Cuplul Hamilton - Button, comparat cu Senna - Prost

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.08.2011
Jenson Button consideră că cei care îl compară pe el cu Alain Prost, iar pe Lewis Hamilton cu Ayrton Senna sunt îndreptăţiţi să facă acest lucru datorită asemănării stilului de pilotaj.

Presa internaţională a adus de mai multe ori în discuţie asemănătoare cuplului Lewis Hamilton - Jenson Button cu cel format de Ayrton Senna şi Alain Prost la McLaren în sezoanele 1988 şi 1989.

Comparaţiile au fost generate de stilul de pilotaj agresiv al lui Hamilton, asemănător într-o anumită măsură cu cel al lui Senna, în timp ce Button preferă să abordeze cursele cu mult calm şi să concureze în primul rând la rezultat, aşa cum proceda şi Prost. Button nu este deranjat de asemenea comparaţii şi susţine că acestea se bazează pe fapte concrete demonstrate pe parcursul ultimelor două sezoane.

"Sunt de acord şi îmi plac astfel de comparaţii. Probabil că Senna era mai rapid pe un singur tur de circuit, dar Prost ar fi câştigat curse datorită altor calităţi. Probabil că era mai rapid în regim de cursă pentru că avea grijă de monopost şi de pneuri. Ştia cât de rapid trebuia să fie pentru a ajunge în turul 60 şi să vadă steagul cu pătrăţele, nu numai până în turul 30", a declarat britanicul.

Via | F1Times

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru