Cursa din Malaezia isi modifica ora de start

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 13.08.2009
Organizatorii Marelui Premiu al Malaeziei au anuntat ca anul viitor cursa de duminica va avea loc de la ora locala 16:00 - ora 11:00 in Romania - pentru a evita pericolul ploilor torentiale.

Bernie Ecclestone a impus Malaeziei sa organizeze cursa de la Sepang cat mai aproape de lasarea intunericului, pentru a oferi europenilor posibilitatea de a urmari evenimentele de pe circuit la o ora cat mai adecvata.

Mutarea s-a dovedit insa total neinspirata in sezonul 2009, cand ploile torentiale au fortat abandonarea cursei. Pentru a preveni astfel de situatii pe viitor, cele doua parti au purtat negocieri pe parcursul ultimelor luni si au ajuns in cele din urma la un compromis, anul viitor startul cursei urmand sa fie dat cu o ora mai devreme decat in 2009, la ora locala 16:00 - ora 11:00 in Romania.

"Bineinteles, ar fi fost si mai bine sa revenim la ora pe care am avut-o intotdeauna (n.r - ora locala 14:00). Nu dorim o cursa pe timp de noapte, dar acum am obtinut un compromis bun si suntem fericiti ca nu vom incepe mai tarziu", a declarat Razlan Razali, CEO-ul circuitului de la Sepang.

Luna aprilie este marcata in Malaezia de aparitia sezonului musonic, care produce ploi torentiale de scurta durata in special in cursul dupa-amiezelor, cu putin timp inainte de lasarea intunericului.

Cursa din acest an a fost abandonata dupa disputarea a numai 31 de tururi dintre cele 56 programate, intrucat rafalele de ploaie au inundat efectiv circuitul. In plus, primele semne ale inserarii au diminuat si mai mult vizibilitatea, acest lucru contribuind la decizia comisarilor FIA de a nu mai relua cursa, motiv pentru care pilotii au primit numai jumatate din punctele acordate in mod obisnuit.

Cel mai probabil, cursa de la Sepang de anul viitor va avea loc tot in luna aprilie, insa FIA nu a publicat pana in prezent nicio versiune preliminara a calendarului pentru sezonului 2010.

Via | GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru