Cum a trăit Webber accidentul de la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.06.2010
Mark Webber a dezvăluit modul în care a trăit accidentul din Marele Premiu al Europei. Australianul s-a temut să nu lovească ceva în timp ce se afla în aer.

Mark Webber a fost protagonistul celui mai spectaculos accident din acest sezon în prima parte a cursei de la Valencia. Pilotul echipei Red Bull l-a lovit din spate pe Heikki Kovalainen şi a "decolat" de pe circuit, rotindu-se o dată prin aer înainte de a reveni pe pistă şi de a lovi violent pneurile amplasate pe marginea circuitului.

Australianul a dezvăluit ca cel mai mult s-a temut de un impact cu un obiect în momentul în care a zburat prin aer.

"Am fost îngrijorat de poduri sau de alte lucruri pe care le puteam lovi în aer. Ştiam că sunt implicat într-un accident uriaş şi că eu eram doar un pasager. Ştiam că acolo erau multe zone de eşapare şi asta a fost bine. De asemenea, am fost bucuros că a fost un zid format din pneuri şi nu lucrurile Techpro, pentru ca acestea nu sunt la fel de bune ca pneurile. După ce s-a întâmplat anul trecut în Singapore, acest accident a fost mai puţin brutal pentru mine. Cea mai mare surpriză a fost ca într-o cursă de Formula 1 cineva a frânat mai devreme", a declarat Webber citat de publicaţia Autosport.

În mod surprinzător, Webber susţine că impactul violent cu zidul de pneuri nu a fost atât de rău precum a apărut în imaginile televizate, întrucât monopostul său tocmai rulase prin aer la o viteză mare. "Impactul nu a fost foarte violent.

A fost ok, pentru că am avut un moment masiv înainte, aşa că asta a fost bine", a adăugat el.

De asemenea, Webber a admis că s-a gândit la cel mai importante momente ale vieţii sale în momentul în care a fost implicat în accident. "Bineînţeles că mi-au trecut prin cap cele mai importante evenimente, dar aceasta este jocul în care suntem implicaţi şi în unele zile se întâmpla şi astfel de lucruri", a încheiat el.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • Webber
    RedBull i-a dat prea multe aripi!
    19 1
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Ce aniversare de cosmar pentru cei de la Lotus. Pilotii lor au reusit performanta de a provoca cateva accidente, dintre care unul foarte spectaculos. Dar nici cu cei de la Virgni si Hispania nu-mi este rusine, daca se chinuiau un pic... reuseau sa scoate din cursa si cativa piloti din primii 10.
    7 1
  • Pericol
    Aceste masini sunt prea lente pentru F1 . Nu e prima data cand o masina de genu asta influenteaza rezultatul unei curse . Asta e efectul si sper ca Mosley s-a saturat de acest gen de spectacol , ar trebui luate masuri impotriva acestor pseudoechipe de F1.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru