publicatia Northampton Chronicle.

Se vehiculeaza ca echipe precum Team USF1 sau Prodrive intentioneaza sa utilizeze motorul Cosworth in sezonul urmator. De asemenea, se vehiculeaza ca unitatea construita de Cosworth se bazeaza pe motorul V6 dezvoltat pentru Williams in sezonul 2006.

Via | Motorsport

Comentarii (4)

  • NeoGalaxy
    @Ce prostii...
    Astia de la Motorsport abereaza, cel putin faza cu motorul este deplasata foc. Pai ce motorul din 2006 este doar asemanator cu cel din 2009 doar prin prisma numelui si a faptului ca este un motor de Formula 1. A doua chestie, specificatiile sunt foarte diferite, capacitate, turatii, componente. Decat sa-l modifice pe cel din 2006 sigur mai usor le este sa deseneze unul de la 0. Plus ca numarul de curse la care trebuie sa reziste este identic cu cel de anul acesta.

    Plus: motorul din 2006 Williams.... a fost.... mult sub nivelul solului...
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Perfect de acord cu tine, cu o singura exceptie. "Aberatiile" nu apartin celor de la Motorsport.com, ci agentiei GMM. Motorsport doar a preluat informatiile de la ei, ca si restul site-urilor de F1.
    0 0
  • F1 Cosworth
    Formula 1 are sanse sa devina un fel de formula unui singur furnizor de motor. Astfel dupa formula Nissan, BMW si Renault apare si F1 Cosworth. Astfel se va realiza o serie de competitii monomotor in care un pilot va porni de jos ( formula Nissan va promova in cea BMW din care daca va fi bun va trece la Renault pentru ca varfurile sa alerge in F1 Cosworth. Intrebarea este cine se va uita la aceste competitii. Ia calkculati cam cati spectatori s-ar aduna la o etapa, chiar daca s-ar cupla mai multe serii?
    0 0
  • NeoGalaxy
    @daniel.popesc
    Sper ca nu ai crezut ca am ceva cu dvs. Comentul meu are legatura doar cu articolul in sine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru