Cursa de la New Jersey, inclusă în calendarul provizoriu pentru sezonul 2014

de Daniel Popescu
Duminica, 22.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 este pe punctul de a avea un număr record de 22 de curse în sezonul 2014, după ce Bernie Ecclestone a inclus în calendar o dată disponibilă pentru New Jersey.

Esential 22 de curse ar putea avea sezonul 2014 al Formulei 1
15 zile este intervalul de timp in care vor avea loc trei curse de Formula 1, un record istoric
4 este numarul noilor curse din calendarul pentru 2014: Austria, Mexic, Rusia si New Jersey
Bernie Ecclestone a distribuit la începutul lunii septembrie o versiune preliminară a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2014, care includea 21 de curse.

Echipele au primit însă în Singapore o versiune actualizată care include data de 1 iunie pentru un eveniment care urmează să fie confirmat ulterior.

În mod cert, data a fost rezervată de britanicul în vârstă de 82 de ani pentru ediţia inaugurală a Marelui Premiu de la New Jersey, ca urmare a faptului că organizatorii au depus în cele din urmă aplicaţia pentru găzduirea cursei la autoritatea sporturilor cu motor din Statele Unite.

În cazul în care New Jersey va găzdui într-adevăr o cursă în 1 iunie, Formula 1 va avea trei curse într-un interval de numai 15 zile în perioada 25 mai - 8 iunie, o situaţie fără precedent în istoria modernă a competiţiei. Situaţia este generată de faptul că Formula 1 nu poate avea o cursă în 15 iunie, întrucât FIA a interzis desfăşurarea unui Mare Premiu în aceeaşi zi cu Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Pe lângă introducerea noului eveniment din 1 iunie, noul calendar include şi inversarea datelor de desfăşurare pentru cursele din Coreea de Sud şi China, care vor avea loc la interval de o săptămână.

Numărul mare de curse este justificat de includerea în calendar a Austriei,confirmată iniţial pentru 6 iulie, dar mutată în 22 iunie, a Mexicului, care până în urmă cu câteva săptămâni reprezenta doar o dorinţă a lui Bernie Ecclestone, şi a Rusiei, care va găzdui curse pe circuitul din apropiere de Soci.

Iată a doua versiune preliminară a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2014, cu precizarea că Mexic şi Coreea de Sud nu au îndeplinit încă toate formalităţile:

Data Tara
16 martie Australia
23 martie Malaysia
6 aprilie Coreea de Sud
13 aprilie China
27 aprilie Bahrain
11 mai Spania
25 mai Monaco
1 iunie Neconfirmat
8 iunie Canada
22 iunie Austria
6 iulie Marea Britanie
20 iulie Germania
27 iulie Ungaria
24 august Belgia
7 septembrie Italia
21 septembrie Singapore
5 octombrie Japonia
19 octombrie Rusia
26 octombrie Abu Dhabi
9 noiembrie Mexic
16 noiembrie Statele Unite
30 noiembrie Brazilia

Calendarul provizoriu oficial va fi anunţat de FIA după întâlnirea Consiliului Mondial care va avea loc în Croaţia în perioada 26-29 septembrie.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • grabaciu
    dane tare ma supara modalitatea tade a prezenta orarul cursei viitoare fara a lua sfarsit cursa actuala..
    3 2
  • Din punct de vedere al suporterului normal, nu poate decat sa ma bucure. Cu cat mai multe mari premii, cu atat mai bine.

    Echipele, insa, cred ca or sa maraie zdravan. Si asa se tot aud voci ca-i prea stufos calendarul, ca nu mai fac fata nici financiar, nici psihic...Basca, sa pleci din Monaco in SUA in decurs de 1 saptamana nu mi se pare cea mai buna solutie. De obicei, mutari din astea de pe un continent pe altul se fac cu un interval de 2 saptamani intr curse.


    Sunt tare curios ce se va intampla cand o sa revina si India, in 2015. Un calendar cu 23 de curse chiar ca mi se pare de neacceptat pentru echipe, pentru ca or sa trebuiasca sa-si taie din vacanta de vara.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru