Cursa de la Monza, la un pas să fie salvată datorită unei scutiri de taxe de 10 milioane de euro

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Marelui Premiu al Italiei este asigurat în proporţie de 90% după ce organizatorii au primit o scutire de taxe în valoare de 10 de milioane de euro.

Marele Premiu al Italiei risca să fie eliminat din calendarul Formulei 1 după ediţia de anul viitor, întrucât organizatorii nu reuşiseră să ajungă la un acord cu Bernie Ecclestone din punct de vedere financiar.

Presa internaţională specula că Italia mai are nevoie de 10 milioane de euro pentru a putea satisface pretenţiile britanicului în vârstă de 84 de ani.

Situaţia este însă foarte aproape să fie rezolvată ca urmare a faptului că autorităţile au acceptat să scutească circuitul de la plata unor taxe în valoare de 10 milioane de euro, exact suma necesară pentru prelungirea acordului.

Urmareste Automarket
"În proporţie de 90%, Marele Premiu este salvat.
Vestea bună este ca, după multe, multe încercări, senatul a aprobat schimbarea legislaţiei şi a permis Regiunii Lombardia să scutească circuitul de la Monza de la plata unor taxe de 10 milioane de euro. Banii pot fi folosiţi pentru salvarea Marelui Premiu şi înnoirea înţelegerii"
, a declarat Roberto Maroni, preşedintele Regiunii Lombardia.

Anterior, circuitul de la Imola intenţiona să găzduiască Marele Premiu al Italiei în cazul unui eşec al conaţionalilor de la Monza pentru salvarea uneia dintre cele mai importante curse europene din calendarul competiţional.

Poveştile Formulei 1 - Istoria circuitului de la Imola, gazda Marelui Premiu al statului San Marino

Via GPUpdate

Comentarii (1)

  • Anterior era un articol cu migrarea echipelor GP2 spre F1. Incet cred ca va fi invers, echipele din F1 o sa puna un restrictor la galeria de admisie si o sa migreze in GP2 :)))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru